Beşiktaş'ta yeni yönetim mazbatasını aldı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta yeni yönetim mazbatasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 17:40

Beşiktaş Kulübü'nde 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldı.

Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleştirilen törende Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz; Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerine mazbatalarını verdi. Törende konuşan Orman, seçim sürecinin yorucu bir maraton olduğunu belirterek, "Esasında renkli de geçti. Camiamızı temsil eden kişi olarak, tansiyonun düşük olması ve Beşiktaş camiasına yakışır bir kongre yaşanması için elimden gelen gayreti gösterdiğime inanıyorum. Kulübümüzün gerçek sahipleri bizlere bir dönem daha görev verdiler. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ta yapılacak çok iş var"

Çok zor 3 senenin kendilerini beklediğini kaydeden başkan Orman, şöyle devam etti: "Allah hepimize güç versin. Beşiktaş'ta yapılacak çok iş var. Geriden geliyoruz. Öncelikle stadımızı yapmamız lazım. İnşallah en kısa sürede başlayıp bitecek. Stat sürecinde bize destek olan başta Başbakanımız olmak üzere tüm belediye görevlilerine teşekkür ediyorum. İşimiz zor ama Beşiktaş, Türkiye'nin en köklü, büyük ve asil camiası. Beşiktaş mali problemlerinin birçoğunu bir senede çözmüş durumda. Daha yapacak çok iş var. Bizim emeklerimiz de var ama Beşiktaş'ın büyüklüğüyle buralara geldik."

Kendilerine yakışanın borçsuz bir kulüp oluşturmak olduğunu anlatan Fikret Orman, "Amacımız, ayaklarının üstünde duran bir kulüp. Bütün yatırımlarını yapmış, hepimizin her iki yakada buluşabileceği, tesisleşmeyi sağlamış bir kulüp istiyoruz. İstikrarlı bir şekilde büyüyen futbol takımı hepimizin isteği. Avrupa'da başarı istiyoruz. Bugün de inanıyorum ki UEFA'da Beşiktaş'ın haklılığı tescil edilecek. İnancım odur. Dün kandildi. Çok dua ettim. İnşallah iyi olacak" diye konuştu.

Başkan Orman, seçimde kendilerine rakip olan Serdal Adalı ve ekibinin de projelerini anlattığını dile getirerek, "Beşiktaş'a faydalı olmak istediler. Onların da kalplerini kırdıysak haklarını helal etsinler. Beşiktaş menfaatleri
için buradayız. Hiçbir egomuz yok. Onlardan bize ulaşan proje yok, beklemekteyiz. Tek amacımız var; Beşiktaş'ı Türkiye'nin en büyük kulübü görmek" ifadelerini kullandı.

Karadeniz: "Seçimden gurur duydum"

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ise örnek bir kongre gerçekleştirdiklerini ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) genel kurulunda bu yönde tebrikleri kabul ettiğine dikkati çeken Karadeniz, şöyle konuştu:

"TFF Genel Kurulu'nda futbol ailesinin çok önemli şahsiyetleri, güzel kongre geçirdiğimizi belirtip şeffaf, açık ve lekesiz kongre olduğu için beni tebrik ettiler. Örnek aldıklarını söylediler. Divan başkanı olarak gurur duydum. Yüzde 99'u Orman ve rakibine ait olmakla beraber, yüzde 1 de olsa çorbada tuzum olması nedeniyle gurur duydum. Bunu yaşattıkları için iki adaya şahsım ve camiam adına teşekkürü borç biliyorum. Mazbatanızı ananızın ak sütü gibi ezici çoğunlukla aldınız. Birinci devreden sonra bu devrenin başarılı olacağına inanıyorum. Bu ikinci oluyor, üçüncü mazbatayı vermek de inşallah bize nasip olur."

Mazbata töreni

Konuşmaların ardından mazbata törenine geçildi. Yalçın Karadeniz ve divan kurulunda yönetici olarak görev yapan isimler, başkan Fikret Orman'ın yanı sıra diğer yöneticilere mazbatalarını verdi. Yeni dönemde genel sekreter olarak görev alması beklenen Metin Albayrak, mazbatasını aynı zamanda kongre üyesi olan babası Sami Albayrak ile birlikte aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman da kurullara seçilenlere mazbatalarını sundu.

Beşiktaş Kulübü'nde Divan Kurulu başkanlık seçimine doğru 

Beşiktaş Kulübü'nde 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olan kulübün eski yöneticilerinden Affan Keçeci, kulüp başkanı Fikret Orman'ı ziyaret etti. Orman, Akaretler'deki kulüp binasında Keçeci ile beraberinde bulunan ekip arkadaşları Yılmaz Ekergil, İlyas Tunaoğlu, Cüneyt Sezgin, İlhan Atadeniz, Tankut Dinç, Teoman Göral, Ekrem Keçoğlu, Tuncer Zengin, Ethem Özçelik, İlhan Gölvan, Kadir Akbulut, Cevat Çetin ve Coşkun Bozanlı'yı ağırladı. Keçeci, 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen olağan genel kurulda yeniden başkan seçilen Orman ve yönetim kurulunu tebrik edip, başarı dileklerini iletti.

Beşiktaş yeni sezon hazırlıkları için yarın toplanıyor 

Beşiktaş Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları için yarın toplanacak. Diğer rakiplerine göre erken mesaiye başlayacak siyah-beyazlı takım oyuncuları, yarın bir araya gelecek. Henüz teknik direktör konusunu netleştiremeyen Beşiktaş'ta ilk iki gün sağlık kontrollerinin gerçekleştirileceği bildirildi. Futbol direktörü Önder Özen'in Avrupa'da teknik direktörlerle görüşmeler yaptığı ve bu akşam İstanbul'a döneceği ifade edildi. Kulüp başkanı Fikret Orman ve yöneticilerin yarın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Özen ile durum değerlendirmesi yapacakları ve buna göre karar verecekleri öğrenildi. Futbol takımının antrenmanlara 27 Haziran Perşembe günü başlayacağı ve ilk çalışmada yeni teknik direktörün takımın başında olabileceği kaydedildi.

Beşiktaş Futbol Okulları, yaz dönemi çalışmalarına başladı

Beşiktaş Kulübü Futbol Okulları, yaz dönemi çalışmalarına başladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, 1999-2007 arası doğumluların kayıt yaptırabildikleri futbol okullarında teorik ve pratik eğitimler verilecek, çeşitli etkinlikler, turnuvalar ve oyunlar yapılacak. Kayıtların Fulya Şan Ökten Tesisleri'nde sürdüğü, okullardaki yetenekli oyuncuların altyapıya kazandırılacağı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!