Arena'daki büyük sır

Güncelleme Tarihi:

Arenadaki büyük sır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 00:34

Beşiktaş’ın ev sahibi sıfatıyla yarın Trabzonspor’u ağırlayacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı’nın kapasitesinde siyah beyazlıların kuruluş tarihi bulunuyor. TFF’nin resmi sitesinde yer alan rakama göre stadın kapasitesi 41903.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, Trabzonspor derbisini ev sahibi sıfatıyla Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı’nda oynayacak. Stada dair ilginç bir detay ortaya çıktı. Futbol Federasyonu’nun sitesinde stadın kapasitesi 41903 olarak görünüyor. Yani kapasite rakamında siyah beyazlı kulübün kuruluş tarihi bulunuyor. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, “Ben de sizden öğrendim. İlginç bir durum. Stat müdürümüz Beşiktaş sempatizanıdır” dedi. Stat müdürü Ahmet Eser ise bunun bilinçli bir seçim olmadığını söyleyerek, “İlk yapılan numaralandırmada kapasite 42150 idi. Sonra düzenleme yapılınca 41903 olmuş. Tamamen bir tesadüf yani” diye konuştu.

FENERLİ DE GALATASARAYLI DA ALDI, REKOR KIRILDI

BEŞİKTAŞ-Trabzonspor derbisiyle bu sezonun e-bilet satış rekoru da kırıldı. Dün itibarıyla 25 bin e-bilet satıldı. Maç saatine kadar rakamın 30 bini geçmesi bekleniyor. Maç için Beşiktaş kombinesi geçerli değil ama bu kişilere paraları iade edilme koşuluyla bilet alma önceliği tanındı. Trabzonspor taraftarları deplasman yasağı nedeniyle maça giremeyecek ama şu ana kadar 38 farklı logolu kart sahibi bilet aldı. 12 bin 674 kişiyle en çok bileti Konyaspor logolu taraftarlar aldı. Beşiktaşlılar 8 bin 699 bilet alırken, 650 Galatasaray, 340 Fenerbahçe ve 603 de TFF logolu kart sahipleri bilet aldı.

Haberin Devamı

Konya Büyükşehir Torku Arena Özellikleri

Kapasite: 41903
Tribünler: Isıtmalı
Zemin: Isıtmalı çim
Boyutlar: 105x68
Turnike sayısı: 84
Asansör: 22
Açık otopark: 920 araçlık
Kapalı otopark: 600 araçlık
Stat maliyeti: 146.4 milyon TL


Aynı zeminde 30 saatte iki maç

İSTANBUL Başakşehir yönetimi, haftada bir maçı zeminin kaldıramayacağını belirtip stadını Beşiktaş ile paylaşmazken, Konyaspor stadında 30 saatte iki maç oynanacak. Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı’nda ilk olarak bugün saat 13.30’da Torku Konya-Mersin İdmanyurdu maçı oynanacak. Aynı stat yarın da saat 19.00’da Beşiktaş-Trabzonspor derbisine zemin olacak. Stat zemininin bu iki karşılaşmayı kaldırıp kaldırmayacağı merakla bekleniyor.


UEFA İNCELEMESİ SÜRECEK

UEFA, Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu maliyet ve gelir sınırını aşması muhtemel 7 kulüp hakkında başlattığı finansal incelemesine devam edeceğini duyurdu. UEFA’dan yapılan açıklamada, Beşiktaş’nın yanı sıra Monaco, Roma, Inter, Krasnodar, Liverpool ve S.Lizbon kulüpleri hakkında başlatılan finansal incelemenin ilk turunun tamamlandığı belirtildi. Öte yandan UEFA’dan bir heyet Vodafone Arena’yı incelemeye gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!