Bella iki aşk arasında

Güncelleme Tarihi:

Bella iki aşk arasında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 09:15

Romantik vampir filmi olarak tarihe geçen Alacakaranlık serisinin 3. filmi Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma, ölümlü kızımız Bella’nın sokak çocuğu, Kızılderili, maço ve kaba kurt adam Jacob ile kuzeyli kaşif, cool ve asil vampir Edward arasında kalması ve bu iki erkeğin varını yoğunu onu korumak için ortaya koyması üzerine kurulu. Gayet yavaş ilerleyen film sonlara doğru gelen aksiyon sahneleriyle hareketleniyor.

Haberin Devamı

ALACAKARANLIK EFSANESİ: TUTULMA'DAN FOTOĞRAFLAR

ALACAKARANLIK EFSANESİ: TUTULMA'NIN FRAGMANI - WEB TV

Alacakaranlık Efsanesi serisi hayran kitlesini katlayarak ilerlemeye devam ediyor.
Stephenie Meyer imzalı kitapların üçüncüsü olan Tutulma’da hikayenin farklı ırklara mensup erkekleri sevdikleri kız için kıyasıya mücadeleye giriyor.
Haliyle hayranların kurt adam mı vampir mi sorunsalları da alevlenmiş oluyor.
Ben yol yakınken seçimimi kuzeyli, açık tenli, cool, eğitimli, saygılı ve asil vampirden yana yaptığımı belirteyim.

BELLA İKİ ERKEK ARASINDA KALIYOR

Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma, şehirdeki faili meçhul cinayetlerin ardından, kırlara geçiyor ve bizleri Edward’a bir kez daha hayran bırakan hoş bir evlenme teklifi sahnesiyle açılıyor.
Edward, onun geldiği yerde evliliğin sevginin diğer adı olduğunu söylüyor. Bella’nın verdiği cevap ise gayet kaba saba; “bizim buralarda evlilik hamile kalmanın sonucudur” gibisinden bir laf ediyor.
Şehirde işlenen cinayetlerin nedeni insan kanına olan zaafına karşı koyamayan yeni bir takım vampirler. Bu tehdidin bir ucunda Bella’nın peşinde olan Victoria’yı (bu filmde Victoria rolünde Byrce Dallas Howard’ı izliyoruz) var. Filmin kalanında Bella’nın kurt adam Jacob ve vampir Edward arasındaki gitgellerini izliyoruz. Jacob, inatla Bella’nın kendisini de sevdiğini iddia ediyor. Saygılı ve sakin tavrından ödün vermeyen Edward ise onların aralarındaki bu tuhaf ilişkiyi sadece gözlemliyor. Bella, tehdit altında kaldığında ise her iki erkek, egolarını ve kıskançlıklarını bir kenara bırakarak güç birliği yapıyorlar.

Haberin Devamı

JACOB YİNE ÇIPLAK

Oyunculuklar konusunda bir adım ilerleme olduğunu söyleyemeyeceğim. Hatta genç oyuncuların büyüdükçe perdede daha çirkin göründüklerini belirtmem gerek. İlk iki filmde gözüme yakışıklı görünen, soluk makyajıyla etkileyen Edward bile cazibesini yitirmiş görünüyor.

Bella iki aşk arasında

Bir önceki filmde sinema salonlarında en fazla tepki ve genç kız çığlığı alan sahne Jacob’ın T-shirt’ünü çıkarttığı sahne olmuştu. Bunu göz önüne alan yapımcılar 3. filmde Jacob’a T-shirt’ü pek giydirmiyorlar. Buna en fazla bozulan da mütevazı giyimiyle tanıdığımız Edward oluyor. Edward, bir sahnede vücudunu sergileyen Jacob’ı T-shirt’ünü giymesi için uyarıyor (ki bu cümle duyduğuma göre birebir kitaptan alınmış).
Romantizm konusunda Edward’ı tek geçmem gerek. Bella ve tabii Jacob onun yanında son derece kaba saba kalıyorlar. Zorla güzellik olur mantığındaki kurt adam Jacob ise en azından benim için bu filmde daha da itici oluyor.

Haberin Devamı

GENÇLİK, AŞK VE ROMANTİZMLE İLGİLENİYOR

Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma’yı Hard Candy/Lolipop filminden hatırlayacağınız David Slade yönetiyor. Slade ilk iki filmde çok eleştirilen teknik yetersizlikleri bir nebze olsun azaltmış ve filmi görüntü anlamında yukarıya taşımış durumda.
Ama tempo sorununu çözmüş değil. Beklenen aksiyon sahneleri ağır ilerleyen hikayenin ancak sonuna doğru perdeye geliyor. Irkların savaşı geç de gelse göz dolduruyor.Alacakaranlık filmleri sıkı sinemaseverlerin ve eleştirmenlerin çok da barışık olduğu bir seri değil. Ama diğer yanda filmler giderek artan bir hayran kitlesi elde etmeye devam ediyor.

Bella iki aşk arasında

Haberin Devamı

Alacakaranlık Tutulma da ilk iki filmin kaderini paylaşmaya mahkum. Eleştirmenler burun kıvıracak ama hedef kitlesi olan genç kuşaklar ve romantik vampir ölümlü kız hikayesine kendini kaptırmış olanlar bayılacak.
Ne dersek diyelim Alacakaranık serisi, kavgadan dövüşten çok romantizm ve aşk bekleyen genç kuşağa iyi gelen bir seri. İzleyenleri aksiyon sahneleri kadar, hatta daha çok Bella, Edward ve Jacob üçgeninde yaşananlar ilgilendiriyor.
İlişkilerinde gelgitler, kafa karışıklıkları yaşayan genç kuşak bu 3. filmi de ilk ikisi kadar sevecektir. Bu arada hayranlara müjdeyi de vereyim; serinin son kitabı Şafak Vakti’nden uyarlanacak ve Bill Condon tarafından çekilecek olan film yolda.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!