Ben seksi ama çocuksu kadınların tasarımcısıyım

Güncelleme Tarihi:

Ben seksi ama çocuksu kadınların tasarımcısıyım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

Feminen dokunuşlu, cesur, renkli ve eğlenceli kıyafetler... Bahar Kanık (28) tasarladıklarını böyle anlatıyor. Seksi ama çocuksu kadınlar için tasarım yaptığını söylüyor. Aman yanlış anlaşılmasın çocuksu derken dudaklarını da cümlelerin sonunu da uzata uzata konuşan o kadınlardan bahsetmiyor. Çocuksudan kastı, enerjisi hiç bitmeyen, 50 yaşına gelse bile fıkır fıkır kaynayan kadınlar! “Bu kadınlar renklerden de, dekolteden de, jartiyer çorabından da korkmaz” diyor. 14 Ocak Cuma günü, tam da doğum gününde Nişantaşı Rumeli Caddesi’nde ilk mağazasını açıyor.

Mühendis babası onun da mühendis olmasını istemişti. Olamadı. Formüller, rakamlar hiç ilgisini çekmiyordu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumaya başladı. Ama onun da sonunu getiremedi. Çünkü çocukluğundan beri içinde olan moda tutkusuna daha fazla karşı gelemiyordu. Ailesine okulu bırakacağını söyledi. Tekrar üniversiteye hazırlanmakla hiç vakit kaybetmedi. Türkiye’nin ilk ve en önemli moda okullarında La Salle’de moda tasarım okudu. İki yıllık eğitim ona çok şey kazandırdı. Kendini tanıdı, neler yapabileceğini gördü, işin tekniği, matematiğini çözdü ve 2008’in Ocak ayında mezun oldu. Bir süre InStyle dergisinde moda editörü Esra Başıbüyük’ün asistanı olarak çalıştı, sonraki bir yıl boyunca modacı Tanju Babacan’ın yardımcılığını yaptı. Ve nihayet üç ay önce kendi markası Bahar Kanık’ı yarattı. Feminen dokunuşlu cesur kıyafetler tasarladığını söylüyor. “Bir sezonu altıya böleceğim. Koleksiyonun içinde altı farklı koleksiyon tasarlayacağım. Bu kışın tasarımı da üretimi de hala sürüyor mesela. Mağazanın açılışıyla birlikte üç koleksiyon göreceksiniz. İlerleyen haftalarda sürekli yeni ürün girecek.”

SUPERNOVA, BEKLEYİŞ, ZEFİR
/images/100/0x0/55ea2ec4f018fbb8f8701a15


Bahsettiği üç koleksiyonun isimleri: Supernova, Bekleyiş ve Zefir... İçerikleri şöyle:
Supernova: Deriye farklı bir duruş kazandırıyor. İddialı ve seksi görünürken, günlük kullanımda da rahatlığı ön plana çıkıyor. Hem deri giyip çarpıcı görünmek isteyen hem de göze batacak kadar iddialı olmak istemeyenler için ideal.
Bekleyiş: Karikatür baskılara yer verilerek tasarlanan koleksiyon, eğlenceyi ve dişiliği ön plana çıkarıyor. Etekler, pantolonlar, şortlarla birlikte rahatlıkla giyilebilecek ceketleri barındıran Bekleyiş koleksiyonunda, kalıp ve kesimlerin farklılığı dikkat çekiyor. Bu koleksiyondaki her şey, ayrı ayrı kadınların yaşamlarının tüm alanlarında giyilebilecek şekilde yaratıldı.
Zefir: İpeklerden oluşan Zefir koleksiyonuysa baş döndürücü bir asalete sahip. Uçuşan ipek şifonlar kadınları adeta bir tanrıça gibi hissettiriyor. Koleksiyonda yer alan gömlekler, elbiseler tam anlamıyla zarafeti simgeliyor. Kadınların her zaman sahip omak istediği, bir arzu nesnesi olan ipek, bu koleksiyonda akışkan ve yaratıcı dokunuşların modern çizgisiyle vücut buluyor.

BEDEN SINIRI YOK

Bahar Kanık’a “nasıl kadınlar sizden giyinecek” diyorum. “Özgüveni yüksek, kendini kıyafetlerle dışa vuran, seksi, renklerden korkmayan, çocuksu kadınlar” diye yanıt veriyor. Peki bir kadın nasıl hem seksi hem çocuksu görünebilir? “Kadınlık böyle bir şey değil mi” diyor. Çocuksu derken insanın içindeki yaşam enerjisinden bahsettiğini anlatıyor. Mesela annesi bu tip bir kadınmış: “Asla yaşlanmaz hep çocuktur.”
Bahar Kanık koleksiyonunda yaş sınırı olmadığı gibi beden sınırı da yok. En seksi kıyafetini en şişman kadın için tasarlayabileceğini söylüyor. Herkes vücut tipine göre giyinsin kuralından nefret ettiğini söylüyor: “Önemli olan mutlu olmak değil mi? Şişman bir kadınsanız ve mini eteğin içinde mutluysanız devam edin. Hatta gelin ben size yeni mini etekler tasarlayayım” diyor. Bu arada mağazasının bir atölye gibi işleyeceğini. İsteyene özel tasarım yapacağını vurguluyor.
/images/100/0x0/55ea2ec4f018fbb8f8701a17

SIRT DEKOLTESİNİ TEK GEÇERİM

Bahar Kanık’ın ilk koleksiyonunda şifonlar da var, ipekler de, deriler de? Bahar’ı farklı kılan, trendleri kendi anlayışıyla tasarımlarına yansıtarak hayatın enerjisini ve dinamizmini açığa çıkarması, seksi ancak gündelik yaşamda giyilebilir kıyafetler hazırlaması. Onun kadını gece dışarı çıkarken, özel bir davete katılırken ya da işe giderken hem şık hem eğlenceli hem de seksi olabiliyor. Kanık dekolteler arasında en çok sırt dekoltesini seviyor. Sırt kaslarının en güzel memeden bile seksi olduğunu düşünüyor.

AYAKKABI DA TASARLIYOR

Bahar Kanık ayakkabılarını da kendisi tasarlıyor. Bu ayakkabıların sırrı ise baz bir modelden oluşması ve üzerine, o gün giydiğiniz kıyafetin rengine göre ayrı bir parçanın eklenmesi.

GECE DE OLUR GÜNDÜZ DE

Bahar Kanık’ın ilk koleksiyonu 35 parça. Kıyafetleri gece mi gündüz mü giyeceğiniz size kalmış. İki durumda da kullanılabiliyor. Ama hiçbiri abiye değil. Yani bir Bahar Kanık tasarımıyla düğüne gitmeniz pek olası değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!