Başka yerde şubemiz yok

Güncelleme Tarihi:

Başka yerde şubemiz yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Kargo 20’nci yılını kutluyor. Grupta yaşanan ayrılıklardan sonra şimdi yeniden yakışıklı bir solistileri var: Ozan Anlaş. ilk single’ları da hazır: ‘Kehribar’

Haberin Devamı

Fiziğime güveniyorum ama soyunmam

SELİM ÖZTÜRK (45)

- Kargo dağıldı birleşti derken şimdi sizin single’ınız çıkıyor. Siz gerçek ‘Kargo’ musunuz?
- Grup müziği yapmak zor bir şey. 20 yıl içinde bazen uyum sağlanıyor bazen sağlanamıyor. Değişiklikler yaşanabiliyor. Biz tescilli ve gerçek Kargo’yuz. Başka yerde de şubemiz yok.

- Bu hakkı almak için ücret ödediniz mi?
- Hayır. Biz zaten kimseye “git” demedik. Kalanlar ve gidenler belli. Aramızda bir kırgınlık yok. Birbirimizi aramıyoruz ama arayamayacak durumda hiç olmadık.

- Koray ve Serkan grubun yakışıklılarıydı. Ayrılıklarından sonra “Artık bu grup bitti” yorumları yapıldı...
- “Çok sevdiğim bir grubun solisti gruptan ayrılsa ne yaparım?” diye düşündüm. Eğer yeni yapılan müziği ve grubu seviyorsam neden o grubu dinlemekten vazgeçeyim.

Haberin Devamı

- Rock grubunda fizik ne kadar önemli? Fiziğinize güvenir misiniz?
- Çok önemli ama bir sürü fizikleri düzgün olmayan ve beğenilen rock grubu da var. Ayrıca ben fiziğime güveniyorum. Ama soyunmam!

/images/100/0x0/55eaa809f018fbb8f88e4ea6

GÖNÜL SÖZLEŞMEMİZ VAR

- Geçen sene Mirkelam solistliğinde bir albüm yaptınız. Neden devam etmediniz? Çok mu zor adamlarsınız da, gelen kaçıyor?
- Bunu yeni solistimiz Ozan’ın yanında söyleme istersen (Gülüyor). Mirkelam bir albümlük proje çalışmasıydı. Ayrıca bu işlerde kimse kolay değil.

- Ya yeni solistiniz de iki albümden sonra size “Allahaısmarladık” derse... Bir sözleşmeniz var mı?
- Hayır bunlar gönül sözleşmesiyle olan şeyler.

- İnsan grubun elemanları gidince hiç mi kazık yedik, aldatıldık hissine kapılmaz?
- Ayrılıklar üzüyor tabii ama kazık yedik diye düşünmüyoruz. Yapacağınız işten eminseniz kendi ayaklarınız üzerinde durmaya güvenirsiniz.

- Yeni vokalinizi nasıl keşfettiniz?
- Dört yıldır solist arıyoruz. Bir süre demolar geldi gitti. En sonunda bir tanıdığımız sayesinde Ozan’ın demosunu dinledik. Çok etkilendik. Çok tazeydi ve eski şarkılarımızı pozitif söylüyordu. “Bu grubun solisti ben olmalıyım” mesajı veriyordu.

Haberin Devamı

- Ozan’ı seçerken yakışıklı olması kararınızı ne derece etkiledi?
- Evlenme yarışmalarında olduğu gibi solistimiz paravanın arkasından çıkmıyor. Önemli olan beraber müzik üretebileceğimiz birini bulmaktı. Ama şansımıza yakışıklı bir adam çıktı!

- Siz 40’lı yaşlardasınız. Sahneden o seksi enerjiyi vermeye devam eder misiniz?
- Mick Jagger’a bakın 70’li yaşlarında ama bizim 20’li yaşlarımızdan bile daha enerjik.

Hedef yeni Kargo müziği

BURAK KARATAŞ (41)

Eylülden bu yana yeni birçok şarkımız birikti. Albüm öncesi yeni grubumuzun adını ‘Kehribar’la duyurmak istedik. Siz bu şarkıyı dinlerken yeni albümü hazırlıyor olacağız. Şarkının sözleri Selim’e ait. Yarım kalmış bir aşk hikâyesi. Hedefimiz 2012’de başlayan yeni bir Kargo müziği yapmak.

Haberin Devamı

En güzel hikâyem yazılıyor

OZAN ANLAŞ (30)

Bursa doğumluyum. Devlet Tiyatrosu çocuk korosunda müzikle ilgilenmeye başladım. Üniversite için İstanbul’a geldim. Bilgi Üniversitesi’nde burslu sosyoloji okudum. Ardından İTÜ’de müzik yüksek lisansı yaptım. Şimdi İngiltere’de müzik sosyolojisi doktorası yapıyorum. Kendimi buna hazırlamıştım ve en güzel hikâyemin şimdi Kargo’yla yazılacağını düşünü-yorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!