Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 06:52

Beşiktaş, yenilenecek BJK İnönü Stadı'ndaki son maç olma özelliği taşıyan karşılaşmada Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Kaşılaşma öncesi Beşiktaş Meydanı'nda toplanan taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'na 3 puanla veda etti. Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta başkent ekibini Veli Kavlak, Olcay Şahan ve Filip Holosko'nun golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, puanını 58'e yükseltip, maç fazlasıyla ikinci sıradaki Fenerbahçe'yi yakaladı. "Kara Kartallar", UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma şansını son haftaya taşıdı.

 

TARİHİ GECEDEN KARELER - EMRE OKTAY, ADEM KABAYEL VE SEMİH BAHADIR'IN OBJEKTİFİNDEN

Beşiktaş, sezonun son haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. İstanbul'dan puansız ayrılan Gençlerbirliği ise 44 puanda kaldı.

AYBABA: FUTBOLCULARIM MÜKEMMEL OYNADIK

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Escude, Emre Özkan, Holosko (Dk. 83 Erkan Kaş), Veli Kavlak, Necip Uysal (Dk. 88 Hasan Türk), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 89 Mehmet Akgün), Mustafa Pektemek
Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Cem Can, Aykut Demir, Ahmet Yılmaz Çalık, Curri (Dk. 46 Doğa Kaya), Petrovic, Azofeifa (Dk. 55 Ekigho), Tosic, Jimmy Durmaz, Zec (Dk. 77 Lekic), Vleminckx
Goller: Dk. 14 Veli Kavlak, Dk. 45 1 Olcay Şahan, Dk. 73 Holosko (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 17 Tosic, Dk. 62 Vleminckx, Dk. 69 Doğa Kaya (Gençlerbirliği), Dk. 34 Emre Özkan, Dk. 45 2 Olcay Şahan, Dk. 58 Hilbert (Beşiktaş)

MAÇIN AYRINTILARI

Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği


İnönü Stadyumunun son maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar son düdükle beraber bu kez saha içini tıklım tıklım doldurdular. Sahanın içine giren binlerce siyah beyazlı taraftar hatıra olarak zeminden çim parçaları ve kalelerden file parçaları kopardı. Bu esnada çok sayıda taraftarın saha zemininde hatıra fotoğrafı çektirdiği de görüldü. 

SON DÜDÜKTEN SONRA TARAFTARLAR SAHAYA DOLDU   - Foto Galeri

Bu VEDA değil, Can ile Cananın buluşmasıydı - Orhan CAN Yazdı


Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği

Fotoğraf: EMRE OKTAY

İnönü Stadı'nda büyük ilgi

Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan ve yenilenecek BJK İnönü Stadı'ndaki son maç olma özelliği taşıyan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Dolmabahçe, yıkılıp yeniden yapılacak stattaki son karşılaşma öncesi adeta tarihi günlerinden birini yaşadı.

Beşiktaş formaları ve bayrakları ile maça gelen 32 bin taraftar, son resmi maçta BJK İnönü Stadı tribünlerini tamamen doldurdu. Çok sayıda taraftar da stada giremedi.

Seba unutulmadı

BJK İnönü Stadı'nda ilk golü atan siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba, stada veda maçında unutulmadı. Siyah-beyazlıların 14. dakikada Veli Kavlak ile attığı gol sonrası Beşiktaşlı futbolcular, üzerinde "Süleyman Seba" yazan formayı tutarak gazetecilere poz verdi. Beşiktaşlı taraftarlar da maçın son anlarında Seba lehine tezahürat yaptı.  Veli, bu sezon Süper Lig'de ilk golünü BJK İnönü Stadı'na veda maçında atmış oldu.

Galibiyet serisi 3 maça çıktı

Beşiktaş, Gençlerbirliği'nden aldığı 3 puanla galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Siyah-beyazlılar, 30. haftadaki 4-1'lik şok Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası, Orduspor (2-0) ve Eskişehirspor (2-1) müsabakalarının ardından Gençlerbirliği karşısında da kazanarak, bu sezon ikinci kez 3 maçlık seri yakaladı.

"Kara Kartallar", sezonun ilk yarısında da Medical Park Antalyaspor (5-3), Akhisar Belediyespor (3-1) ve Orduspor (2-1) maçlarında üst üste 3 galibiyet almıştı.

Olcay Şahan'dan 11. gol

Beşiktaş'ın bu sezonki en skorer ismi olan Olcay Şahan, Süper Lig'de 11. golünü Gençlerbirliği'ne attı. Maçın 45 1. dakikasında şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren Olcay, siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonundaki 11 golünden 8'ini BJK İnönü Stadı'nda kaydetti.

Dolmabahçe'de 17 maçta 8 galibiyet

Gençlerbirliği maçıyla bu sezon iç saha maçlarını tamamlayan Beşiktaş, 17 karşılaşmanın 8'ini kazanabildi. BJK İnönü Stadı'nda 7 karşılaşmada beraberliği bozamayan "Kara Kartallar", 2 kez de yenildi.

Nostaljik tezahüratlar

Siyah-beyazlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'na geçmiş yıllarda söyledikleri tezahüratları yaparak veda etti. 1980'li yılların "1, 2, 3 gol yetmez Metin, Ali, Feyyaz atsın, Beşiktaşım şampiyon olsun" tezahüratını yapan taraftarlar, eski futbolcularını da unutmayarak, Daniel Amokachi, Fani Madida, İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek, Koray Avcı, Baki Mercimek, John Carew, Mattias Delgado, Ricardo Quaresma ve Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu.

Karşılaşmayı kapalı tribünün üstündeki locadan izleyen Nouma, taraftarlarla karşılıklı tezahürat yaptı.

Cavcav ve Gençlerbirliği oyuncularına alkış

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve Gençlerbirliği futbolcularına sevgi gösterilerinde bulundu. Gençlerbirliği seyircileri için ayrılan bölümü jest yaparak, son maçta Beşiktaş'a bırakan İlhan Cavcav'ın, saha kenarından protokol girişine yürüyüşü sırasında siyah-beyazlı taraftarlar, deneyimli spor adamını alkışladı. Taraftarlar, ayrıca konuk ekip futbolcularını da alkışlarla tribüne çağırdı.

Yazıcı unutulmadı

Beşiktaş ve Gençlerbirliği futbolcuları, vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için sahaya "Başımız sağ olsun" yazılı pankartlar ile çıktı. Karşılaşma öncesi İbrahim Yazıcı ve Reyhanlı'da meydana gelen olayda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!