Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2005 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

SANDALDA

Şu havaya bak reis şu suya bak

Deniz kadın gibiymiş hadi be

Marika’dan da güzel bu mübarek

Tövbeler olsun katil olur insan

Sağımız adalar solumuz dalyan

Ben kürekteyim Mehmet karşıda

Mavi beynime vurmuş

Mehmet dedim Mehmet yahu

Ateşle dinamiti fırlat gitsin

Yüze vursun karagözü izmariti istavriti

Hiç unutmam yine böyle bir gün

Ada’da Hristos tepesinde

Deniz tabak gibi önümüzde

Sedef adası Medef adası Maden

Böyle şey görmedim ömrümde

Bir hışırtı insanı ürperten

Binlerce on binlerce leylek

İstanbul’a döndüler üstümüzden

Oktay Rifat


AVARE’NİN ÖNERİSİ


Paulo Coelho

Zahir

Can Yayınları



En çok okunan yazarlardan Paulo Coelho daha önce yayınlanan Simyacı, Onbir Dakika, Veronika Ölmek İstiyor adlı romanlarından sonra karşımıza Zahir ile çıkmıştı. Kitabın konusu şöyle: Ünlü ve başarılı bir yazarın, savaş muhabirliği yapan karısı ansızın ortadan kaybolur. Yazar, Esther’in en son birlikte görüldüğü Kazak genci Mikhail’le birlikte Fransa’dan İspanya’ya, Hırvatistan’dan Orta Asya steplerine uzanan bir yolculuğa çıkar. Bu büyülü yolculuk giderek bir ‘iç yolculuğa’ dönüşecek, yazar yazgının gücü ve aşkın doğasını yeniden keşfedecek, yaşamına yeni değerler biçecektir...

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

UĞUR DÜNDAR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Usta gazeteci Uğur Dündar seyahat etmeyi çok seviyor. Eşiyle gitmeyi düşlediği yerlerin hepsine gitmiş. Dünyada tatil yapılabilecek en iyi yerin Bozcaada olduğunu söylüyor. Bozcaada’nın denizi çok soğuk olduğu için yaz aylarında ailesiyle Çeşme Ilıca’ya gitmeyi tercih ediyor. Yurtdışında bu mevsimdeki tercihi ise denize girebileceği ve dinlenebileceği bir yer olduğu için Dubai. Uğur Dündar’ın Avare okuyucularına albüm önerisi, Dean Martin’in Dino: The Essential albümü.

NE OKUYALIM

FERZAN ÖZPETEK BU KİTABI ÖNERİYOR

Yönetmen Ferzan Özpetek, daha çok filmlerinin galaları sayesinde yurtdışında dolaşabiliyor. En son yurtdışı tatilini Rio’da yapmış. Buralarda kış mevsimi yaşanırken orada yaz olması çok hoşuna gitmiş. Özpetek şu sıralar Strasbourg, Paris, Rio, İstanbul arasında gidip geliyor. Güney Amerika ve Güney Afrika’ya gitmek istiyor. Yurtiçinde ise tüm Anadolu’yu dört beş arkadaşıyla birlikte dolaşma hayali var. Özpetek Avare okuyucularına Murathan Mungan’ın Üç Aynalı Kırk Oda adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!