Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım

Güncelleme Tarihi:

Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 11:50

Hayaldi, gerçek oldu: Bizim de hazırgiyim alanında bir dünya markamız var. Bu başarının mimarı, Les Benjamins’in yaratıcısı 29 yaşındaki Bünyamin Aydın. Doğu ve batının karışımı ‘cool’ tasarımlarla Paris ve Milano moda haftalarında büyük başarı kazanan Bünyamin Aydın, şimdi de Asya çıkarmasına başladı.

Haberin Devamı

İlk röportajımızı altı yıl önce gerçekleştirmiştik, o günden bu yana bir Türk olarak sıfırdan dünya markası yarattınız. Tasarımlarınız Usher, Jared Leto, Cara Delevigne gibi isimler tarafından giyiliyor. Bu kadar genç bir markanın bu denli başarılar elde etmesini neye bağlıyorsunuz?

-Les Benjamins’i ilk kurduğum zamandan itibaren hedefim bir dünya markası olmaktı. Bunun için de stratejik ve emin bir şekilde ilerlemem gerekiyordu. Sizin de dediğiniz gibi, üzerinden 6 sene geçti ve Les Benjamins artık bir Türk dünya markası. Hâlâ aynı heyecanı taşıyorum. Kafamdaki hedef hâlâ aynı ve net. 

Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım

Tasarımcı Bünyamin Aydın, Nike için yarattığı halı desenli bu modelin kendisini yansıttığını söylüyor.

Haberin Devamı

Nike Airmax’in ‘Vote Forward’ projesi sonuçlandı. Dünya çapından en cool  12 tasarımcıdan ayakkabı tasarlanması istendi, ortaya çıkan modeller oylandı sizin modeliniz de ikinci oldu. İlk defa halı desenli bir sneaker alabileceğiz sayenizde...

-Doğru. Halı deseni tüm doğuda mevcut, benim ve Les Benjamins’in DNA’sının büyük bir parçası. Kendi markamda da olduğu gibi ilhamımı Doğu’dan aldım, tasarımım her zaman olduğu gibi Doğu ve Batının karışımı. Doğu’dan ilham aldığım halı deseni ile oldukça fütüristtik duran Vapor Max’in tabanını birleştirdim. Aslında yarattığım tasarım benim bir yansımam, uzun süre Almanya ve İsviçre’de yaşayan bir Türk olarak batı ve doğu zıtlığını hep içimde barındırdım. İki zıtlık içinde büyüdüm, ancak bunu negatif bir yöne çekmek yerine her zaman zenginlik olarak gördüm. Tasarımımda kullandığım halı desenli ‘swoosh’ bu zıtlığın zenginliğinin en güzel yansıması bence. 

Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım

Jourdan Dunn

Rita Ora bizi seçti çünkü...

Sneaker konusunda bir hayli büyük bir tutkunuz olduğunu biliyoruz... Dolabınızda neler var?

Haberin Devamı

-Ben zaten hep bir sneakerhead’dim. Zaman içinde büyük bir sneaker koleksiyonum oldu, dolabımda 200’den fazla sneaker var. Özellikle tüm ikonik parçaları edinmeye çalışıyorum. En sevdiğim sneaker, tartışmasız Air Max 97.

Bu hafta Rita Ora ile bir çekim yaptınız. Bu işbirliği nasıl gelişti, Paris’teki çekimler nasıl geçti?

-Doğrusunu söylemek gerekirse teklif bize karşı taraftan geldi. Çekimi yapan derginin editörü bize ulaşarak Rita Ora ile özel çekim yapacaklarını ve Les Benjamins ürünlerini kullanmak istediklerini söylediler. Hızlıca SS17 ürünlerimize Rita’nın adını işleyerek hemen ilettim, bir sonraki hafta resimler elimize geçti. Moda dünyasında çok hızlı olmalısınız, kimse sizi beklemiyor, seçenek çok... 

Haberin Devamı

Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım

Barbara Palvin

Yeni projeleriniz neler?

- Asya’ya da hızlı bir giriş yaptık ve Çin’de mağaza açtık. Bu sene içinde 20 tane Les Benjamins mağazası daha açılacak. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Haziranda Paris Erkek Moda Haftası’nda, ekimde Şangay Moda Haftası’nda yeni sezonumuzu tanıtacağız. Alpha Industries ile de ilk işbirliğimizde çok güzel geri dönüşler aldık, şimdi yenisi geliyor...

Batı ve Doğu zıtlığını hep içimde barındırdım

BAKMADAN GEÇME!