Avrupa'da futbol mesaisi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupada futbol mesaisi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 11:27

Avrupa'da 2013-2014 futbol sezonu, İngiltere ve İspanya'da 17, İtalya'da ise 24 Ağustos'ta başlayacak.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesi hazırlıklar ve transfer çalışmaları nedeniyle mayıs ayında tatile giren Avrupa'nın önemli futbol liglerinde 2013-2014 futbol sezonu, Bundesliga (Almanya) ve Ligue 1'den (Fransa) sonra La Liga (İspanya), Premier Lig (İngiltere) ve Serie A'da da (İtalya) açılacak. Barcelona'nın son 5 yılda 4 kez şampiyonluk kupasını kaldırdığı La Liga, 17 Ağustos'taki Real Sociedad-Getafe maçıyla start alacak ve 18 Mayıs 2014'teki 38. hafta maçlarıyla son bulacak. Brezilya'nın Santos takımından 57 milyon avro karşılığında Barcelona'nın yolunu tutan Neymar, bir aksilik yaşanmazsa İspanya ligindeki ilk maçına, 18 Ağustos tarihinde Nou Camp'ta Levante karşısında çıkacak. İspanyol futbolunun yeni jenerasyon oyuncularından Isco ve Asier Illarramendi ile kadrosunu güçlendiren "Los Galacticos" lakaplı 2011-2012 sezonu şampiyonu Real Madrid, ligi, 18 Ağustos'ta Real Betis'i konuk edeceği karşılaşmayla açacak. Falcao'nun boşluğunu David Villa ile dolduran, İspanya'da Türkiye'yi temsil eden Arda Turan'ın da forma giydiği Atletico Madrid ise 19 Ağustos'taki ilk maçında, Sevilla deplasmanına gidecek.

Premier Ligi
İngiltere Premier Ligi'nde de yeni sezon, 17 Ağustos'ta başlayacak. Geçen yıl 7'nci olarak beklentilerin altında kalan Liverpool'un, Stoke City ile yapacağı karşılaşmayla açılacak Premier Lig, takımların 11 Mayıs 2014'te oynanacağı 38. maçlarda noktalanacak. Teknik direktörlük kariyerini sonlandıran Alex Ferguson'ın yerine David Moyes'in çalıştırdığı son şampiyon Manchester United, açılış maçında 17 Ağustos'ta Swansea City'e konuk olacak. Transfere şu ana kadar 111 milyon avro harcayarak, Fernandinho, Jesus Navas, Alvaro Negredo, Stevan Jovetic isimleriyle kadrosunu kuvvetlendiren Manchester şehrinin "mavi formalı" takımı Manchester City, 19 Ağustos'ta Newcastle United'ı ağırlayacak.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile anlaşan UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, 18 Ağustos'ta Hull City ile başlayacağı lig maratonunda, Auxerre kulübüyle sözleşmesi dolan 20 yaşıdaki Fransız forvet Yaya Sanogo'yu alan geçen seneni 4'üncüsü Arsenal de 17 Ağustos'ta Aston Villa ile karşılaşacak.

Andre Villas-Boas yönetiminde geçen sezonu 5'inci bitiren Tottenham ise ismi Real Madrid ile anılan yıldız oyuncusu Gareth Bale'in yanı sıra bu sezon transfer ettiği İspanyol golcü Roberto Soldado, Brezilyalı orta saha Paulinho ve Fas asıllı Belçikalı forveti Nacer Chadlili kadrosuyla 18 Ağustos'ta Crystal Palace deplasmanına gidecek.

Seria A
Son iki yıldır Juventus'un şampiyonluğu kimseye bırakmadığı Serie A'da, 2013-2014 sezonunun ilk maçı, 24 Ağustos tarihinde bu yıl lige yükselen Verona ile geçen yılın üçüncüsü Milan arasında oynanacak. Forvet hattına Manchester City'den Arjantinli golcü Carlos Tevez'i katan Juventus ise aynı gün Sampdoria'nın konuğu olacak.

2011'deki üçüncülüğünün ardından geçen yıl da ikinci olan teknik direktörlüğünü İspanyol Rafael Benitez'in yaptığı Napoli, Edinson Cavani'yi rekor bonservis bedeliyle (64,5 milyon avro) Paris Saint Germain'e (PSG) gönderse de ligin iddialı ekiplerinden olacak. Cavani'nin boşluğunu Real Madrid'den alınan Gonzalo Higuain ve Jose María Callejon ile doldurmaya çalışacak Napoli, 25 Ağustos'taki ilk karşılaşmasında Bologna'yı ağırlayacak.

Milano kentinin diğer takımı Inter ise 9'uncu bitirdiği geçen yılın ardından 2013-2014 sezonunun açılışında, 25 Ağustos'ta seyircisi önünde Genoa ile karşılaşacak.

UEFA Süper Kupası, 30 Ağustos'ta sahibini bulacak
UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Bayern Münih ile UEFA Avrupa Ligi'nin galibi Chelsea'yi karşı karşıya getirecek 38. UEFA Süper Kupası, 30 Ağustos'ta Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Eden Stadı'nda sahibini bulacak. Maç, bir nevi 2011-2012 Şampiyonlar Ligi finalinin rövanşı olacak. Normal süresi 1-1 sonuçlanan 2012 finalinde, penaltı atışları sonucunda Bayern Münih'i 4-3 mağlup eden Chelsea, geçen sene 4-1 yenilerek Atletico Madrid'e kaptırdığı kupayı, bu yıl müzesine götürmeye çalışacak. Daha önce farklı takımlar altında birçok kez karşı karşıya gelen İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile Portekizli teknik direktör Jose Mourinho arasındaki rekabet, bu kez Bayern Münih ve Chelsea formalarıyla gerçekleşecek.

Süper kupalar
İngiltere'de (FA Community Shield) Wigan Athletic'i 2-0 yenen Machester United, Almanya'da (DFL Süper Kupası) Bayern Münih'i 4-2 yenen Borussia Dortmund ve Fransa'da (Trophee des Champions) ise Bordeaux'yu 2-1 mağlup eden PSG'nin kaldırdığı lig şampiyonu ile lig kupası sahibi arasında oynanan süper kupa karşılaşmaları, İtalya'da 18, iki ayaktan oluşan İspanya'da 21 ve 28 Ağustos'ta yapılacak.

Lig şampiyonu Juventus ile İtalya Kupası'nı kazanan Lazio, 18 Ağustos'ta Roma Olimpiyat Stadı'ndaki İtalya Süper Kupası'nda kozlarını paylaşacak.

İspanya Süper Kupası'nda da lig şampiyonu Barcelona ile İspanya Kupası'nın (Copa del Rey) sahibi Atletico Madrid karşılaşacak. İki ayaktan oluşan kupada ilk maç, 21 Ağustos'ta Atletico Madrid'in sahası Vicente Calderon'da, ikinci maç ise 28 Ağustos'ta Nou Camp'ta yapılacak.

Lig kupaları
Son olarak Wigan Athletic'in müzesine götürdüğü İngiltere Fubol Federasyonu (FA) Kupası'nın şampiyonu, 17 Mayıs 2014'te Wembley Stadı'ndaki final maçıyla belirlenecek. "Capital One" Kupası olarak da anılan İngiltere Lig Kupası'nın finali ise 2 Mart 2014 tarihinde yine Wembley Stadı'nda oynanacak.

2012-2013 sezonunda yurtiçi ve yurtdışındaki tüm kupaları kazanan Bayern Münih, 17 Mayıs 2014 tarihinde Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Almanya Kupası'nın (DFB Pokal) finalinde de olmaya çalışacak. Geçen sene Atletico Madrid'in finalde Real Madrid'i 2-1 yenerek kazandığı ve Barcelona'nın 26 şampiyonluğu bulunan İspanya Kupası'nın 110'uncu versiyonunun finali, 19 Nisan 2014'te yapılacak.

Lazio'nun unvanını korumaya çalışacağı İtalya Kupası'nda, final maçı 3 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak.

2013'te Bordeaux'un şampiyonluğuyla tamamlanan Fransa Kupası'nın finali de 3 Mayıs 2014 tarihinde Stade de France'ta gerçekleştirilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!