Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 00:00

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE'NİN ŞİİRİ

Hamburg’da

Hamburg’da gece

başka kentlerde

o tatlı, mavili kadın

Hamburg’da kül renginde;

yağmurda yağışta başını bekler

Tanrıya uzak kalmışların.


Hamburg’da gece

yeri bütün liman meyhaneleri

eğninde ince, hafif bir giysi

çöpçatandır, bir görüntü, sessiz geçer

parklarda, dar sıralar üstünde

başlamışsa sevişmeler, gülüşler.

Hamburg’da gece

aygın baygın şarkılar söyleyemez

bülbül şakımaları içinde;

bilir bize aynı mutluluğu verir,

vapur düdüklerinin türküsü

limandan şehre vuran seslerde.

Wolfgang Borchert

Çev. Behçet Necatigil-Ayşe Sarısayın


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Maeve Binchy

Bu Yıl Farklı Olacak

Doğan Kitap


Eşinin desteğiyle yazarlık yapmaya karar veren gazeteci-yazar Maeve Binchy, çok sayıda öykünün yanı sıra, iki oyun ve kendisine Prag Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülü kazandıran bir de TV oyunu yazdı. Yazar İtalyanca Aşk Başkadır adlı romanıyla uluslararası şöhreti yakaladı. Şimdi de geçtiğimiz haftalarda çıkan yeni kitabıyla karşımızda: Bu Yıl Farklı Olacak. Yeni başlangıçların, yeni bir yıla girmenin heyecanının yarattığı büyülü atmosferin okuyucuyu sardığı kitap 15 farklı hikayeden oluşuyor. Hikayelerde geçmişe duyulan özlemin yerini alan modern yaşamın temposu, yeni yıl arifesinde duymaya alıştığımız klasik sözler yerine gündelik yaşamın gerçekleri ve alınan önemli kararları anlatılıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DERYA BAYKAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Bob Marley/Dreams of Freedom/


Tiyatro oyuncusu Derya Baykal, bahar aylarında seyahat etmeyi tercih ediyor. Yurtiçinde doğup büyüdüğü şehir olan Ankara’ya fırsat buldukça gidiyor. Yaz tatilinin büyük kısmını Bodrum’da geçiriyor. Bahar aylarında Antalya’da olmak hoşuna gidiyor. İlk fırsatta Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışında rahatlamak ve alışveriş yapmak için Paris’i tercih ediyor. Her yıl "Yün Fuarı"na katılmak için Floransa’ya gidiyor. Roma’yı cıvıl cıvıl buluyor. Japonya ve Güney Afrika’yı merak ediyor. Derya Baykal, Avare okuyucularına Bob Marley’in "Dreams of Freedom" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

SUAT SUNA BU KİTABI ÖNERİYOR

Osho/Duygusal İyileşmeGanj Yayınları


Tatil için sakin yerleri tercih eden şarkıcı Suat Suna, seyahat etmeyi seviyor. Yazın tüm sıcağını Bodrum’da geçiriyor. Çeşme’de denize girmekten ayrı bir tat alıyor. Memleketi Gaziantep’e aile ziyareti için sık sık gidiyor. Türkiye’nin her yerini gezdiğini söylüyor. Yurtdışında Paris’e gitmeyi tercih ediyor. Amsterdam ve Frankfurt’u çok şık buluyor. Prag’ı görmek istiyor. Suat Suna, Avare okuyucularına Osho’nun "Duygusal İyileşmeler" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!