Bilgi eksikliği karmaşa yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Bilgi eksikliği karmaşa yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 19:11

Din bilimci Şeyda Can, “İslamda karmaşaya sebep olan tek şey bilgi eksikliğidir. Bu bilgi eksikliği bugün İslamiyetle terörün yan yana anılmasına sebebiyet vermektedir. Hem Almanların hem Türklerin bu konuda daha fazla ve doğru bilgilerle donatılması gerek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Solingen kentinde İslamiyet'in ve Müslümanlar'ın Almanya'daki durumu ile ilgili düzenlenen toplantı konuşan eski milletvekili Lale Akgün “Gördüm ki burada yaşayan Türk toplumu din dahil pek çok konuda tartışabiliyor. Bu güzel bir gelişme. Bugün dünyada bütün dinler tartışılıyor. İslam da tartışılmalı. Değişik fikirlere saygımız var. Ancak bir takım tabuların yıkılması lazım. Ben bu görüşü savunuyorum. Son kitabım için uzunca bir süre Ankara'da kaldım. İtiraf etmeliyim ki Türkiye'deki ilahiyatçılar Almanya'dakilerden daha farklı ve modern görüşe sahipler" dedi.

Akgün, "Kültürlerin dinden kopmaları mümkün değil. Dünya üzerinde pek çok Müslüman ülke var. Endonezya, Arabistan, Türkiye ve pek çok ülke biçimsel olarak uygulamada farklılıklar olsa bile sonuçta İslam dininde birleşiyorlar. Modern aydın bir din anlayışı için nelere farklı bakmamız gerektiğini kavramak zorundayız. İslamiyeti bin 400 yıl önceki İslam olarak yaşayamayız. İslam çağımıza uyarlanmaya açık bir dindir. Ben Almanya ve Avrupa'da bir Avrupai İslam çıkacağına inanıyorum.”

DOĞRU BİLGİ ŞART
Pedagog Hülya Can ise, “Müslümanlar homojen bir grup değil. Farklı görüşlere sahip olabiliriz. Kuran'daki bazı ayetlerin farklı yorumlanması bu karmaşaya sebep oluyor” dedi. Din bilgimci Şeyda Can da, “İslamda karmaşaya sebep olan tek şey bilgi eksikliğidir. Bu bilgi eksikliği bugün İslamiyetle terörün yan yana anılmasına sebebiyet vermektedir. Hem Almanların hem Türklerin bu konuda daha fazla ve doğru bilgilerle donatılması gerek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!