Aykut Kocaman'ın ağırlığı arttı

Güncelleme Tarihi:

Aykut Kocamanın ağırlığı arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 00:00

Eskişehirspor yenilgisinden sonra F.Bahçe’de dengeler değişti ve galibiyetler gelmeye başladı.

F.BAHÇE’nin Eskişehir deplasmanında aldığı 2-1’lik yenilgi sonrası Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar hala akıllarda. Yıldırım o günkü sinirli yapısıyla Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini, hakemlerin kötü yönetim gösterdiğini ve federasyonun doğru uygulamalar yapmadığını söylemişti. Bunlar kamuoyuna yansıyan bölümlerdi. Ama perde arkasında başka olaylar da oldu. Daum’un yetkileri kısıldı, Aykut Kocaman’ın görev tanımına yakışan bir şekilde yetkileri artırıldı. Aykut’un isteğiyle transfer edilen Özer Hurmacı takıma girdi. Alex ceza alanına daha yakın bölgede oynamaya başladı ve galibiyetler geldi.

Daum’un hakkını yemeleyim

Burada Daum’un da hakkını yemeyelim. Galatasaray karşılaşmasında rakibin iki ağır stoperinin arasına Kazım’ı yerleştirmeyi öneren Aykut Kocaman’ı dinleyip maçı kazanmıştı. Maçtan sonra da Aykut Kocaman’a taktik desteğinden ötürü teşekkür etmişti. Kocaman kötü gidişte kendi üzerinden kulüp yıpratıldığı için istifa etmeyi bile düşündü.

Bu dönemde Aziz Yıldırım’la konuştum. Yıldırım, “Türkiye’de ‘ilk’ler hep yadırganır. Hepimizin Aykut’a destek olması gerekir. Artık bana futbolla ilgili bir şey sorma. Akyut’la konuş. Bu sistemi oturtmaya çalışıyoruz” demişti.

Daha baskılı bir F.Bahçe

ŞİMDİ Aykut Kocaman kendi başkanının deyimiyle futbolun başında. Geleceğin F.Bahçe’sinin temellerini atarken bu sezon üç kulvarda birden başarılı olmanın yollarını da arıyor.. “F.Bahçe ön tarafta daha baskılı oynamalı. Topu daha çok kale önüne taşımalı. Hedefimiz, çalışmalarımız bu doğrultuda” diyerek bu sezon en beğendiği oyun tarzının ilk Steaua maçı olduğunun da altını çiziyor. Aykut Kocaman’ın bir de üzüntüsü var.. “Çeşitli futbolcularla ilgili çeşitli kararlar aldığımız söyleniyor. Tabii ki istediğimiz bazı isimler var ama bunların sözleşmeleri sürüyor. O yüzden yabancı transferi yapmadan ikinci devreye başlama gibi bir alternatif de var.”

Kazım’ın yeri kolay dolmaz

KAZIM konusu kapandı sarı lacivertli ekipte. Kendisine kulüp bulması söylendi. Bunda Kazım’ın sadece bir konuda değil birçok konuda adının çok sık anılmasının rolü büyük. Ama Kazım yeri kolay doldurulacak bir oyuncu değil. Sarı lacivertli takımın teknik patronu Daum’un beğendiği bir forvet mi alınır yoksa ikinci yarıya daha iyi bir Deivid olacağı düşünüldüğü için transfersiz mi girilir onu hep beraber göreceğiz..

Suarez, Mevlüt ve Sercan

Kafamdaki F.Bahçe de aslında Daum’un geçen gelişinde oynatmaya çalıştığı, Aykut Kocaman’ın ifade ettiği tarzda. Hem baskılı oynayabilen, hem de top rakipteyken çok hızlı kontratağa çıkabilen. Örneğin Antalya deplasmanında 4 kişinin birden gidip attığı golün benzeri pozisyonları ilerki haftalarda değerlendiremedi F.Bahçe.. Ajax’ta oynayan Suarez, Mevlüt Erdinç ve Sercan Yıldırım bu tip forvetler. Hem genç hem de hızlı futbola yatkın.

Önder’i bırakmasınlar

Ben olsam Servet’in bile defansif anlamda zorlanmaya başladığı bir dönemde Önder gibi Milli Takım’ın as oyuncusu olacak kalitede iyi bir stoperi, sağbeki bırakmazdım. Tabii ki son karar Yıldırım’ın olacak!

Güiza, Fener’in oyuncusu değil!

İLK yarı biterken alınan sürpriz sonuçlar ve iki yıldır en çok eleştirilen Güiza’nın Ankaragücü maçının son dakikalarında attığı gol takımın moralini düzeltti. Trabzon deplasmanında Fenerbahçe sanki Lille deplasmanının provasını yaparcasına rahat oynadı, yine Güiza’nın golüyle kazandı.
Geçen sezon Aykut Kocaman Ankaraspor teknik direktörü iken Antalya’da bir söyleşi yapmıştım. Aykut, “Güiza’yı beğeniyor musun?” şeklindeki soruma ilginç bir yanıt vermişti: “İyi bir forvet ama oyun yapısı itibariyle F.Bahçe’nin oyuncusu değil..”

Önce lig sonra kupa

AZİZ Yıldırım taraftara bir söz verdi. “Üç yıl üst üste şampiyon olacağız” dedi. Bu sözün ardından Lille eşleşmesinden çok ligde şampiyonluk F.Bahçe için çok daha önemli. Sarı lacivertli takımın ilk hedefi hem puan, hem de iç saha avantajlarını kullanıp şampiyonluğa ulaşmak, ardından 26 yıldır kazanılmayan kupayı kazanmak olacak.

Alex’in rolü büyük

TAKIMIN şekillenmesinde ve saha içi oyun yapısında Alex’in, onun menajeri Juan Figer’in rolü olduğunu biliyorum. Bu olasılık, Güney Amerika’dan yeni bir oyuncunun gündeme gelmesine de yol açabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!