Ben bunu hak etmedim

Güncelleme Tarihi:

Ben bunu hak etmedim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 01:18

Suçlamalar doğrudan başkana yönelikti,benimle bir ilgisi yoktu. Ama benim iki maçta yasadışı olaylara karıştığım yazıldı. Çılgına döndüm. Kazandığım her kuruşu hakettim ve herşeyimi F.Bahçe’ye verdim.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE kaptanı Alex de Souza, Brezilya’nın ünlü dergisi Placar’a verdiği röportajda ilgi çeken açıklamalarda bulundu. Sambacı özellikle kulübün 3 Temmuz’dan bu yana içinde bulunduğu durumdan olumsuz yönde etkilenmelerine rağmen her anlamda dik durduklarını ifade etti.

Tecrübeli oyuncu Metris’te tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’deki geleceği ve takımın durumuyla ilgili büyük ses getirecek röportajında soruları büyük bir samimliyetle cevapladı ve şunları söyledi...

Bize karşı çok dürüst oldular

- Başkanınız tutuklu. Şike soruşturmasının ardından pek çok oyuncu gemiyi terketti, sen neden kaldın?
- Suçlamalar doğrudan başkana yönelik. Benimle bir ilgisi yok. Kulüp oyuncularına karşı dürüst davrandı, ekonomik zorluklar yaşanacağını söyledi. Giden gitti, kalan kaldı. Olaylardan kişisel olarak en çok etkilenen Nijeryalı forvet Emenike’ydi. Basın tarafından ismi çok speküle edildi, kendini rahat hissetmedi ve Rusya’da oynamak için ayrıldı.

Haberin Devamı

- Bu kriz takımın performansını hangi ölçüde etkiledi?
- Hocamız biraz sarsıldı. Yöneticilerimizle birlikte takımın sahadaki sorunları ve başarılarından çok kulübü içine çeken bu siyasi olayla ilgilenmek zorunda kaldılar. Başkan kulüpte herşeyin merkezinde olan bir insan, o tutuklandıktan sonra bir boşluk oldu ama şimdi aydınlığa doğru gidiyoruz.

Utanç verici bir deneyimdi

- Senin de adın olaylara karıştı. İsmin soruşturmayla ilgili geçti.
- Bir Türk gazeteci benim iki maçta yasadışı olaylara karıştığımı yazdı. Yöneticimiz bir başka kulübün yöneticisiyle konuşurken, “Alex maçla ilgili ne düşünüyor?” diye sormuş, o da kazanacağımızı söylediğimi iletmiş. Böylece rüşvet teklif etmişim, konuşmanın kaydı varmış. Mantıklı olmak lazım. Maç sorulmuş ve galibiyetten emin olduğumuzu söylemişim. Basına bu yansıdığında çılgına döndüm. 6 senedir buradayım. Kazandığım her kuruşu hakettim ve herşeyimi Fenerbahçe’ye verdim. Savcılık beni resmi tebligatla davet ederek, bana şüpheli listesinin ismini verdi ve sorular sordu. İlgimin olmadığını söyledim. Utanç verici bir deneyimdi. Ne yazdığını bilmeyen biri yüzünden ismim böyle bir olayla anılmamalıydı.

Haberin Devamı

Türk taraftarlar çok tutkulular

- Türklerin delicesine futbola tutkun oldukları söyleniyor.
- Burada gördüğüm bazı şeyler sadece burada yaşanabilir. Gelin ve damat kostümleri ve ellerinde çiçeklerle tribüne geliyorlar. Sabahın 3’ünde maçta aldığımız sonuç ne olursa olsun 4-5 bin taraftar havalimanına karşılamaya geliyor. Pazartesi saat 21.00’de tamamı 50 bin kadın ve çocuk stadyuma maç izlemeye geldi. Bu çılgınlık.

-  Seni Türkiye’de daha uzun süre kalmaya cesaretlendiren sebep bu çılgınlık mı?
- Sebeplerden bir tanesi. Taraftarların tutkusu futbolcular için çok önemlidir. Palmeiras ve Cruzeiro’da da taraftar tutkuludur ama 30 bin kişi stada geldiğinde bu kapalı gişe gibi görülüyordu ve bizim için büyük bir lütuftu. Fenerbahçe’de 35 bin kişi maça geldiğinde stadın boş kaldığından bahsediliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi tercih ettim

-  F.Bahçe’de iken Brezilya’da bir kulüple ciddi anlamda transfer görüşmesi yaptın mı?
- Palmeiras ile 3 sene önce çok ciddi görüştük. Muricy Ramalho vardı takımın başında. Üç günlüğüne Türkiye’ye geldi, çok konuştuk ama Fenerbahçe’de kalmayı tercih ettim. Burada mutluyum.

Toplumu anlayıp içine karışacaksın

- Yabancı bir ülkede oynamak seni geliştirdi mi yoksa önünü mü kapadı?
- 27 yaşımda Fenerbahçe’ye geldim ve çok yardımı oldu. İlk yılımda, Türkiye ile futbolcu olarak tamamen zıt karakterde olduğum için çok eleştirilmiştim. Anladım ki yurtdışında sadece futbol oynamıyorsunuz. Başka bir dil konuşuluyor, toplumu anlayıp içine karışmalısınız.

Haberin Devamı

Milli takımı Melo hakediyor

Alex, Galatasaraylı Felipe Melo’nun Brezilya Milli takımında oynamayı hak ettiğini belirtti, “Buradaki performansı çok iyi. Umarım onu izliyorlardır” diye konuştu.

- Türkiye’de Brezilya milli takım formasını hakeden oyuncu var mı?
- Felipe Melo var sadece, çok iyi oynuyor ve milli takım tecrübesi de mevcut. Ama Mano burada onu izliyor mu bilmiyorum.

- Futbol oynamaya ne kadar devam edeceksin, Brezilya’ya tekrar dönecek misin, planın ne?
- Planım plansız olmak (Gülerek). 2013 Mayıs sonuna dek Fenerbahçe’deyim. Kontratım o zaman bitiyor ve sonrasını inanın bilmiyorum. 36 yaşında olacağım, fazla zamanım da kalmayacak. O zaman kariyerimi bitirmek işin düşünebilirim.

Haberin Devamı

- Hangi takımda kariyerini sonlandıracaksın?
- Bunu düşündüm ve bir fikrim var ama izin verin şimdilik sır olarak kalsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!