Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 00:00

Haberin Devamı

Cemil Kavukçu
Aynadaki Zaman
Can Yayınları

Öykücülüğümüze daha önce ele alınmamış yeni tipler katan, taşralı genç erkeklerin dünyası gibi özgün temaları ele alan usta öykücü Cemil Kavukçu Aynadaki Zaman’da da denize, denizcilere, kasabaya, yapayalnız kent insanına yöneliyor. Gittikçe büyüyen ve zenginleşen bu öykü dünyasını tüm Avare okuyucularına öneriyoruz.

Avarenin Şiiri

BİLDİRİ

Yürüdüğün vakit seninle birlikte yürüsün diye kentlerdeki daracık sokaklar,
geniş alınlarına çıksın diye alınterinin,
yürüdüğün vakit değişsin diye dünya
ve yaşam mutlu bir türkü olsun diye
dağlarda tek tek yakılan bu ateşler.

Kemal Özer

Seyahatte Ne Okuyalım?

Şenay Lambaoğlu Bu Kitabı Öneriyor

Oruç Aruoba
Meşe Fısıltıları
Metis Yayınları

Yeni albümü İçimde Aşk Var’ı son günlerde yayınlayan Şenay Lambaoğlu seyahat etmek için Assos ve Kadırga Koyu’nu ilk sıraya alıyor. Tarihi dokusunu muhafaza etmesi sebebiyle onu antik dönemlerde yolculuğa çıkardığını düşünüdüğü Kadırga Koyu’ndaki vazgeçilmeziyse Yahya Kaptan’da balık ve börülce salatası. En sevdiği tatil yeri Ege sahilleri. Türkiye’de ilk fırsatta gitmek istediği yerlerin başında Kars’taki, Ani Kilise’si ve Sarıkamış var. Dünyadaysa Antoni Gaudi mimarisini görme isteği yüzünden İspanya’da Barselona’yı çok merak ediyor. Şili şaraplarını da vatanında denemek isteyen Şenay Lambaoğlu, Oruç Aruoba’nın Meşe Fısıltıları adlı şiir kitabını öneriyor.

Haberin Devamı

Seyahatte Ne Dinleyelim?

Barış Bal Bu Albümü Öneriyor

Sixx: A.M.
This Is Gonna Hurt
Eleven Seven

Gölge Hayat grubunun solisti Barış Bal genellikle iş gezileri vasıtasıyla seyahat ediyor. Bu gezileri tatile çevirmeye çalışan Bal, tatil amaçlı seyahatleriniyse gösteri, müzik festivalleri ve konserler çevresinde gerçekleştiriyor. Deniz, kum, güneş ya da kış tatillerini genellikle hafta sonlarına sığdıran Barış Bal’a bu kısa süreler yetiyor. Şimdiye kadar en çok Amerika, Las Vegas’tan etkilendiğini söyleyen Barış Bal’ı etkileyense şehirde geçen filmler, şehrin çöl ortasına kurulmuş olması ve ışıltılı hayat. Mavi yolculukları cezbedici bulan Bal, çocukluğunun bir kısmının geçtiği Amasya’da çok anısı olduğu için en kısa zamanda şehre tekrar gitmek istiyor. Yine en kısa süre zarfında Nemrut Dağı’nda gün batımını izlemek için Adıyaman’a gitmek isteyen Bal hiç görmediği Uzakdoğu ülkeleri, Afrika, Macaristan ve Balkan ülkelerini de gezmek istiyor. Barış Bal, Nikki Sixx’in Sixx: A.M. adlı proje grubunun son albümü This Is Gonna Hurt’ü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!