Avrupa'nın imparatoru

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın imparatoru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:50

Fransız ekibi Marsilya’yı deplasmanda 1-0 yenerek grubu lider bitirmeyi garantileyen F.Bahçe, 4 maç üst üste kazanan tek Türk takımı, Aykut Kocaman da bunu başaran ilk Türk hoca oldu.

Haberin Devamı

MARSİLYA karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle 27 yıllık makus talihini de yenen sarı lacivertliler, 1985 yılında yendiği Bordeaux takımının ardından ilk kez bir Fransız takımını mağlup etmeyi başarmış oldu. Bekir de attığı röveşata golüyle Zlatan Ibrahimoviç ve Mexes’in ardından Avrupa’yı ayağa kaldıran futbolcular arasındaki yerini almayı başardı.

İşte UEFA Avrupa Ligi’nde geride kalan haftanın 10 olayı:

1-Aykut Kocaman ve F.Bahçe tarih yazdı

Marsilya’yı yenerek gruptan lider çıkan Fenerbahçe, üst üste 4 Avrupa maçını kazanan ilk Türk takımı olurken, Aykut Kocaman ise bu başarıyı yakalayan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti.

2-Atletico Madrid kendini aştı

Emre Belözoğlu’nun yıldızlaştığı maçta Hapoel Tel Aviv’i 1-0 yenen Atletico Madrid, 50 yıllık rekoru kırdı. En son 1958-63 yılları arasında kendi evinde 12 Avrupa maçı kazanan kırmızı beyazlı ekip dün gece bu rekoru egale etti.

Haberin Devamı

3-Edinson Cavani durmak bilmiyor

Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani dün gece takımını Stockholm deplasmanında galibiyete taşırken, Avrupa Ligi’ndeki gol sayısını 6’ya çıkarak gol krallığı yarışında rakipsiz olduğunu gösterdi.

4-Stuttgart 4 golle rekor kırdı

Romanya temsilcisi Steaua Bükreş karşısında deplasmanda 5-1 kazanan Alman Stuttgart rekor kırdı. Bundesliga ekibi, UEFA Avrupa Ligi tarihinde İlk yarıda rakip filelere 4 gol atan ilk takım oldu.

5-Kazan'lı Gökdeniz’den en hızlı gol

Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz, Inter karşılaşmasının 2.dakikasında attığı golle takımının galibiyet pay sahibi olurken, Avrupa Ligi’nin bu sezon en hızlı golüne imza attı.

6-Van Hout farkını konuşturdu

Belçika’nın Genk takımı gruptan çıkmayı garantilerken, kaleci Van Hout kalesinde devleşerek başarının mimarı oldu. 25 yaşındaki kaleci 5 maç boyunca yaptığı 29 kritik kurtarışla Avrupa Ligi’nin zirvesinde yer aldı.

7-Marsilya'yı yıktı manşetlere çıktı

Bekir’den misilleme: Ibrahimoviç ile başlayan ve Mexes’le devam eden röveşata gollerinin son temsilcisi Bekir oldu. Bekir, Fenerbahçe’yi Marsilya karşısında zafere taşıyan golüyle Avrupa’nın konuştuğu isimler arasına girdi.

Haberin Devamı

8-Dnipro’nun kalbi Seleznyov

Ukrayna temsilcisi Dnipro’nun Avrupa Ligi’ndeki çıkışında en büyük pay sahibi Seleznyov’dan başkası değil. Başarılı futbolcu attığı 2 golün yanı sıra yaptığı 4 asistle UEFA Avrupa Ligi’nde ilk sırayı kimselere kaptırmadı.

9-Leverkusen kalesinde gol gördü

Grup maçlarında 5.haftayı geride bırakırken, Ukrayna deplasmanında Kharkiv ile grup liderliği için mücadele eden Leverkusen, maçı 2-0 kaybederken, kalesinde ilk kez gol gördü.

10-Karavanacı PSV

Hollanda futbolunun güçlü takımlarından PSV, turnuvanın en kötü şut çeken takımları sıralamasında 42 isabetsiz vuruşla ilk sırayı aldı.

Avrupa’da deplasman Türkiye’de evinde kral

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Fransa’da Marsilya’yı 1-0 yenen Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında deplasmanda, Spor Toto Süper Lig’de ise kendi sahasında daha başarılı sonuçlar alıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 yenilgi alan Kanarya, ligde ise sahasındaki 6 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ve beraberlik almayı başardı.

Haberin Devamı

Manşetleri Bekir ve Fener süsledi

Fransız basını, F.Bahçe’nin Marsilya’yı kupanın dışına ittiğini yazarken, Sky Sport Extra kanalı, Bekir’in golünü İbrahimoviç’inkiyle kıyasladı.

F.BAHÇE’nin Marsilya galibiyeti, Fransa’da geniş yankı uyandırdı. Gazeteler, sarı lacivertli ekibin galibiyeti hak ettiğini özellikle vurguladı.
Bazı önemli gazelerin maç değerlendirmeleri şöyle:
LE FİGARO: Marsilya Avrupa yükümlülüğünden kurtuldu. Lige ağırlık verilmesini isteyen kulüp başkanı Vincent Labrune mutlu olmuştur.
LE PARİSİEN: Marsilya, Avrupa Ligi’nde Türkler tarafından kupanın dışına itildi. Marsilya bu sezon Avrupa sahnesinden erkence çekildi.
FOOT365: Marsilya’nın kaderi tepetaklak; İkinci yarıdaki iyi oyuna rağmen Marsilya, yeni Velodrome’da Fenerbahçe’ye 1-0 kaybetti.
Öte yandan, “Sky Sport Extra” kanalı Bekir’in röveşata golünden sonra “Tamam, İbrahimoviç’in ki bir sanat eseri ancak “Röveşata ile goller ayında”  Milanlı Mexes’in, Anderlecht’e attığı nefis golde kale önü tenhaydı. Ama Bekir’in golünde kale abluka altındaydı ve Fenerbahçeli futbolcu o topu dar alandan filelere takmayı estetik açından da yararlanarak başardı” yorumunu yaptı

Haberin Devamı

İtalyanlar da Bekir’i konuştu

İTALYAN medyası, bu hafta UEFA Avrupa Ligi’nde Türk oyuncuların inanılmaz bir performans sergilediğini ve takımlarını sırtladığını yazdı. Tuttosport ve La Gazzetta dello Sport gazeteleri G.Saraylı Burak ve Rubin Kazan’ın golcüsü Gökdeniz Karadeniz’e övgüler yağdırırken, Bekir’i de ayrı bir yere koydu. Sarı lacivertli futbolcunun Marsilya’ya attığı röveşata golünden ‘muhteşem’ diye bahseden gazeteler, “Mexes’ten daha iyi bir gol attı” yorumunu yaptı.

Reha ERUS / ROMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!