Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2005 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

ANIŞ

Ben ölünce

gömün gitarımla beni

kumlara.

Ben ölünce,

portakallarla

naneler arasına.

Ben ölünce

gömün isterseniz

rüzgár gülüne.

Ölünce ben!

Federico Garcia Lorca

(Çeviren: A. Kadir Afşar Timuçin)


SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

NEBAHAT ÇEHRE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ferhat Göçer Dön Diyemedim DMC

Haziran Gecesi adlı dizinin Kumru’su, usta oyuncu Nebahat Çehre, yazları Bodrum’da arkadaşlarıyla biraraya gelip vakit geçirmeyi seviyor, doğayla başbaşa kalmak ve kendini dinlemek için mavi yolculuk yapmayı tercih ediyor. Yurtdışı gezilerinde kültüre olan ilgisi, alışveriş ve yemekler onu Fransa’ya çekiyor. Çehre’nin alışveriş için diğer bir tercihi de İtalya. Seyahatte daha çok gittiği yerlerin kendi müziklerini dinlemekten hoşlanan Çehre’nin Avare okuyucularına önerisi Ferhat Göçer’in yeni albümü...

NE OKUYALIM

MUSTAFA SANDAL BU KİTABI ÖNERİYOR

Şu Çılgın Türkler Turgut Özakman Bilgi Yayınevi

Pop müziğin hiperaktif starı Mustafa Sandal seyahat etmeyi çok seviyor. Sandal’ın tatil için ilk tercihi İtalya’nın başkenti Roma. Bu ülkeyi tercih etmesinin sebebi, çocukluğunun burada geçmiş olması. Seyahatlerini uçakla yapmayı seven Sandal, Avare okuyucularına seyahatte okumaları için Turgut Özakman’ın Şu Çılgın Türkler adlı kitabını öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Sagarmatha Eteklerinde Özcan Yurdalan Agora Kitaplığı

Serbest gazetecilik yapan ve uzun yolcuklara çıkan Özcan Yurdalan, Ahşap Fanus ve Mavi Çöl adlı kitaplarından sonra, şimdi de karşımıza Sagarmatha Eteklerinde kitabıyla çıkıyor. Yurdalan bizi, batılıların Everest dediği dağın eteklerine kurulan ve bu dağa Sagarmatha adını veren Nepal’e davet ediyor. Sagarmatha’nın yüksekliğinden daha çok anlam taşımasının altını çiziyor ve sıcak Nepal izlenimlerinden oluşan kitabında tanrıçasıyla, tapınaklarıyla, Sadu’larıyla çarpıcı Nepal izlenimleri sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!