Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

Bütün Tanımlar...

Bütün tanımlar içerir seni
dışta kalırsın bütün tanımlardan
sendelesem destek olan
omzumun yanındaki omuz
kızgın bir demirle
dağlasalar derimi
kilit vursalar üstüme
küflü bir karanlıkta
boğulsam susuz, havasız
beni yaşatacak ikiz soluk
Kemal Özer


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Yolculuklar Üzerine
Stefan Zweig
Everest Yayınları

20’nci yüzyılın vicdanı, Avusturyalı romancı, oyun ve biyografi yazarı Stefan Zweig, 20’li yaşlarından itibaren dünyayı keşfe çıkmıştı. 1902’den 1940’a kadar gördüğü şehirleri, kültürleri, insanları not aldı. Çok sevdiği Avrupa’nın ikinci kez savaşa girmesine dayanamayıp 1942’de Brezilya’da hayatına son verdiğinde 61 yaşındaydı. Ondan geriye Amok Koşucusu gibi unutulmaz öyküler, Dünün Dünyası gibi denemeler, biyografiler kaldı. Seyahat notları ise “Yolculuklar Üzerine” adıyla bir araya getirildi. Kitap Avrupa ülkelerinin yanı sıra Hindistan, Amerika, Rusya anılarını da içeriyor. Kitabı Türkçeye Ahmet Arpad çevirdi.

Haberin Devamı

Rüzgarla Yoldaş
Abbas Kiarostami
Pan Yayınları

Kirazın Tadı, Rüzgar bizi Götürecek gibi unutulmaz filmlerin İranlı yönetmeni Kiarostami, aynı zamanda iyi bir fotoğrafçı ve şair. İslam Devrimi sonrasında filmleri yasaklanınca, belgesellere ve şiire yönelen sanatçı ülkesinde dörtlükleriyle tanınıyor. Rüzgarla Yoldaş’ta şiirleri Farsçalarının yanı sıra Uğur Yıldırım’ın Türkçe’siyle aktarılıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZGÜR KORKMAZGİL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Fernando Corona Murcof
Mexico
EMI Music France

Motosiklet, ressam Özgür Korkmazgil’in hayatının önemli bir parçası. Öykülerin, aklına takılan soruların peşinde seyahatlere çıkıyor. Ana yollardan çıkıp, ara yollara sapıyor. Gittiği yerlerde insanların, kentlerin ve yeryüzünün dokusunu inceliyor. Esnaf lokantalarını keşfediyor. Türkiye’de ayak basmadığı şehir yok. Toroslar ve Güneydoğu Anadolu’nun mutlaka görülmesi gerektiğini savunuyor. Sibirya ve Afrika’ya motorsikletle gitmek istiyor. Hedefi Moğolistan’ı baştan başa, Afrika’yı ise kuzeyinden güneyine kadar geçmek. Özgür Korkmazgil, Avare okurlarına Fernando Corona-Murcof’un Erik Truffaz’la birlikte kaydettiği Mexico albümünü öneriyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALP TURAÇ BU KİTABI ÖNERİYOR

Robert M. Pirsig
Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı
Ayrıntı Yayınları

Babajim Stüdyoları’nın sahibi Alp Turaç, yemekleri, dalış alanları, motosiklet parkurları nedeniyle tatilde Akdeniz ve Ege sahillerini tercih ediyor. Antalya, Tekirova’da kamp yapıyor, at biniyor. Türkiye’nin neredeyse tamamını gezmiş. Nevşehir, Doğu Karadeniz, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Hasankeyf’e motorsikletiyle tekrar gitmek istiyor. Yurtdışında nefis yemekleri nedeniyle Girit’i tercih ediyor. Tayland ve çevresindeki adalarından çok etkilendiğini söylüyor. Yaz aylarında Norveç’in kuzeyindeki göller bölgesini motorsikletiyle gezmeyi planlıyor. Turaç, Avare okurlarına, Borbert M. Pirsig’in Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı kitabını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!