Askerlik yaşı 38'e çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Askerlik yaşı 38e çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 13:18

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilgili bakanlıklara sunulan kanun tasarısı taslağına göre, milli sporculara yeni askerlik düzenlemesi getiriliyor.

Haberin Devamı

Çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre, olimpiyat oyunları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 3 dereceye girenler, (A) büyükler milli takım kadrolarında yer alan sporcular ile profesyonel 1. ve 2. futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan futbolcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tehir edilebilecek.

İncelenmek üzere bir çok kurum ve kuruluşa da gönderilen, çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağına göre ayrıca, 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında en üst 2 ligde yer alan takımlar ile en az 2 ligi bulunan spor dallarında en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcuların askerliklerinin de 38 yaşına ertelenebilmesi söz konusu olacak.

AOÇ ARAZİSİ ÜZERİNDEKİ SPOR TESİSLERİNDEN GSGM SORUMLU

Yasa tasarısı taslağına göre, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki spor tesislerinden sorumlu tek yetkili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olacak.

Haberin Devamı

Taslağa göre, ilgili maddedeki değişiklik şöyle: “AOÇ arazileri üzerinde bulunan spor tesisleri ve müştemilatı, Atütürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle 49 yıl süre ile bedelsiz olarak GSGM'ye tahsis edilebilir.
Tahsis edilen spor alanlarının spor hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla spor kulüplerine veya spor federasyonlarına devri ve amaca uygun kullanımlarını teminen her türlü tedbirin alınması, denetiminin yapılması ve gerektiğinde de tahsislerin kaldırılması konusunda GSGM yetkilidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!