Bayern Münih'ten seri rekoru

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münihten seri rekoru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 11:09

2015-2016 sezonu Bundesliga şampiyonu yine Bayern Münih oldu. 26. kez Bundesliga şampiyonu olan Bayern Münih üst üste 4 kez şampiyon rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

Bundesliga maçlarında 33. haftada Bayern Münih deplasmanda İngolstadt'la karşılaştı. Lewandowski'nin 15. dakikada penaltıdan ve 32. dakikada attığı gollerle maçı 2-1 kazanan Bayern Münih, sezonun son maçından önce lig şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmada 2 golle Bundesliga'daki gol sayısını 29'a çıkaran Lewandowski ise Gerd Müller, Rummenigge ve Mario Gomez'den sonra bu rakama ulaşan ilk isim oldu. İngolstadt'ın golünü 42. dakikada Hartmann penaltıdan kaydetti.

Bayern Münih 4 kez üstüste şampiyon olarak tarihi bir rekora imza atmış olmasına rağmen, şampiyonluğunu buruk kutladı.

Avrupa Şampiyonlar ligine yarı finalde veda eden Bayern Münih'e lig şampiyonluğu yetmedi.

Bayern Münih şimdi gözünü 21 Mayıs'ta Borussia Dortmund'a karşı oynayacağı kupa finaline çevirdi. Bayern Münih'in antrenörü Guardiola bu maçla Almanya'ya veda edecek ve gelecek sezon Manchester City'yi çalıştıracak.

Bayern Münihten seri rekoru



EN ÇEKİŞMELİ

Haftanın en çekişmeli karşılaşması ise Avrupa Şampiyonlar liginde oynamak isteyen Schalke ile düşme tehlikesi yaşayan Halil Altıntop'lu Augsburg arasında geçti.

1-1 berabere sonuçlanan maçta Schalke şampiyonlar liginde oynama şansını kaybetti. Augsburg ise ligte kalmayı tam garantileyemedi.

Ligin en sonundaki Hannover Hoffenheim'ı 1-0 yendi ama, düşmekten kurtulamadı. Hannover'in ikinci lige düşmesi kesinleşirken, 5 kez lig şampiyonu olan Stuttgart'ın da bu sefer ikinci lige düşmemesi bir mucize görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!