Aşk ve Gurur

Güncelleme Tarihi:

Aşk ve Gurur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 13:37

İngiliz edebiyatının en çok okunan yazarlarından biri olan Jane Austen'ın aynı adlı romanından uyarlanan Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice) 18'nci yüzyılın sonlarına götürüyor seyirciyi. Çekimleri romanın ana mekanı İngiltere'de yapılan film dönemin mekan ve atmosferini de yansıtıyor.
(3 Şubat'ta sinemalarda)

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

18.yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere’de geçen filmde, beş kız kardeş olan Bennet’lar - Elizabeth veya Lizzie (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Mary (Talulah Riley) ve Kitty (Carey Mulligan), annelerinin (Brenda Blethyn) iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da (Donald Sutherland) desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.

Zengin damat adayı Bay Bingley’nin (Simon Woods) yandaki malikaneye taşınmasıyla Bennet ailesini bir telaş sarar. Bu genç ve soylu delikanlının seçkin Londra çevresi ile askerlerden oluşan arkadaş grubu göz önüne alındığında, Bennet kardeşler için uygun bir eş bulmak zor olmayacaktır.Sakin ve güzel olan en büyük kız kardeş Jane, Bay Bingley’nin kalbini kazanmak üzere harekete geçer. Lizzie’nin ise yakışıklı -ancak sonradan anlayacağı üzere ukala- Bay Darcy (Matthew Macfadyen) ile tanışmasından sonra karşı cinslerin savaşı başlar.

Haberin Devamı

Lizzie, kuzeni Bay Collins’in (Tom Hollander) evlilik teklifini reddeder. Günün birinde Bay Bingley, ardında kalbi kırık Jane’i bırakarak, aniden Londra’ya hareket ettiğinde Elizabeth, ablasını çok üzen bu karardan Bay Darcy’i sorumlu tutar. Ne var ki, kısa bir süre sonra, kardeşleri Lydia’nın sebep olduğu bir aile skandalı, Elizabeth’in gözlerinin açılmasına ve Darcy’nin gerçek yüzünü görmesine neden olur.  
 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Joe Wright
Senaryo: Deborah Moggach
Oyuncular: Keira Knightley (Elizabeth Bennet)
Talulah Riley (Mary Bennet)
Rosamund Pike (Jane Bennet)
Jena Malone (Lydia Bennet)
Carey Mulligan (Kitty Bennet)
Donald Sutherland (Mr. Bennet)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!