Başkan Aysal'dan Sneijder açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aysaldan Sneijder açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 15:09

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Toplantısı'nda Wesley Sneijder transferi hakkında konuştu. Aysal, "Wesley Sneijder'i 3-4 gün daha bekleriz. Eğer bu transfer olmazsa başka alternatiflerimiz var" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, transfer etmek istedikleri Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'e gerekli tekliflerini yaptıklarını belirterek, “Şu anda düşünüyor. Kabul eder ya da etmez ama bu dünyanın sonu değil” dedi.

SNEIJDER İLK RÖPORTAJINI İTALYA'DA VERDİ

Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen aylık divan kurulu toplantısında konuşan Aysal, kadrolarında çok değerli oyuncuların olduğunu dile getirdi. Kadrolarında bulunan futbolcuların kendilerini geçen sezon şampiyonluğa taşıdığını ve bu sezon da ilk yarıyı lider olarak tamamladıklarını hatırlatan Aysal, şunları kaydetti:

“Her şeyden evvel şunu söyleyeyim, Galatasaray'da 28 tane Sneijder var. Bir kere onlara saygıda kusur etmemiz ve takdirimizi tekrarlamamız lazım. Sneijder, Galatasaray'da kadro derinliğinin oluşturulması için hocamızın talep ettiği oyunculardan biri. Kulübüne müracaat ettik, olması gereken buydu. Kulübü ile bir ön anlaşma yaptık, oyuncuya da teklifimizi ilettik. Oyuncu şu anda düşünüyor. Kabul eder ya da etmez ama bu dünyanın sonu değil. Sneijder'in olduğu listede hocamızın 3-4 tane daha alternatifi var. Önümüzdeki günler içinde Sneijder konusunda net bir netice almazsak, öbür alternatiflere döneceğiz. Bu standart bir işlem, bu kadar da büyütmemek lazım.”

Haberin Devamı

Ünal Aysal, bu süreçte Sneijder'in en iyi şekilde düşünmesinin normal olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi siz bir kulüpte 6,5 milyon avroya oynuyorsanız, başka bir kulübe bunun 3'te 2'lik fiyatına gidiyorsanız, gayet tabii biraz düşünürsünüz. Elinde geçerli bir kontratı var. Bu kontrattan fedakarlık edip Galatasaray'a geliyor. Aynı şekilde İnter, 15 milyon avroya oyuncuyu bize yarı fiyatına satıyor. Yani bütün bunlar ufak paralar değil. Herkesin iyice düşünmesi lazım. Eğer oyuncu hemen karar vereceğim deseydi, ben daha çok endişelenirdim. Düşünmesi ve kararını bilinçli bir şekilde vermesi bizim işimize geliyor. Maddiyat herkes için önemli ama ben oyuncu için statünün önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye'ye geldiği zaman mutlu olup olmayacağını, aile hayatını, bunların hepsini düşünmesi lazım. Ama bunlar bizim işimiz değil, oyuncunun işi.”

Haberin Devamı

“Fatih Hocamızın listesinin başına koyduğu isimlerden biri”

Teknik direktör Fatih Terim'in Sneijder'in transferini istemediğine yönelik medyada ciddi bir bilgi kirliliğinin olduğunu kaydeden Aysal, “Sneijder, Fatih Hocamızın kendi listesinin başına koyduğu oyunculardan biri. Hoca zaten bana, 'Bu oyuncuyu alalım' demezse, ben gidip oyuncuyu alıp, zorla 'Oynat' demem. Bu ne sistemimizde ne de kültürümüzde var. Böyle bir oyuncuyu alabileceğimiz en ekonomik şartları oluşturduğumuzu tahmin ediyorum. Dün akşam da konuştum, Fatih Hocanın bu konuda bir tereddütü yok. Ama bu konuda süremiz belli, o süre bitmeden onun alternatifini koyar mıyız, burada bir sorun yaşar mıyız, Bunu görebilmek istiyoruz” diye konuştu.

Wesley Sneijder'i senelik 5,5 milyon avronun altında bir fiyatla renklerine katmayı planladıklarını anlatan Aysal, “İnter ile aramızda yapılan anlaşma bu işin birinci kısmı. İkinci kısmı oyuncu ile olan anlaşma ama biz oyuncunun peşinde falan koşmuyoruz. Oyuncu da kendi hesabını yapıyor. Basının bu kadar ilgilenmesi, transfer sezonunda başka haberlerin olmamasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. Transferin sonuçlanıp, sonuçlanmayacağına dair kimseye bir yüzdelik ihtimal vermediğini aktaran Aysal, “Tek verdiğimiz mesaj, oyuncu ile ilgilendiğimiz ve İnter ile bir mutabakata vardığımız şeklindeydi. Ben transferin olmaması için bir sebep gömüyorum. Bu transfer olabilir ama olmazsa dünyanın sonu değil. Bir sürü örneğini gördük. Olabileceği gibi olmayabilir de” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

“Fatih Hoca ile sık temas halindeyim”

Ünal Aysal, Fatih Terim ile aralarında herhangi bir sorunun olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Fatih Hocamızla çok sık temas halindeyim. Basında çıkan söylemler bizi, sık bir arada görmemelerinden kaynaklanıyor. Geçen konuşmam Fatih Hocaya değil, açık ve net olarak bütün profesyonellere olan ifadelerimdi. Başka anlamlar çıkmışsa, bunlar tamamen yanlış. Ama hangi meslekte olursa olsun, emir-komuta zinciri diye bir sistem var. Biz bu emir-komuta zincirini sağlam ayakta tutmazsak, hiçbir şekilde başarıya ulaşamayız. Burada herkese saygım var, herkesin de bana saygı duyması gerektiğini ben televizyondaki konuşmamda açıklamaya çalıştım. Ben Fatih Hocanın camiamıza son derece yararlı ve faydalı bir eleman olduğunu tekrar teyit etmek istiyorum. Bir yönetici olarak kulübümüze, camiamıza yararlı olan bir elemanın arkasından başka bir hareket yapmak, ayağıma kurşun sıkmak gibi olur. Camianın menfaatlerine karşı olan her şey benim menfaatlerime de karşıdır.”

Yoğun bir tempoda bulunmalarına rağmen, Fatih Terim ile iletişimlerinin sağlam olduğunu dile getiren Aysal, “Özellikle bu tip hayati konularda bir araya gelip konuşmak, gelemesek de telefonla görüşmek durumundayız. Bunlar yapılıyor. Basında çıkartılan vaveylayı da ben anlamıyorum. Böyle bir şey olsaydı ilk negatif açıklamayı hoca da ben de yapardık. İkimizden böyle bir şey gelmediğine göre, konuyu burada kapatırsak, sporseverleri de kirli bilgilerle rahatsız etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Mucizeler yaratmaya çalışıyoruz ama gülünç olmak istemiyoruz”

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, geçen sezon Forlan, Reyes ve Ujfalusi'yi transfer etmek için yaptıkları seyahatle ilgili eleştiriler üzerine ise, İtalya'ya Sneijder'in transferi için değil altyapı çalışmaları konusunda görüşmeler için gittiğini söyledi.

Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri'ni taşımak gibi çok önemli bir projelerinin olduğunu vurgulayan Aysal, “Bu çok büyük bir proje ve sistemi oturtmanız o kadar kolay değil. Zamana ihtiyacımız var. Biz mucizeler yaratmaya çalışıyoruz ama gülünç olmak istemiyoruz” diye konuştu. Yeni yatırımlardan ziyade, borçları ödemeyi öncelik olarak gördüklerini dile getiren Aysal, çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürüttüklerini de ifade etti.

Haberin Devamı

“Bruno ile olan sorunu çözdük”

Ünal Aysal, danışmanı Bruno Heiderscheid'ın sözleşmesinin sona erdiğini ve yollarını ayırdıklarını belirterek, “Bruno ile 1 senelik anlaşma yapmıştık. Bruno'nun bizden 2,5 milyon avroluk iki anlaşma nedeniyle mahkemelere yapılmış müracaatı ve kazanmak üzere olduğu davası vardı. Biz bunlardan bir tanesini 250 bin avroya halettik, bir tanesini de ayda 10 bin dolarlık danışmanlık anlaşmasıyla çözdük. Böylece bu arkadaşın elinden her türlü belgeleri alıp, bu konuyla ilgisini kestik. Kendisinin görevi 12 Aralık 2012'de bitti. Devam etmek istedi ama ben devam etme gereğimiz olmadığını belirttim ve konuyu kapattım. Sneijder transferinde Bruno'nun ne bilgisi vardır, ne de böyle bir işe kalkışmıştır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Sedat Doğan: Açıklama yapmak zorundayız

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan da Aysal'a benzer açıklamalarda bulundu.. Sarı-kırmızılı camianın transferi için gün saydığı Hollandalı yıldız Sneijder ile anlaşıldığı yönünde çıkan haberlere cevap veren Sedat Doğan, şu aşamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirildi.

Görüşmelerin gizli tutulmaması hakkındaki eleştirilere cevap veren Sedat Doğan, "Sözleşmeler imzaladığına borsaya açıklama yapmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi Inter ile anlaşma sağladık ama futbolcuyla anlaşma sağlanmadı. Geçmişte normal kulüp çatısı altından faaliyet gösterirken taransferleri saklıyorduk. Ancak artık böyle bir durum kalmadı. Açıklama yapmak zorundayız. Inter ile bir anlaşma imzaladık. Fakat ortada oyuncu ile bir anlaşma yok."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!