Arveladze Kayseri için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Arveladze Kayseri için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Hollanda ekibi AZ Alkmaar'da yardımcı antrenör olarak görev yapan 37 yaşındaki Gürcü asıllı eski Trabzonsporlu futbolcu Şota Arveladze, Kayserispor'un başına geçmek için bavullarını toplamaya başladı.

Haberin Devamı

DHA'ya özel röportaj veren Şota, Kayserispor'la yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Arada küçük pürüzler kaldı. Bu pürüzler de halledilirse bu transfer gerçekleşir. Aksi taktirde bu iş yatar" dedi.

ŞOTA İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Kayserispor'dan teklif aldığını doğrulayan Şota, "Kayserispor ile görüşmelerimiz devam ediyor. Arada küçük pürüzler kaldı. Bu pürüzler halledilmezse bu iş olmayabilir. Kayserispor'un başına geçmeyi çok istiyorum. Beni Kayserispor'a Tolunay hoca tavsiye etti. Öncelikle ona ve daha sonra genç bir hoca olmama rağmen bana güven duyan herkese teşekkür ederim. Trabzonspor dönemimden beri çok iyi tanıdığım Süleyman Hurma, bu konu hakkında beni birkaç kez aradı. Hatta Hollanda'ya geldi, kendileriyle detayları oturup konuştuk. Arada küçük pürüzler kaldı" dedi.

Haberin Devamı

ŞARTLAR KABUL EDİLMEZSE BU İŞ ZOR

Kayserispor'a transferinin gerçekleşmesi için şartlarının kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Gürcü teknik adam, "Beraberimde getireceğim yardımcı antrenör Martin Haar'ı kabul ettiler, fakat kondisyoner konusunda henüz anlaşamadık. Kısacası transferin gerçekleşmesi konusunda benden kaynaklanan bir problem yok, her şey Kayserispor'a bağlı" diye konuştu.

BAŞARI İÇİN EKİP ŞART

Antrenörlük kariyerine, iyi bir başlangıç yaparak başlamak isteğini ifade eden Şota, "Bu benim için ilk tecrübe olacak. Gelecek kariyerim için başarılı olmam gerekiyor. Bu başarıyı da beraberimde getireceğim ekiple birlikte yapacağız. Bunun için Kayserispor'dan anlayış bekliyorum. Türkiye'nin başarısızlığa tahammülü olmadığını çok iyi biliyorum. Ama bu benim için önemli değil. Ben başarılı olmak için oraya gideceğim. Ben Türkiye'yi çok seviyorum. İnanıyorum ki Türkiye'de beni çok seviyor. Her nedense Türkiye'ye karşı çok büyük bir sempatim var" şeklinde konuştu.

BİLGİ BİRİKİMLERİNİ SAHAYA YANSITACAK

Şota Arveladze, antrenörlük konusunda kendisini çok iyi eğittiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Hollandalı teknik hocalardan Louis Van Gaal başta olmak üzere Dick Advocaat ve Ronald Koeman ile birlikte çalıştım, onlara yardımcı antrenörlük yaptım. Kısacası antrenörlük konusunda kendimi çok iyi eğittim ve bilgi sahibi oldum. Şimdi bu birikimlerimi sahaya yansıtmak istiyorum. Tabii ki takım mağlup olacak, her zaman takımınız galip gelemeyebilir. Başarı için ilk şart sabırdır."

Haberin Devamı

KAYSERİSPOR TARAFTARLARINA ŞOTA'DAN MESAJ

Şota Arveladze, röportajın son bölümünde Kayserispor taraftarına seslenerek, "Benim transferim belki gerçekleşir, belki de gerçekleşmeyebilir. Ama her ne olursa olsun takımınıza sahip çıkın ve ona destek verin. Bir takım taraftarsız olmaz. Taraftarın verdiği destekle güçlenir ve başarıyı yakalar" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!