Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-1 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 08:42

Beşiktaş, yılın son derbisinde Galatasaray'ı 2-1 mağlup edip, liderliğini sürdürdü. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki yılın son derbisinde ezeli rakibine büyük üstünlük sağlayan siyah beyazlı takım, attığının en az 2 katını da kaçırdı. Nefes kesen derbide Galatasaray, 54.dakikada Günay'ın hatasında Sneijder ile öne geçti. 2 dakika sonra Mario Gomez'le beraberliği yakalayan Beşiktaş, 74. dakikada Gökhan Töre'nin vuruşuyla Muslera'yı avladı. Beşiktaş, ligin 6.haftasında da Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etmişti.

Haberin Devamı

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Mete Kalkavan, Ekrem Kan, Esat Sancaktar
Beşiktaş: Günay Güvenç, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 72 Gökhan Töre), Sosa (Dk. 88 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 60 Kerim Frei), Gomez
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın, Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 73 Tarık Çamdal), Burak Yılmaz (Dk. 37 Umut Bulut)
Goller: Dk. 54 Sneijder (Galatasaray), Dk. 56 Gomez, Dk. 74 Gökhan Töre (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 45 Gomez, Dk. 58 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 52 Yasin Öztekin, Dk. 61 Olcan Adın, Dk. 67 Selçuk İnan, Dk. 90 Chedjou, Dk. 90+2 Semih Kaya (Galatasaray)

Beşiktaş 2-1 Galatasaray
DETAYLI PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

İŞTE MAÇIN GOLLERİ
54.dakikada Beşiktaş savunmasında Beck, orta sahaya kadar çıkan kaleci Günay'a topu bıraktı. Günay ıska geçince topla buluşan Sneijder rorta sahadan topu boş kaleye gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

56.dakikada sol çaprazda topa buluşan Mario Gomez, yerden sert bir füze gönderdi. Top yakın direğin dibinden ağlara gitti: 1-1.

74.dakikada sağ kanattan Frei'in yaptığı ortada herkesi aşan top Gökhan Töre'nin önüne düştü. Oyuna 2 dakika önce giren Töre sol ayağı ile sert bir vuruşla direk dibinden topu ağlara gönderdi: 2-1.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

GALATASARAY'DA ÜÇ EKSİK
Galatasaray'da, sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, maç kadrosunda yer alamadı. Ayrıca, Jem Paul Karacan ile Sinan Gümüş de 18 kişilik maç kadrosunda tercih edilmedi.

AYAKTA KALAN TEK İSİM MUSLERA
Beşiktaş derbisinde mağlup olan Galatasaray'ın ayakta kalan tek ismi, kaleci Muslera oldu. Siyah beyazlı takımın yakaladığı çok sayıda gol fırsatında kalesini kapatmayı başaran Uruguaylı file bekçisi, yediği gollere karşın Galatasaray'ın en başarılı ismi olarak dikkati çekti.

Haberin Devamı

DENİZLİ 2 BİN 66 GÜN SONRA DERBİYE ÇIKTI
Teknik direktör Mustafa Denizli, Süper Lig'de 2 bin 66 gün sonra bir derbide takım yönetme imkanı buldu. Son derbisine 2009-2010 sezonunda bugünkü rakibi Beşiktaş'ın başında çıkan Denizli, aradan geçen 5 yılın ardından bu kez eski takımına karşı bir derbi müsabakasında takım idare etmiş oldu. Denizli, Beşiktaş'ın başında bulunduğu son derbisinde 18 Nisan 2010 tarihinde Fenerbahçe'ye konuk olmuş ve ev sahibi ekip maçtan 1-0 galip ayrılmıştı.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray
DENİZLİ YÖNETİMİNDE İLK YENİLGİ
Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş yenilgisiyle teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindeki ilk mağlubiyetini yaşadı. Denizli idaresindeki 4. resmi müsabakasına çıkan Galatasaray, bu maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Tecrübeli teknik adamla ilk karşılaşmasını ligde Kasımpaşa'ya karşı yapan ve 2-2 berabere kalan Galatasaray, ardından Bursaspor'u 3-0 yenip, Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçını ise 1-1 eşitlikle tamamlamıştı.

Haberin Devamı

GÜNAY BU SEZON İLK KEZ KALEDE
Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı. Tolga Zengin'in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kaleyi 24 yaşındaki eldivene emanet etti. Geride kalan sezon ligde 10 karşılaşmada oynayan Günay Güvenç, siyah-beyazlı ekibin Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği mücadelenin ikinci yarısında, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-0 kaybedilen maçta ise 90 dakika görev yapmıştı.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray
ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDAKİ SON DERBİ
Beşiktaş, Galatasaray karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son derbisine çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana derbi maçlarını İkitelli'deki statta oynayan siyah-beyazlı ekip, sarı-kırmızılı takım karşısında bu statta ev sahipliği yaptığı son derbisine çıktı.

Haberin Devamı

GALATASARAY SON 5 MAÇTA 10 PUAN KAYBETTİ
Galatasaray, ligde yaptığı son 5 maçta 10 puan yitirerek, zirve yarışında büyük yara aldı. Sarı kırmızılı ekip, ligdeki son 5 maçının yalnızca 1'ini kazanabilirken, ikişer maçta rakiplerine mağlup oldu ve berabere kaldı. Ligin 11. haftasında Çaykur Rizespor'a karşı alınan 4-3'lük yenilginin ardından, Antalyaspor'la 3-3, Kasımpaşa'yla da 2-2 berabere kalan Galatasaray, Bursaspor'u 3-0 yenerek nefes alsa da, Beşiktaş mağlubiyetiyle bir kez daha sıkıntılı bir sürece girdi. Galatasaray ayrıca, son 4 deplasman maçında da 3 puanla tanışamadı. 

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

TANSİYONU DÜŞEN ORMAN, MAÇI TAMAMLAYAMADI

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbiyi iki kulübün başkanı yan yana oturarak izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, karşılaşmayı yan yana oturarak takip ederken, iki başkanın maç öncesi samimi sohbeti dikkati çekti. Bu arada tansiyonu düşen Fikret Orman, stattan erken ayrıldı.

Haberin Devamı

GÖKHAN TÖRE OYUNA GİRDİ VE ATTI!
Beşiktaş'a 3 puanı getiren isim olan Gökhan Töre, oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra golünü attı. Karşılaşmanın 72. dakikasında Ricardo Quaresma'nın yerine oyuna dahil olan 23 yaşındaki futbolcu, 74. dakikada siyah-beyazlı ekibi maçta 2-1 öne geçirdi. Beşiktaş tarihinin 3000. golünü bu sezon Gençlerbirliği filelerine gönderen Gökhan Töre, Galatasaray karşısında attığı golle de bu sezonki gol sayısını 2'ye çıkardı.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray
GOMEZ LİGDEKİ 11. GOLÜNÜ ATTI
Beşiktaşlı Mario Gomez, Galatasaray derbisinde ligdeki 11. golünü attı. Alman futbolcu, 56. dakikada çektiği güzel şutla Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'yı geçmeyi başardı ve topu filelere göndererek, skora dengeyi getirdi. Son 4 lig maçında 3 gol atan Mario Gomez, 6. haftada Fenerbahçe ile oynanan derbide de takımının kaydettiği 3 golün 2'sine imza atmıştı.

BAKMADAN GEÇME!