Belgrad'da önemli buluşma

Güncelleme Tarihi:

Belgradda önemli buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 21:28

Spor Genel Müdürü (SGM) Mehmet Baykan, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştü.

Haberin Devamı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayan Avrupa Konseyi 12. Spor Bakanları Konferansı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç adına Türkiye'yi temsil eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ikili görüşmelerde de bulunuyor.

Şike ve manipülasyona karşı Avrupa ülkelerinin ortak tavır belirlemesinin ana gündem maddesi olduğu toplantıya katılan UEFA Başkanı Michel Platini, Baykan ile bir süre görüştü.

Baykan ve Platini, görüşmede güncel konuları ele aldı. İkili, 22 Mart'ta İstanbul'un evsahipliğinde düzenlenecek olan UEFA Kongresi'yle ilgili yapılacaklar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Platini, görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile biraraya gelmeyi çok arzuladığını ancak bunun gerçekleşmediği için üzüldüğünü belirterek, Baykan'dan kendisine saygılarını iletmesini rica etti.

Haberin Devamı

UEFA'DAN DESTEK

Michel Platini, konferansta yaptığı konuşmada, tüm Avrupa ülkelerinin şike ve manipülasyona karşı alacağı ortak karara UEFA olarak tam destek vereceklerini söyledi.

Tüm ülkelerde şike ve teşviğe karşı bir yasa bulunmasının önemini dikkat çeken Platini, uluslararası düzeyde bir ortak çalışmanın bu sorunu çözmede önemli rol oynayacağını kaydetti.

Öte yandan Mehmet Baykan, konferansa katılan ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı aile fotoğrafında, katılımcıların yerlerini belli etmek amacıyla yere yapıştırılan 'Türkiye' yazılı kağıdı kimsenin basmaması nedeniyle yerden aldı ve katlayarak cebine koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!