Beşiktaş tur atlar mı?

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş tur atlar mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 10:45

Süper Kupa'yı kaptıran Beşiktaş, Devler Ligi'nde kabus görmek istemiyor. <1>Anket

Beşiktaş tur atlar mı?
Evet
Hayır
Sahasında aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla yarın Moldova deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş, Sheriff Tiraspol karşısında Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu vizesi için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımda Mehmet Yozgatlı'nın bir ay sahalardan uzak kalacak olması şok etkisi yarattı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın kritik karşılaşma öncesi tek tesellisi sakatlıkları geçen Nobre, Burak ve Rüştü'nün oynayacak duruma gelmesi.


118. AVRUPA SINAVI

Beşiktaş, Sheriff maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 118. karşılaşmasına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

“Kara Kartallar”, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 117 maçta, 36 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı.

Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 135 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 178 gol gördü.

Haberin Devamı

HÜKMEN GALİBİYETLER

Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.

Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-59 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-87 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı.

Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Sarajevo takımını 5-0 yendi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini ise 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu.

Haberin Devamı

Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KUPALARINDAKİ ÖN ELEME KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne kadar 7 kez ön eleme turunda mücadele etti. Siyah-beyazlılar, bu 7 ön eleme turundan 5'inde turu geçerken, 2'sinde ise elendi. “Kara Kartallar”, Avrupa'da mücadele ettiği son 3 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

İlk olarak 1995 yılında Şampiyonlar Ligi öne elemesinde Norveç'in Rosenborg takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibini, İstanbul'da 3-1 yenmesine rağmen turu geçememişti. Daha sonra 1997'de Slovenya'nın NK Teatenic Maribor Branik takımını Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda eleyen siyah-beyazlılar, gruplara kalmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

1999'da İsrail ekibi Hapoel Haifa'ya Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elenen Beşiktaş, 2000'de ise aynı kupada 2. ön eleme turunda Levski Sofya, 3. ön eleme turunda da Lokomotiv Moskova'yı eleyerek gruplara kaldı.

UEFA Kupası ön eleme turunda 1996-97 sezonunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını eleyen siyah-beyazlılar, 2005-06 sezonunda da yine ön elemede Liechtenstein'ın Vaduz ekibini elemeyi başarmıştı.

İLK MAÇI KAZANIRSA TURU GEÇİYOR

Yarınki rakibi Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımını İstanbul'daki ilk maçta 1-0 yenen Beşiktaş, bugüne kadar ilk maçı kazandığı 3 ön eleme turunda, bir üst tura çıkmayı başardı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde 2000-01 sezonunda Levski Sofya'yı ilk maçta İstanbul'da 1-0 yenen siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-1 berabere kalarak 3. ön eleme turuna yükseldi. Daha sonra 3. ön eleme turunda Rusya'nın Lotokomotiv Moskova takımıyla eşleşen Beşiktaş, İstanbul'da 3-0 kazandığı ilk maçın ardından deplasmanda da 3-1 galip gelerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. Son olarak 2005-06 sezonunda UEFA Kupası ön eleme turunda Liechtenstein'ın Vaduzs takımı karşısında ilk maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar, rövanşta da 5-1 galip gelmesini bilerek turu geçen taraf oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!