Aziz Yıldırım'dan Aydınlar'a sert sözler

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan Aydınlara sert sözler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 13:12

Fenerbahçe'deki seçim süreci yarın start alacak ancak bugün basın toplantılarıyla dolu yoğun bir gündemi var sarı lacivertlilerin. Ali Koç'un ardından günün 2. basın toplantısını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldıırm toplantının sonuna doğrı Aydınlar'ın seçim politikalarını eleştirirken, bu süreçte 4 yaşındaki bir küçük F.Bahçeli'den dahi kongrede oy istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

İBRAHİM AKIN AZİZ YILDIRIM'IN İDDİALARINI YAITLADI

F.Başkanı Aziz Yıldırım, konuşmasına başladıktan sonra barkovizyon ekranından başkan adayı Mehmet Aydınlar' a bazı sorular sordu ve kendilerini yanıtlarını bekledi...

AYDINLAR'A SORULAN SORULAR:

Mehmet Ali Aydınlar’a soruyorum:

* 2010 – 2011 sezonu şampiyonu kimdir?
* Fenerbahçe SK, 2010-2011 sezonunda şike yaptı mı yapmadı mı?
* Şenes Erzik ile Başbakan’a bilgi vermek için gittiğiniz de Başbakan size ‘Fenerbahçe şike yaptı mı’ diye sorunca siz ne cevap verdiniz?

Kendisine yine soruyoruz;
*Fenerbahçe’nin şike yaptığına inanıyorsan; Şampiyonluk Kupası’nı Trabzonspor’a verecek misin?
* Fenerbahçe’den puan silecek misiniz?
* Fenerbahçe’yi 2 yıl Avrupa’ya göndermeyecek misiniz?
* Senin başkanlığında düzenlenen ve 19 maçta şike olduğunu söyleyen kurulun 2. raporundaki farkın nedeni senin görevde olmaman mıdır?
* Fenerbahçe’nin tesislerine gelmemene rağmen rakip takımın kutlamalarında onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın. Seni Fenerbahçelilerin değil de Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf müdür?
* Sen Galatasaraylıların Fenerbahçe başkan adayı mısın? Lütfi Arıboğan’la Ebru Köksal’ı yeni yönetimine alacak mısın?
* Sayın Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen ile neler konuştun, neler önerdin ve ne cevaplar aldın?
* Kozmik odada olması gereken evrakın senin evinde ne işi vardı? Yoksa kozmik oda senin evin miydi?
* Başkan olursan kupadan dolayı futbolcuların yüzüne nasıl bakacaksın ve o futbolcuları kulüpten uzaklaştıracak mısın?
* Aykut Kocaman sana gelince neler söyledin?
* Futbolcu İbrahim Akın’a lisans verme şartı olarak ancak Akın’ın yapmadığı şikeyi itiraf etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi?
* UEFA müfettişi Cornu, Helvacı ve Arıboğan, havaalanında Cornu ile ne konuştu?

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM'DAN AYDINLARA SERT SÖZLER



Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları

Herkes hoşgeldi, hepiniz hoşgeldiniz…
Daha önce yapılan kongrelerden önce de hiçbir Fenerbahçeli hakkında kötü konuşmadım, bel altı vurmadım. Bu süreç içerisinde bana yapılan suçlamalara cevap vereceğim.

'AZİZ YILDIRIM NEDEN ADAY OLDU?'

Biliyorsunuz ki Genel Kurul var. Cumartesi ve Pazar günü yapılacak Kongre’ye katılacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Biz her zaman örnek olduk, gelin bu kongre ile yeniden örnek olalım. Ben neden adayım: Herkes bilsin ki benim görev sürem 3 Temmuz’dur. O sürecin izleri temizlenmeden bizim görevim bitmez. Bu seçim ne bir güven oyudur ne de güçlü yönetim ihtiyacıdır.

Haberin Devamı

Ben bu camianın sadece görünen yüzüyüm. Kaldı ki bu seçim Fenerbahçe camiasına yapılan bir dayatmadır. Bu Fenerbahçe’nin 3 Temmuz ile yüzleşmesidir. Ben de bu yüzden adayım. Seçim süreci ile hiç konuşmadan adayların projelerini dinledim. Gözlerini kırpmadan yalan söylediler.

Tesislerle gurur duymak yerine ona çamur attılar. Topuk Yaylası’na bir türlü ısınamadılar. Fenerbahçe’ye ait hiçbir kuruma gidemeyenlerin beni kötülemek için yapacağı yorum ancak bu olabilirdi.

'F.BAHÇE 25 MİLYON DOLARI BULAMAYACAKSA...'

Fenerbahçe Üniversitesi: Her projeyi eleştirebilirsiniz ama konu eğitim olunca yapamazsınız. Fenerbahçe Üniversiteyi neden kuruluyor diyorlar. Eğer Fenerbahçe SK, 25 milyon doları bulamayacaksa camia bunu kendi içerisinde halleder. Fenerbahçe’nin para bulma gücü sonsuzdur. Üniversitenin parası hazır. Planı projesi her şeyi belli. Kısa zamanda bu da çözülmüş olur. 2014’te ilk adımlar atılır. Fenerbahçe Üniversitesi şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Eğitim seçim malzemesi yapılamaz, tıpkı din gibi.

Haberin Devamı

2015’te yapılacak olan olağan seçimde bir madde koyacağım. Kardeşimin Kurtköy’de yaptığı villalardan bir kısmını kulübe aldık. Oyunculara vereceğiz, ya burada kalırsınız ya da başka yerde diyeceğiz. Başka yerde kalırsanız biz ödemeyiz diyeceğiz.

'TOPLAM BORCUMUZ 200 MİLYON DOLAR'

Mali tablolarla ilgili kısa bilgi vermek istiyorum. Fenerbahçe’nin 1 trilyon borcu var diyorlar. Peki bunun karşılığında aktiflerinde ne var. Sadece Fenerium 300 trilyon. Futbol AŞ 800 trilyon. Bunlar hep şişirme kararlarla kamuoyuna sunuyorlar. Yalan söyleyemezsiniz yalan birgün ortaya çıkar. Ama bunların zihniyeti bu, devamlı karalama politikası.

Fenerbahçe’nin toplam finansal borcu 137 milyon dolardır. Üstelik banka borçları 8 yıl vadeye yayılmıştır. Spor Kulübü’nün ise 137 milyon TL borcu vardır. Toplamda borç sadece 200 milyon dolardır… Fenerbahçe halkın takımıdır. Değerleri seçim malzemesi yapılamaz. Fenerbahçe kimsenin seçtiği 10 tane zengine mahkum edilemeyecek kadar büyüktür.

Haberin Devamı

Son günlerde başka bir söylem geliştirdiler. Demokratik Fenerbahçe… Demokratikleşme TÜSİAD ile olmaz, dünyanın her yerindeki Fenerbahçeliler ile olur. Kongre’den sonra eğer devam edersek tüzük çalışması hazırladık.

F.BAHÇE'YE İKİ YÜZLÜLER BAŞKAN OLMAMALI

Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının gelecek ile ilgili projeleri…

Stat burada kalacak, hiçbir yere gidemez… Pendik’deki arazi tamamen futbol takımı, amatör sporcuların barınacağı bir mekan olacaktır. O bölgede yüksek bina yapma şansı zaten yok. Oradaki amaç 15-20 tane futbol sahası yapmak. Orada küçük bir idari bina ile tesisleşme olarak görüyoruz. Bunun için belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kenan Evren Lisesi’nin yerine AVM yapmak için çalışmalara başlayacağız. Bir de Fenerland projesi var. Bu proje de Hasan Özaydın’a ait. En çok istediğim bir konu var. Banka konusu. Çalıştık ama tıkandık. Yeni bir grupla çalışmaya başladık. Fenerbahçe’ye bir banka kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Biz yarın kaybedebiliriz de ama bu projeler Fenerbahçe için yapılmalı.

Haberin Devamı

Konuşmayacaktım ama öyle bir hale geldik ki benim konuşmamam gerekiyor. Sayın Aydınlar, Sayın Hulusi ve Yaman Bey’e bu kongrenin hayırlı olması diliyorum. Ancak doğruları doğru olarak anlatmak lazım.

9 Temmuz’da Mehmet Ali Aydınlar yanıma geldi. Anjiyolu halimle Aydınlar’a “Fenerbahçe şike yapmamıştır, Fenerbahçe üstüne oyun oynanıyor” dedim. Ortada bir şey yokken Aydınlar savcılara gitti ve durumu çok vahim olarak açıkladı. Belge bilgi hiçbir şey yok. Maalesef kendisi buna inandı veya inandırdılar. Sonra da bu süreci yanlış yönetti.

1998 YILINA DÖNMEMELİYİZ

Mehmet Ali Bey Fenerbahçe’yi çok seviyor! 1998 yılına kadar Fenerbahçe’ye başkan olmak için grupların onayını almak gerekirdi. Şu anda 15 bin küsür kongre üyesi var. Ben başkan adayı olacağım. Aziz Yılmaz ile buluştuk. Benden 1 milyon Dolar istedi, ben vermedim. Bu adamlar Fenerbahçeli değil, bunlar kendi ceplerini doldurmak için uğraşan insanlardır. Sayın Aydınlar, bu Aziz Yılmaz senin yanına gelip seni tehdit etti mi? Senden 1 milyon Dolar istedi mi? Seni hangi dostumuz korudu? Onu bu kulübün başına bela etmeye hakkın var mı? Fenerbahçe bir daha 1998 yılına dönmemeli.

Gittim hapiste yattım. Benim televizyonda evladı ile ilgili sözlerimi yanlış anladı. Biz onun kötü gününde gittik destek olduk ama o bizim kötü günümüzde olmadı.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN OY İSTEDİLER

Acıbadem ile yollar ayrılınca aldığı kombineleri iade etmiş. Oyunculara verdiği paraları kulüpten tahsis etmiş.

Bu süreç başlarken hiçbir şey kanuni olmadı. Daha ortada hiçbir şey yokken Etik Kurulu raporu UEFA’ya gönderildi. Tamamen polis fezlekesi kullanıldı. Mayıs ayına doğru gelip ifademizi aldığılar raporda çoğu şeyi değiştirdiler. Madem şike vardı neden Fenerbahçe’yi küme düşürmediniz. Fenerbahçe Kongre üyesi oyunu satmaz. Gazetelere ilan vermeyin. Bari Fenerbahçe’ye verin de Fenerbahçe’ye gitsin o para. Acıbadem Hastanesi’ne insanlar gidiyor. Geçenlerde telefon etmişler birine ‘Eren beyle görüşebilir miyiz, oy isteyeceğiz diyorlar’ Telefon açan kadın da ‘Eren 4 yaşında çocuk’ diyor.

Kongreye katılın. Fenerbahçe’ye yakışan bir kongre yapalım. Biz her zaman ilkleri yaptık. Sportif başarıdan bahsediyorlar 15 yılda 5 şampiyonluk gördük. 2006’da biz şampiyon olsaydık bizi 4 -5 sene tutamazlardı. Önemli olan Fenerbahçe’dir, Fenerbahçe 1998’e dönmesin. Burada en büyük suç Federasyon Başkanı’nındır, iyi yönetmedi süreci buralara getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!