Babasının oğlu

Güncelleme Tarihi:

Babasının oğlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 01:30

B.Münih ile efsane bir sezon geçirerek Alman futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Jupp Heynckes tarafından keşfedilen Çek futbolcu, duran top yeteneği ile öne çıkıyor.

Haberin Devamı

BABASININ 1996 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti’ne kaptanlık yapması ve Wembley’de final oynaması Michael Kadlec’in futbol kariyerinde önemli rol oynadı. Henüz yürümeye çalıştığı yıllarda babası tarafından futbol topuyla tanıştırılan Çek oyuncunun, rol modeli de belli olmuştu. Babasını ilk kez Kaiserslautern formasıyla izleyen Kadlec, futbol oynamaya o zaman karar vermişti. Ancak Almanya ile 1996 yılında Wembley Stadı’nda oynadıkları final karşılaşması Michal Kadlec’in futbol kariyerine yön veren olay oldu.

TARAFTARIN SALDIRISINA UĞRADI

KARİYERİ boyunca Kadlec için en önemli noktalardan biri sağlıklı beslenme oldu. 28 yaşındaki oyuncu, beslenmesine oldukça önem veriyor. Bayer Leverkusen’e transfer olmasının ardından takımın önemli isimlerinden biri olan tecrübeli oyuncu, sakin yapısıyla da biliniyor. Bayern Münih ile efsane bir sezon geçirerek Alman futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Jupp Heynckes tarafından keşfedilen Kadlec, 2008 yılında Sparta Prag’dan kendisinin alınmasını isteyen Heynckes’in sisteminde önemli bir rol üstlendi. Geçen yıl Köln taraftarlarının saldırısına uğrayan Kadlec, burnuna aldığı darbe sonrası hastanelik oldu.

Haberin Devamı

MESSİ FORMASI BELA OLMUŞTU

BURNUNDAKİ kırık sebebiyle ameliyat olan Çek futbolcu, uzun süre maskeyle sahaya çıkmak zorunda kaldı. Tecrübeli oyuncu, kariyerindeki en kötü yenilgiyi Barcelona karşısında aldı. İki sezon önce Bayer Leverkusen rakibine 7-1 ve 3-1’lik skorlarla kaybedip elenmişti. Almanya’daki mücadelenin son düdüğü çaldığında Kadlec, Lionel Messi’nin formasını almak için takım arkadaşı Manuel Friedrich’le adeta mücadele etti. Ancak Sportif Direktör Rudi Voller tarafından aldıkları kınaması sonrası formayı, geliri çocuk yuvasına verilmek üzere açık artırmada satışa çıkarttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!