Asi moda

Güncelleme Tarihi:

Asi moda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlkbahar-yaz kreasyonları arasında, Çingeneler'in, Kızılderililer'in, Latin kadınlarının yerel kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanmış giysiler de var. Hepsi ipek, viskon, şifon gibi kumaşlardan, genellikle orjinaline sadık kalınarak seçilmiş renklerde yapılmış. Hemen hepsi uzun, sıra sıra inci veya kristal kolyelerle süsleniyor. Takılarda da yerel motifler kullanılmış. Özellikle Amerikan yerlilerinin deri kolye, halhal ve kemerleri hayli revaçta.

Kızgın kızgın bakan, suratı asık bir mankenin pozlarından anlıyoruz ki, sıcak günlerde bazı asi kadınlar aramızda dolaşacak. Eğer sıradan kıyafetlerden pek hoşlanmıyorsanız ya da bıktıysanız, farklı kültürlerden motifler taşıyan tasarımlar size yardımcı olabilir. Latinler'in, Kızılderililer'in, Afrikalı kadınların, Çingeneler'in kıyafetleri güzel kumaşlarla tasarlanmış. İpek, saten, viskon, şifon, deri, süet sıkça kullanılıyor. Ayrıca gümüş işlemelerden, parçalardan da yararlanılıyor. Hatta bu modellerde çelik bile kullanılmış.

Kıyafetler çoğunlukla mini eteklerden, mini elbiselerden oluşuyor. Bacakların düzgün olmasında, uzun boylu ve zayıf olmakta fayda var. Çünkü elbiseler çok dikkat çekici ve vücuttaki defoyu ortaya çıkarabilecek nitelikte. Özellikle transparanları kullanırken, içine elbisenin kumaşıyla benzeşen iç giyimleri tercih etmekte fayda var. Modacılar transparan giysilerde, içliklerini de genellikle çizmişler ama siz de seçebilirsiniz. Modacıların asi modelleri özellikle sezon başında hayli pahalı.

GÜMÜŞ SALTANATI

Giysilerde pırıltıya sıkça rastlanıyor. İşlemeler göze çarpıyor. Sandaletlerde de gümüş rengi ağırlıkta. Çoğunlukla sivri, yüksek topuklu. Düz sandaletler özellikle bu modellerde hiç kullanılmamış. Takılar göz kamaştırıyor. Tasmalar yine moda. Sıra sıra inciler, kristaller var. Bir de büyük takılar popüler. Olabildiğince büyük, gümüş, kat kat kolyeler elbiseleri tamamlıyor. Deri tasmalar da leylak gibi farklı renklerde. Kızılderililer'in takıları, kemerleri, halhalları sıkça tercih edilmiş. Çoğunlukla orjinal desenlere ve biçimlere sadık kalınmış.

DİZİ DİZİ İNCİLER

Ralph Lauren'in koleksiyonunda yer alan ipek jorjet kumaştan hazırlanmış olan boncuklu elbiseyi, sıra sıra kolyeler, bilekteki halhal ve ince topuklu sandaletler tamamlıyor. Bu yıl gümüş ve kristal kolyeler takmak çok moda. Hemen her kıyafetle kullanılabiliyor. Ama uzun olacak, sıra sıra takılacak.

ÇELİK MİNİ ELBİSE

Modacı Lainey Keogh'ın ilginç bir tasarımı. İpek, viskon ve çelik karışımı hazırlanmış mini bir elbise. Fiyatı, 540 milyon civarında. Leylak rengi, deri, atkıya benzer kolyeyle elbise tamamlanıyor. 60 milyon.

HİPPİLERİN LÜKS GİYSİLERİ

Dünyanın en ünlü modacıları, bu yıl hippilerin kıyafetlerinden fazlasıyla etkilenmişler. Metalik ipek bluz, Christian Lacroix'nın son koleksiyonundan. 215 milyon civarında. Hippiler için hayli lüks bir bluz. Kat kat kolye ise Pippa Small'dan. 120 milyon civarında.

Bu yılın modelleri arasında, Amerikan yerlilerinin kıyafetlerinden ilham alınarak hazırlanmış olanlar da var. Valentino'nun kreasyonu buna en iyi örneklerden biri. Pembe süet ve sarı şifon kumaşla hazırlanmış. Kıyafeti tamamlayan kolye ise Masai stili. İnci bir kolyeyle birlikte kullanılmış.

SEKSİ LATİNLER Antonio Berardi, bu transparan kıyafeti, seksi Latin kadınlarından esinlenerek hazırlamış. Elbise, ipek ve şifon karışımı. Gümüş işlemelerle süslenmiş. İçine ipek saten karışımı sutyen ve külot giyiliyor. Hepsi, Berardi'nin tasarımı. Eğer fiyatlarını merak ediyorsanız elbise, yaklaşık 540 milyon. Sutyen ve külot takım olarak yaklaşık 50 milyon civarında. Takıların fiyatı da neredeyse elbise kadar. Bu tür elbiselerde geniş kolyeler kullanılıyor hatta bir kaç tanesi birarada takılıyor. Sandaletler de gümüş rengi seçilmiş ve bu yılın modasına çok uygun olarak, ince topuklu!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!