Başkan adayı 'fırtına'sı

Güncelleme Tarihi:

Başkan adayı fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 16:03

Ligde arka arkaya aldığı galibiyetlerle üst sıralar için umutlanan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da finali hedefleyen Trabzonspor, tarihinin en çok adayla girilecek kongrelerinden birine hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bordo mavililerde Sadri Şener’in de aday olması durumunda 6 adaylı bir seçim gerçekleşme ihtimali bulunuyor. Aralık ayında yapılması gereken genel kurulun yönetim tarafından 25–26 Mayıs’a alınmasının ardından kulisler hareketlendi, başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski yöneticilerden Metin Atasoy başkan adaylıklarını açıklayan ilk isimler olurken, işadamı Emre Aksoy da geçtiğimiz günlerde aday olacağını kamuoyuna duyurdu.

ZİRVE YEMEĞİ
İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği maçı öncesi geldiği Trabzon’da Sadri Şener’in önceki dönemdeki Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve eski TFF Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Atal’la bir araya gelerek yemek yedi. Kongre sürecinin değerlendirildiği zirvede İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Süleyman Atal’a asbaşkanlık teklif ettiği ancak Atal’ın bu teklifi kabul etmediği öğrenildi. Liste çalışmalarını sürdüren Metin Atasoy’un da özellikle bordo mavili kulübün eski yöneticilerinden büyük destek aldığı belirtildi.

2 YENİ ADAY
En fazla 3 adayla gidilmesi beklenen seçimlerde kulisler hafta sonu çok hareketlendi ve iki yeni isim ortaya çıktı. Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, 3 Mayıs Cuma günü düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyuracağını açıkladı. Muharrem Usta’nın Asbaşkan olarak Celil Hekimoğlu üzerinde yoğunlaştığı vurgulandı. Prof.Dr. Hakan Kulaçoğlu’nun da liste çalışmalarını yürüttüğü ve birkaç gün içinde adaylığını açıklayacağı belirtildi. Kulübün eski genel müdürü Burak Gürdal’ı da listesine aldığı öğrenilen Kulaçoğlu’nun ekonomik, sportif ve siyasal ilişkileri ayrı ayrı koordine edecek bir ekip hazırladığı, kulübe acil lazım olan sıcak para için de bir çok isimden söz aldığı vurgulandı.

ŞENER’İN TAVRI BEKLENİYOR
İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy, Emre Aksoy’un adaylıklarını açıkladığı, Muharrem Usta ve Hakan Kulaçoğlu’nun da önümüzdeki günlerde açıklamalarının beklendiği süreçte en çok merak edilen ise Başkan Sadri Şener’in tavrı. Yeniden aday olma konusunda karar vermediği öğrenilen Sadri Şener’in Sivasspor’la oynanacak olan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ardından adaylığını açıklayacağı konuşuluyor. Diğer adayların çalışmalarını dikkatle izleyen Şener’in listesinin Trabzon kanadını oluşturmak için de bazı isimlerle görüştüğü belirtildi. Mevcut yönetimde büyük bir revizyona gitmesi beklenen Sadri Şener’in aday olması halinde, bir çok konuda ciddi fikir ayrılığına düştüğü Asbaşkan Nevzat Şakar ve Genel Sekreter Hasan Yener’le yola devam etmeyeceği biliniyor.

SİYASİLER NE YAPACAK?
Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulu öncesi merak edilen başka bir konu ise siyasilerin tavrı olacak. Camianın etkin ismi eski başkan ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, tüm maçlara giderek yönetim ve takıma desteğini gösterdi. Özak’ın 'aday ol' baskılarına rağmen aday olmasının beklenmediği belirtildi. Şu ana kadar kamuoyu önünde herhangi bir adaydan yana tavır koymamaya ve 'ortada' bir duruş sergilemeye çalışan Faruk Özak’ın iktidarla ilişkilerinin iyi olduğu bilinen Muharrem Usta’yı destekleyip desteklemeyeceği de merakla bekleniyor. Kentin başka bir önemli siyasi figürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da seçimlerde nasıl bir tavır alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak ancak Bayraktar’ın da ağırlığını Muharrem Usta’dan yana koyacağı ileri sürüldü.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!