Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

ÜŞÜMEKTEN

DEĞİL KORKU

Yorgun savaşçılarız, yengiler eskitti bizi

Utanırız tadına varmaktan içkilerimizin

Biri bütün güneşleri toplar, vermeye bekletir

Üşümekten değil korku, ısınır olmaktan

Yorgun savaşçılarız, sevgiler ürküttü bizi

Tutulmuş dağ yolları oklar ve tuzaklar

Biri dostluk adına bağışlar çirkinliğimizi

Düz yollara düşeriz yeniden oksuz ve tavşansız

Yılgın savaşçılarız, sevgiler ürküttü bizi.

Gülten AKIN

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Boleyn Kızı

Philipa Gregory

Artemis Yayınları


Boleyn Kızı, bir aşk, seks, ihtiras ve intikam masalı. Kitap Avrupa’nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş bir kadının hikayesini anlatıyor. Mary Boleyn, 14 yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde, VIII. Henry’nin gözlerini kamaştırır. Prense aşık olur, gayri resmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne bağlanır. Ancak kralın kendisine olan ilgisi azalmaya başladığında, çeşitli planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü farkeder, en yakın arkadaşından ve kız kardeşinden uzaklaşır. İşler çığrından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğini fark eder.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

TAN SAĞTÜRK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Peter Gabriel

Hit



Balet Tan Sağtürk, kültürel özelliği ön plana çıkan kentlere, ülkelere seyahat etmeyi seviyor. Doğup büyüdüğü İzmir’e sık sık gidiyor. Mardin’in tarihi yerlerini gezmeye bayılıyor. Van’ı merak ediyor. Yurtdışında uzun yıllar yaşadığı Paris’in kendinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Turneleri sırasında görme fırsatı bulduğu Rio’yu çok beğeniyor. İlk fırsatta Afrika’nın orta kesimlerine seyahat etmek istiyor. Tan Sağtürk, Avare okuyucularına Peter Gabriel’in "Hit" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BURCU OKUTULMUŞ BU KİTABI ÖNERİYOR

Dilin Kemiği/Yalçın Pekşen/Say Yayınları

Manken Burcu Okutulmuş, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. Göcek’in koylarını beğeniyor ve orada denize girmeye bayılıyor. İlk fırsatta Mardin’e gitmek istiyor. Yurtdışında Atina’yı İstanbul’a çok benzetiyor. New York’ta alışveriş yapmak hoşuna gidiyor. Amsterdam’ı yemekleri için tercih ediyor. İspanya’yı çok merak ettiğini ve ilk fırsatta görmek istediğini söylüyor. Burcu Okutulmuş, Avare okuyucularına Yalçın Pekşen’in "Dilin Kemiği Yok" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!