Beşiktaşlı taraftarlar taksilerle geldi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşlı taraftarlar taksilerle geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 17:56

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında yapılacak derbi maç öncesi Kadıköy'de geniş güvenlik önlemleri alınırken, stat önünde birikmeleri önlemek için kapılar erkenden açıldı.

Haberin Devamı

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararla toplam 2 bin 500 polisin görev yaptığı maçta, güvenlik güçleri sıkı denetimler yaptı. Kentin hem Anadolu, hem de Avrupa yakasında iskelelerde de yoğun önlemler alındı.

Öğle saatlerinden itibaren Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresinde kalabalıklar oluşmaya başlarken, stat önlerinde birikmeleri önlemek için kapılar saat 14.00'den sonra açıldı.

Bileti olmayanlar, stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeriye alınmadı.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR TAKSİLERLE GELDİ

Maç için Kadıköy'e karayolunu kullanarak gelmeleri istenilen Beşiktaşlı taraftarların büyük bölümü taksilerle stada ulaştı.

Taksilerden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nun yakınlarına gelen taraftarlar, polis koruması altında tribüne giriş yaptı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri Beşiktaşlı taraftarların karayoluyla stada geliş güzergahında geniş önlemler aldı.

Siyah-beyazlı taraftarların stada gelişlerinde çevrede bulunan Fenerbahçeli taraftarlarla zaman zaman gerginlikler yaşandıysa da, geniş önlemler alan polis küçük çaptaki gerginlikleri önledi.

Beşiktaşlı taraftarların stada giriş yaptığı Boğaziçi Köprüsü'nden Kızıltoprak'a geliş istikametinde stat önünde trafik sıkışıklıkları yaşandı. Taraftarların stada girmeden önce yaktıkları meşaleleri yol kenarlarına attıkları görüldü.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Migros kale arkası tribününün solunda yer alan kendilerine ait üzerine ağ çekilmiş bölümde yer alırken, iki takım taraftarı arasında güvenlik nedeniyle yaklaşık bin 500 kişilik yer boş bırakıldı.

İki takım taraftarları arasında da çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Beşiktaşlı taraftarlara maç için 2 bin 525 kişilik yer ayrıldı.

Siyah-beyazlı taraftarlar bulundukları tribünün önüne “Sana gelmediğim gün öldüğüm gündür benim” ve İngilizce olarak “Not Alone” (Yalnız değilsin) şeklinde pankartlar astı.

Bu arada, Fenerbahçe tarafında tribüne giren herkese tezahüratlarda ritm tutmaları için “şakşak”lar dağıtıldı.

Beşiktaşlı taraftarların bulundukları tribünlere girişinin ardından iki takım taraftarları arasında atışmalar da başladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş kafilesi, maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala stada gelirken, futbolcular ve teknik heyet sahaya çıkarak atmosferi inceledi.
Fenerbahçeli taraftarların yoğun protestolarıyla bir süre sahada kalan siyah-beyazlılar, taraftarlarını selamladıktan bir süre sonra soyunma odalarına geri döndüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!