Beni rolüm tavladı

Güncelleme Tarihi:

Beni rolüm tavladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 00:00

Naz Elmas, uzun zamandır bir dönem dizisinde oynamayı istiyordu. Sonunda “Ustura Kemal”den teklif geldi, Anjeli rolüne bürünüp kamera karşısına geçti. Ama bu kez de dizinin ekrana gelmesini beklemek zorunda kaldı. Genç oyuncu, aylar süren o süreci anlattı.

Haberin Devamı

* “Ustura Kemal”in Anjeli’si oldunuz. Zor mu böyle aksanlı konuşmak?         

- Zor gelmiyor artık, eğleniyorum. Oturmaya başladı yani.

* Aksanlı konuşabilmek için herhangi bir ders aldınız mı?

- Rum aksanıyla konuşmak için çekim yaptığımız evlerden birinin sahibine gittim iki kez. Bayağı konuştuk. Bir şekilde kapmaya başlıyorsunuz. Herhalde artık oturdu diye düşünüyorum. Ara verdiğimizde bir boşluk olmuştu ama sezona girince, rolünüze dikkatinizi toplayınca başarıyorsunuz.

* Gerçekten “Aksanlı konuşmayı başardım” diyor musunuz?

- Sette de o tepkileri alıyorum. Olmasa, zaten yönetmenim uyarırdı diye düşünüyorum. Öyle bir eleştiri almadım. Benim içim rahat.

MAYISI DÜŞÜNÜYORDUK EYLÜLE KALDI   

* Ne kadar geç başladı sizin dizi böyle...

- Evet. Geçen gün hamile bir kadın da yazmış internette. “Hamileydim bu dizinin fragmanları başladığında. Çocuğum doğdu hâlâ fragmanlar dönüyor” demiş. Biz de dedik ki; “Final de çekip fragmanla bitirelim diziyi!” Şaka bir yana, en doğru zamanı bekledik tabii. Çok kıymetli bir dizi ve ekip olarak hepimiz büyük fedakarlık yaptık.

* Demoralize oldunuz mu bu kadar süre beklediğiniz için?

- Bekle bekle... Açıkçası sıkıcıydı. Fakat dizinin bir an önce başlayıp da yanlış bir zamanda yayına girmesi daha kötü olurdu.

* Peki aslında ne zaman başlaması planlanıyordu?

- Bizim düşündüğümüz, mayıs ayında başlamasıydı ama o zaman da sezon sonuydu. Eylülü uygun gördük sonra. Dizimizin her bölümü bir sinema filmi tadında çekiliyor, emeğimizin karşılığını alırız inşallah.

ANJELİ’Yİ OYNARKEN ÇOK EĞLENİYORUM

* Birçok iddialı proje var. Sizin dizinin farkı ne olacak onlardan?

- Biz çok beklenti yaratan bir dizi olduk. Bu sene çok dönem dizisi çekiliyor. Bizim farkımız, çok iyi bir senaryomuzun olması, ayrıca yönetmenimizin uzun senelerdir bu işin üzerinde çalışıp ince eleyip sık dokumuş olması... Cast’taki en ufak seçimin, duran bir yaprağın bile düşünülmesi bizim farkımız. Ekipteki herkesin özenle ve prestij için yaptığı bir iş bu.

* Peki Anjeli’nin bugüne dek canlandırdığınız rollerden farkı ne?

- Beni rolüm tavladı bu işte. Karakter çok cazip geldi. Anjeli o dönemde bir müzikhol işletiyor. Her şeyi Kuvayi Milliye adına yapıyor. Tam bir vatansever. Ve çok güçlü bir kadın. O dönemde kadının erkeğe karşı konuşması bile çok zorken Anjeli elinden geleni yapıyor Ustura’ya yardım etmek için. Aynı zamanda çok aşık bir kadın. Mizah yönü de çok kuvvetli. Ben çok eğleniyorum ve keyif alıyorum Anjeli’yi canlandırırken.

AŞIKKEN, “YAPMAM” DEDİĞİN HER ŞEYİ YAPARSIN

* Gerçek hayatta aşk uğruna yapabileceğiniz en büyük çılgınlık ne?

- Şu an bilemiyorum, o vakti gelince yapılan bir şeydir. Ama aşıkken mantığına ters gelen ve “Yapmam” dediğin her şeyi yaparsın. Anjeli de çok çılgın. Sevgisi uğruna çok karışık işlere girebiliyor.

* Naz onun kadar cesur bir kadın mıdır peki? 

- Benim cesaretim vardır ama bazı yerlerde de cesaretimi saklayabiliyorum, daha kontrollü oluyorum. İnanıp güvenmem lazım ki, cesur olayım. Bir şeye; bir meseleye, bir kişiye, bir duyguya inandığınız zaman cesur olabiliyorsunuz.

* Yer aldığınız projelerde hep güzel ama şımarık bir kadını oynuyorsunuz, neden?      

- Öyle değil aslında. Mesela Havin mağdur olmuş, çok çile çekmiş bir kadındı. Diğer projelerimde de hiç şımarık bir karakteri oynamadım.

* Bu projedeki karakteriniz, şımarıklıktan uzak göründü gözüme...  

- Bu, kadın kadın biri... “Ustura Kemal”den önce “Ay Tutulması”nda oynamıştım. Canlandırdığım karakter bayağı deli, asi, cesur, gözü hiçbir şey görmeyen bir kadındı. “Oynadığın hangi karakter aşk için delilik yaptı?” derseniz, “Ay Tutulması’ndaki Ayla” derim. Ev yaktı aşkı uğruna. Anjeli ise daha kadın, daha akıllı, düşünüp hareket eden, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın. Öfkeyle kalkıp zararla oturan biri değil.

Haberin Devamı

BU DİZİ BENİM HAYALİMDİ

* Bütün oyuncuların hayalidir değil mi dönem işinde rol almak?

- Evet, benim de hayalimdi...
 
* Bundan sonra nasıl bir karakteri canlandırmak var hayalinizde?

- Hayalimde binlerce rol var. Ama şu an oynadığım rol beni öyle tatmin ediyor ki, “Acaba bunu da oynasam mı?” diye aklım bir yerlere gitmiyor. Anjeli çok renkli bir karakter. Vatansever, milliyetçi, kadın, anne, güçlü, aşık... Çok farklı. Rengarenk bir rol.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!