Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Küskün Yolcunun Türküsü

Uzun yürümelerden

Sonra bitkin düşerek - -

Bu bir çocuk oyunu:

Ben seni çektim çekerek.

Şimdi hangi kitaplardan

Öğreneceksiniz onu,

Gelmiyorsa bazı şeyler

Çocukluktan geçerek.

Kasırgayı, doluyu

Yemiş de düşmüş gibi

Issız kaldırımlarda

Garip gece kelebeği

Düşe kalka sekerek.

Şimdi hangi yollardan

Siliniyor izleri

Çağ dışı bir çağrıyı

Sigara içer gibi

İçine çekerek.

Dünya böyle gidiyorsa

Elbet bir nedeni var

Ben sana küstüm küserek

Behçet Necatigil



AVARE’NİN ÖNERİSİ

"Tutkuyu bulmak iyi bir şeydir" tavsiyesini ailesinden miras alan bu romanın anlatıcısı, çocuk özlemiyle yanıp tutuşmaktadır. Sonunda tek gecelik sevgisiz bir ilişki sonucunda oğlu Paul’e hamile kalır. Çocuk doğduğunda, sanat, oyun ve sınırsız bir kendini adamayla dolu iki kişilik büyülü bir dünyayla, sarıp sarmalar onu. Oğlunu, bir annenin tek çocuğunu sevdiğinden daha fazla sever. Bir süre sonra ikisinin dünyasının dışındaki hayat okul çağındaki Paul’ün karşısına çıkar ve her şeyi değiştirmekle tehdit eder. Victoria Redel, tüm adanmışlıklarla görülen kendini düşünememe ve öte yandan bencil olma güdüleri arasındaki çizgiyi ustalıkla sunuyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

AYTAÇ ARMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Oyuncu Aytaç Arman daha çok yurtiçinde dolaşmayı seviyor. Mesleğinden dolayı Türkiye’nin pek çok yerini gezmiş. Sonbaharda, daha sıcak olduğu için Akdeniz sahillerine bayılıyor. Karadeniz’in yeşil doğası da onu çekiyor. Memleketi olan Adana’ya her yıl birkaç kez gitmeye özen gösteriyor. Toros Dağları’nın güneş batarken aldığı değişik renkler ve yalçın kayalıklarından özellikle etkileniyor. Yurtdışında ise Moskova’yı görkeminden dolayı tercih ediyor. Arman, Avare okuyucularına Murathan Mungan’ın Söz Vermiş Şarkılar albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

EMEL MÜFTÜOĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR

Şarkıcı Emel Müftüoğlu seyahat etmeyi çok seviyor. Karadeniz’i yeşili, bitkileri ve temiz havasından dolayı tercih ediyor. Yaz aylarında, deniz, güneş ve eğlence mekanlarından dolayı Antalya’da olmaya bayılıyor. Yurtdışı seyahatlerinde ise Fransa, gezmek için keyifli yerleri, barları ve restoranlarından dolayı ilk tercihi. Amerika’ya sık sık gitmeye çalışıyor. Burada geçirdiği her gün vizyonunun daha çok genişlediğini söylüyor. Müftüoğlu, Avare okuyucularına Dan Brown’un Da Vinci Şifresi adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!