Bayern Münih'ten gol yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münihten gol yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 00:00

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) bugün oynanan 3. hafta karşılaşmalarında, Bayern Münih sahasında Hamburger SV'yi 5-0 yenerek 6 puanla ikinciliğe yükseldi.

Ligin güçlü takımlarından VfL Wolfsburg'u dün sahasında 4-1 yenmeyi başaran Borussia Mönchengladbach, 7 puanla birinci sırada bulunuyor.

Bayern Münih-Hamburger SV karşılaşmasının ilk yarısı 3-0 sona erdi. Bu yarıda goller 13. dakikada Daniel van Buyten, 17. dakikada Franck Ribery ve 34. dakikada Arjen Robben'den geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da ataklarını sürdüren Bayern Münih, 56. dakikada Mario Gomez'in ve 80. dakikada İvica Oliç'in attığı gollerle maçın skorunu belirledi: 5-0

Günün en gollü karşılaşmasında sahasında SC Freiburg'u 5-3 yenen Werder Bremen de 6 puanla üçüncülüğe yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Freiburg 7. dakikada Papiss Cisse'nin attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Clemens Fritz, 30. dakikada 1-1 beraberliği sağlayan golü kaydetti. 34. dakikada Claudio Pizarro Bremen'i 2-1 öne geçirdi ve maçın ilk yarısı 2-1 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısının başlarında Cisse, 48. dakikada yeniden beraberliği sağlayarak durumu 2-2 yaptı. 65. dakikada Marko Arnautoviç'in orta sahasına yapılan ortayı kafayla filelere göndermesi sonucunda Bremen yeniden 3-2 öne geçti. Ancak bu kez de Stefan Reisinger 84. dakikada durumu 3-3 yapan golü atarak, durumu yeniden eşitledi. Ataklarını sürdüren Bremen 87. dakikada Aaron Hunt ve 90. dakikada da Wesley'in ayağından kazandığı gollerle skoru belirledi: 5-3

FC Nürnberg'i sahasında 2-0 yenen Borussia Dortmund da 6 puanla dördüncülüğe yükseldi. Maçı Dortmund, ilk yarıda 50. dakikada Robert Lewandowski'nin, ikinci yarıda da 80. dakikada Kevin Grosskreutz'un attığı gollerle kazandı.

Hoffenheim, deplasmanda FC Augsburg'u 2-0 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Ryan Babel'in henüz 5. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısında da Salihoviç 75. dakikada durumu 2-0 yaptı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Hoffenheim karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

VfB Stuttgart ise sahasında Bayer Leverkusen'e, Stefan Kiessling'in ilk yarının 28. dakikasında attığı tek gol ile 1-0 yenildi. Serdar Taşçı, sakatlığından sonra ilk kez yeniden Stuttgart formasını giyerken, 75. dakikada oyundan çıkan Kiessling'in yerine Eren Derdiyok oyuna girdi.

Bundesliga'da bugün oynanan 3. hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle:

Borussia Dortmund - FC Nürnberg: 2-0
Bayern Münih - Hamburger SV: 5-0
Werder Bremen - SC Freiburg: 5-3
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen: 0-1
FC Augsburg - Hoffenheim: 0-2
Bundesliga'da bu akşam FC Köln-FC Kaiserslautern, yarın da Mainz 05-Schalke 04 ve Hannover 96-Hertha Berlin karşılaşmaları oynanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!