Bakanın kıdem tazminatı rüyası

Güncelleme Tarihi:

Bakanın kıdem tazminatı rüyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 02:02

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı konusunda rüyasını açıkladı: “İşçinin bilgisayardan kıdem tazminatı hesabını takip edebileceği, işçiyle, işveren arasında uzlaşmazlık olmayacak bir sistem.” 

Haberin Devamı

ÇALIŞMA  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, değişikliği gündemde olan kıdem tazminatıyla ilgili “Benim de bir rüyam var. O da şu, cumartesi veya pazar annenin veya babanın bilgisayarından kendi kıdem tazminatı hesabını takip edebileceği, işçiyle, işveren arasında bir uzlaşmazlık noktası olmayacak bir sistem. İş barışı açısından uzlaşmazlık noktası olmayacak bir konu olması” dedi. Çalışma hayatı muhabirleriyle biraraya gelen Soylu’nun gündeminde 8-11 Mayıs’da İstanbul’da yapılacak Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı vardı. Soylu, “En çok ürktüğüm de günlük kaza bilgileri ve raporları. O notlar mailime düştükten sonra bir telaşın içine düşüyorum” dedi.


740 BİN TAŞERON VAR

Türkiye’nin 2016-2020 döneminde bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışacağını belirten Soylu, “8-11 Mayıs’ta da geniş bir katılımla İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansımızı düzenleyeceğiz” dedi.  Çalışmalarda kullanılmak üzere tasarlanan Güven Usta figürünü de basına tanıtan Soylu, “Güven Usta benim adamım. İş sağlığı ve güvenliğinde birçok şeyi, çizgi filmler ve benzeri çalışmalarla Güven Usta anlatacak” ifadelerini kullandı. Kamuda kadroya alınacak taşeron çalışmaları hakkında da bilgi veren Soylu, son rakamlara göre kamuda 650 bin alt işveren gözüktüğünü söyledi. Alt işverenlik tanımıyla SGK’ya kaydolmayanlar da dikkate alındığında 740 bin civarında kişinin alt işveren kabul edilebileceğini belirten Soylu, “Kaç kişinin kadroya alınacağına hükümetimiz karar verecek” dedi. 

14 MİLYON ÇALIŞAN VAR

kıdem tazminatı sorularına da yanıt veren Soylu, “14 milyon çalışanımız var ama 18 milyon çıkış bildirgesi var. Demek ki bir sorun var” dedi. Her 100 kişiden 14’ünün kıdeminin aldığı bir yapının söz konusu olduğunu söyleyen Soylu, “Arkadaşlarımızın bir bölümü yurtdışında inceleme yapıyor Çalışma hayatımızın aktörleriyle, siyasi partilerle günlerce bu problemi konuşacağız” dedi. Soylu, emeklilere banka promosyonuyla ilgili olaraksa ay sonuna kadar bir rapor hazırlayacaklarını ve raporu Başbakan Davutoğlu’na da sunacaklarını belirtti. 

Haberin Devamı

Şifa Hastanesi’yle mahkemeliğiz

Bakan Soylu,eski Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar’ın da tutuklandığı Şifa Hastanesi operasyonu hakkında “Şifa Hastanesi’yle mahkemeliğiz. Orada karşılıklı edimlere uyulmadığı için. Kira kontratının da ihlali söz konusu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!