Artık Galatasaray deÄŸil Fenerbahçe...

Güncelleme Tarihi:

Artık Galatasaray değil Fenerbahçe...
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 01, 2016 23:38

Son 2 yılda şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, bu sezon ortaya koyduğu performansla zirvenin 1 numaralı adayı olduğunu kanıtladı. Bir başka ezeli rakibi Beşiktaş'ı 78-71 mağlup eden sarı lacivertliler, George Dikeoulakos yönetiminde tekrardan pozitif ivme yakaladı. İşte Fenerbahçe'nin ve ligimizin genel portresi...

Haberin Devamı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 20. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş’ı 7 sayı farkla 78-71 mağlup ederek liderliğini sürdürürken, 3 maç sonra normal sezonda Beşiktaş’a karşı galibiyet elde etti. 

Fenerbahçe’de Jantel Lavender 19 sayı 14 ribaundla double-double yaparken, takımın sezon başından beri skorunu sürükleyen Allie Quigley 22 sayıyla en skorer ismi oldu. Allie Quigley ayrıca 8 de ribaund aldı. Fenerbahçe’de sezon başından beri eleştirilen, ilk Beşiktaş maçında büyük hayal kırıklığı yaratarak sayı üretemeyen Marissa Coleman ise, ceza şutlarında başarılı olarak 17 sayıyla maçı tamamladı. 
Özellikle ribaundlarda büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş’ta ise eski Fenerbahçe’li Cappie Pondexter 30 sayı attı, 8 de ribaund aldı. Cappie Pondexter’a Sırp forvet Jelana Milovanovic 17 sayıyla eşlik etti. 

Haberin Devamı

RÄ°BAUNDLARDA 2'YE KATLADI
Ribaundlarda rakibine karşı 52-26 üstünlük sağlayan Fenerbahçe maç içerisinde rakip potaya 78 top attı. Beşiktaş ise potaya 67 top atabldi. Fenerbahçe rakibine göre 11 top daha fazla kullandı. Özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/15 ile kötü gününde olmasına karşın oyun aklıyla, potaya atak eden Fenerbahçe, Quanitra Hollingsworth’un faul probleminden dolayı sadece 16 dakika sahada kaldığı maçtan galip ayrıldı. Fenerbahçe’de sadece oyun kurucular Birsel ve Olcay dışında, Allie Quigley ve Anastasia Verameyenka ile de doğru tercihler yaptı.

Artık Galatasaray değil Fenerbahçe...
FENERBAHÇE EN BÜYÜK FAVORİ
Geçtiğimiz iki yılda lig şampiyonluğunu Galatasaray’a kaptıran ve büyük hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe, George Dikeoulakos’un ikinci döneminde tekrardan saha içi oyun anlayışı bakımından yine pozitif ivme yakaladı. Belki sezon başında sezonun favorisi olarak yazılmasa da bugün için Fenerbahçe bu performansıyla sezonun en büyük favorisi konumunda. 

BEŞİKTAŞ'TA SADECE 5 İSİM SAYI ÜRETTİ
BeÅŸiktaş’ta ise, Cappie Pondexter’a dönem dönem sadece Jelena Milovanovic yardım ederken, diÄŸer isimler hem savunmada hem de hücumda çok fazla hata ve yanlış tercihlerde bulundular. Ä°lk maçta da ribaundlarda ezilmesine karşın Cappie Pondexter’ın oyun liderliÄŸine, AyÅŸe Cora, Åžaziye Ä°vegin Ãœner, Luca Ivankovic ve Ecem Güler hem skor hem de savunma tarafında destek vermiÅŸti. Bu maçta sadece 5 isim skor üretebilirken 4 isimden 69 sayı buldu.Â

Artık Galatasaray değil Fenerbahçe...
SADECE ÅžUT ATMAYLA OLMAZ
Cappie Pondexter’ın yanında potaya atak eden, penetre edebilen veya topu iyi çeviren bir Beşiktaş olsaydı, Fenerbahçe’yi daha fazla yorabilirdi. Fakat sadece şut atarak destek vermeye çalışan dış oyuncular bekleneni veremedi. Fenerbahçe’de bir dönem yardımcı koçluk da yapan Ömer Buharalı göreve geldikten sonra Geçtiğimiz yıl normal sezon ve bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’ye kaybetmeyen Beşiktaş normal sezonlarda Fenerbahçe karşısında ilk yenilgisini aldı. 

Haberin Devamı

GALATASARAY 3 MAÇ SONRA KAZANDI
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 20. Haftasında bir sürpriz yaşanmazken, Hatay Büyükşehir Belediye, deplasmanda Yakın Doğu Üniversitesi’ni yenerek Fenerbahçe’yi takibi sürdürdü. 
Milli maçlar öncesi ligde arka arkaya alınan 3 mağlubiyetle irtifa kaybeden Galatasaray ise, Edirne’yi 27 sayı farkla mağlup ederek rahat bir nefes aldı. 

Kadınlar Basketbol Ligi’nde önümüzdeki hafta, Kadınlar Türkiye Kupası nedeniyle maç oynanmayacak. Kadınlar Türkiye Kupası maçları Çarşamba günü Kayseri’de oynanacak çeyrek final maçlarıyla başlayacak. Yarı final maçları Perşembe final ise Cumartesi günü oynanacak. Kadınlar Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde iki dikkat çekici eşleşme var. Ligde ilk iki sırada yer alan Fenerbahçe ile Hatay Büyükşehir Belediyesi karşılaşırken, Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak. 

BAKMADAN GEÇME!