Başkent'te gerilim

Güncelleme Tarihi:

Başkentte gerilim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2009 00:00

Maçtan önce "Sivasspor şampiyon" diye tezahürat yapıp siyah beyazlıları kızdırmaya çalışan ev sahibi takımın taraftarı, saygı duruşu sırasında birbirine girdi. Gerginlik şeref tribününe de sıçradı.

KÜMEDE kalma mücadelesi veren Ankaragücü ile şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş’ın dünkü mücadelesi gergin bir ortamda başladı. Maçtan önce 19 Mayıs Stadı’nın etrafında toplanan ev sahibi takımın taraftarları, "Şampiyon Sivasspor" diye bağırdılar.

Beşiktaş taraftarı ise kendilerine ayrılan bilet sayısının azlığından şikayet edip tepki gösterdiler. İstanbul, Bursa, İzmir ve Mersin’den gelen yaklaşık 500 Beşiktaş taraftarı biletleri olmasına rağmen stada sokulmadılar. Güvenlik güçleri, siyah beyazlı taraftarların stada geliş saatlerine uymadıkları gerekçesiyle içeri almadı.

Emniyet’ten müdahale

Maç öncesi başlayan gerginlik geçen hafta maç sırasında kalp krizi geçirerek vefat eden Ispartaspor’un kaleci antrenörü Semih Görgün için yapılan saygı duruşu sırasında doruk noktaya ulaştı. Bu sırada Ankaragücü taraftarlarının bulunduğu tribünler karıştı. Başkent ekibinin taraftarları birbirine girerken olaylar bir türlü yatışmayınca Ankara Emniyeti, sarı lacivertlilerin bulunduğu tribüne bir ekip gönderdi.

Protokol tribünü tamamen dolarken, davetliler yer bulmakta güçlük çekti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de karşılaşmayı Protokol Tribünü’nden izlerken, iki takım yöneticileri de tam kadro olarak tribünde yer aldı.

Protokolde gerginlik

Karşılaşmanda yükselen gerilim, maça olan aşırı ilgi nedeniyle izdihamın yaşandığı Şeref Tribünü’ne de sıçradı. Karşılaşmanın ilk yarısında şeref tribününün bulunduğu bölümde izdihamın da etkisiyle bir gerginlik yaşandı.

Beşiktaş’ın attığı ikinci golden sonra şeref tribününde sevinen yöneticiler Ankaragücü yöneticileri tarafından taciz edilince arbede yaşandı. Siyah beyazlı yöneticilerden Şeref Yalçın, Beşiktaşlı Genç İş Adamları Derneği Başkanı Nadir Yaman ve Erdal Diktaş olayların büyümemesi için tribünü terk etti.

Ankaragücü-Beşiktaş maçında, iki takım taraftarlarını ayırmak için oluşturulan tampon bölge dışında kalan tribünler, güzel havanın da etkisiyle tamamen doldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!