BİFO sezonu Carmina Burana ile açacak

Güncelleme Tarihi:

BİFO sezonu Carmina Burana ile açacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 22:41

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) yeni sezonu 16 Ekim’de, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıyor.

Haberin Devamı

BİFO Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel yönetimindeki konserde orkestra, Alman besteci Carl Orff’un ünlü oratoryosu Carmina Burana’yı seslendirecek. İlk konserde 120 kişilik koro, Bifo ile aynı sahneyi paylaşacak. Bu sezonki sloganı ‘Klasikleştirebildiklerimizden misiniz?’ olan BİFO’nun konserlerine Almanya, Rusya, Fransa, İsviçre, İtalya, ABD, Hollanda, Mısır, Litvanya, İngiltere ve Türkiye olmak üzere toplam 12 ükeden 40’ı aşkın solist konuk olacak. BİFO bu sezon ‘Rusya’dan Sevgiler’, ‘Yeni Yıl Konseri’, ‘Doğa ve Aşk’ gibi birçok konser verecek. Ayrıca 21 Nisan’da ünlü piyanistler Ferhan ile Ferzan Önder ve Bifo solistleri çocuklar kadar büyüklerin de ilgi gösterdiği ‘Hayvanlar Karnavalı’ eserini seslendirecek.

Bu arada Borusan’ın yurt dışında okuyan yetenekli gençlere destek vermek amacıyla başlattığı Konuk Şef Projesi’nin konserinde bu yıl baget ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu’nda olacak. Poyrazoğlu konser için özel bir program hazırlayacak. Proje kasamında daha önce Rahmi Koç, Ahmet Kocabıyık, Bülent Eczacıbaşı ve son iki yıl da Cem Yılmaz konuk şef olarak orkestrayı yönetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!