Beşiktaş'ın ortasında sessiz 90 dakika

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın ortasında sessiz 90 dakika
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:38

Tribündeki Kartallar’ın arasında oturan Trabzonspor Başkanı’na yoğun ilgi gösterildi. İbrahim Hacıosmanoğlu, maç boyu hiçbir pozisyona tepki vermedi, kimseyle diyaloğa girmedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ taraftarı gibi Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da dün Atatürk Olimpiyat Stadı’na protesto için gelmişti. Siyah beyazlı tribünlerin Gezi Parkı olaylarına desteklerinin ardından Hacıosmanoğlu da deplasman yasağına dikkat çekmek için dün Beşiktaş taraftarının arasındaydı... Biz de bu tarihi ana tanıklık etmek için Trabzonspor Başkanı’nın hemen yakınında mevzilendik ve maçı bir kenara bırakıp Hacıosmanoğlu’nun 90 dakikalık Olimpiyat macerasını izlemeye başladık...

Karşılaşma başlamadan yakalaşık bir buçuk saat önce protokol tribününden stada giriş yapan Hacıosmanoğlu saat 20.45’te ise stadın batı alt tribününde siyah beyazlı taraftarların arasındaki yerini aldı. Başkan Hacıosmanoğlu, kendisini maç izlerken takip etmek istediğimi söylediğimde buna olumlu yaklaştı. Kısa konuşmanın ardından tribüne birlikte girdik.

Başkan’ın yanında Efe ve Eren isimli iki oğlu, yeğeni ve misafirleri vardı. Toplam yedi kişilik grupta bir gencin üzerinde Beşiktaş forması bulunduğu dikkat çekiyordu. Bir arka sırada yer alan kişiler de Başkan’ın Trabzonlu ve Beşiktaşlı tanıdıkları vardı. Tribüne adım atmasıyla tarftarlardan yoğun ilgi gören Trabzonspor Başkanı, bu yüzden 290 numaralı koltuğuna ulaşmak için 10 dakika çaba harcadı. Hacıosmanoğlu, Beşiktaşlı futbolseverlerin birlikte fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı.

ÇEBİ YANINA GELDİ

Beşiktaş ısınmak için sahaya çıkarken bile bazı taraftarlar Başkan ile fotoğraf çektirme derdindeydi. Trabzonlu oyuncular ısındıktan sonra soyunma odasına giderken, taraftarın yaptığı aleyhte tezahürata Hacıosmanoğlu tepkisiz kaldı. Maç başlamadan çekirdek çitleyen Trabzonspor Başkanı, hakemin başlama düdüğüyle birlikte sigarasını yaktı... Maçın başlamasıyla birlikte ön sıradaki taraftarların ayağa kalkmasıyla Trabzonspor Başkanı sahayı göremese de bu durum sadece 1 dakika sürdü. Stat yetkililerinin ricasıyla öndeki taraftarlar yerlerine oturdu.

30. dakikada Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hacıosmanoğlu’nun yanına geldi ve oğlunun bitişiğindeki koltuğa oturdu. Ancak fazladan yer olmadığı için herkes bir sıra kaydı ve sondaki Beşiktaş taraftarı ‘Feda’ diyerek merdivenlere oturdu.

44’TE HEYECAN

Maçı serinkanlılıkla takip edip, fazla reaksiyon göstermeyen Başkan, 40. dakikada ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gole dahi tepki vermedi. 41’de Colman’ın Pektemek’e sert müdahalesi sonrası Hacıosmanoğlu da pozisyon tekrarını diğer taraftarlar gibi arkada bulunan televizyondan takip etti. İlk yarı sadece 44’te kaçan pozisyonda biraz heyecanlandı.

YEĞENLE KARIŞTIRILDI

Kendisine çok benzeyen yeğeni ile Hacıosmanoğlu sanıp fotoğraf çektirmek isteyenler oldu. Büyük bir sükunetle maçı izleyen Hacıosmanoğlu’nun yedikleri gollere bir tepki verip vermeyeceğini merakla bekledim. Yine sessiz kalan Başkan’ın Trabzon’da da böyle maç izlediğini yakın çevresinden öğrendim. 90 dakikanın ardından taraftarlar İbrahim Hacıosmanoğlu’nu centilmence uğurladı.

Haberin Devamı

KISA KISA

- Maç başlamadan önce siyah beyazlı bir taraftar Hacıosmanoğlu’na, “Aziz Yıldırım’la uğraşman güzel” diye seslendi. İbrahim Hacıosmanoğlu buna da tepki vermedi.
- Başkan yerine yeni oturduğu sırada Beşiktaşlı bir taraftar, yeğen Hacıosmanoğlu’na “Başkan göründüğü kadar sinirli mi” diye sordu. Aldığı yanıt, “Hayır” oldu.
- Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 15 dakika yanında oturduğu Hacıosmanoğlu’nun yanından ayrılırken sorularımızı yanıtsız bıraktı.
- Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, karşılaşma biter bitmez stattan ayrıldı. Başkan ayrılırken de siyah beyazlı taraftarların yakın ilgisi sürüyordu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞLILARA TEŞEKKÜR

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, maç sonrası, “Beşiktaşlı taraftarlar beni çok iyi ağırladı. Hepsine gerçekten çok teşekkür ederim. Siyah beyazlılar evlerinde son derece misafirperverlerdi” dedi. Hacıosmanoğlu, “Benim açımdan karşılaşmadaki tek olumsuzluk, maçın skoruydu. Kaybettiğimiz için çok üzgünüm” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!