Arda'ya golü Samet attırdı

Güncelleme Tarihi:

Ardaya golü Samet attırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 11:56

Türkiye, Salı gecesi Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Avusturya'yı konuk etti.

Haberin Devamı

2012 Avrupa Şampiyonası finallerine gitme hedefi adına mutlak kazanılması gereken karşılşamada rakibin direnci artmaya başlamışken kilidi açan gol Arda'dan geldi.

Bu çok önemli golde futbol kamuoyu Hakan Balta'nın tacı erken kullanıp yaptığı asistin farkındaydı.

Ancak bu pozisyonun bir de gizli kahramanı vardı: Muhammed Samet Karakoç. 30 Haziran 1997 doğumlu olan Samet, Fenerbahçe'nin U-14 takımında forma giyiyor. Fenerbahçe'nin izleme komitesinden Semih Özü keşfedip, Tokat'tan Fenerbahçe'ye getirmiş küçük Samet'i... 2007'nin Mart ayında Tokatspor'da filiz lisansı çıkarılan Samet, 15 Ekim 2009'dan beri Fenerbahçe'de... Bir buçuk yıldır ailesinden uzakta; Dereağzı Tesisleri'nde kalıyor. İlhami Ahmet Örnekal İlköğretim Okulu'nda okuyor. Orta sahada Alex'in pozisyonunda oynuyor.

Samet, kritik pozisyonu şöyle anlattı: "Hakan Abi (Balta) benden topu hızlı istedi. 'Çabuk, çabuk' dedi. Ben de bir baktım Arda Abi boş. Hemen anladım Hakan Abi'nin topu neden hızlı istediğini. Dışarı çıkan topa bakmadım. Hemen elimdeki topu Hakan Abi'ye attım. Sonra dışarı çıkanın peşine gittim. Hakan abi, attığım topu çok güzel değerlendirdi. Herhalde 2- 0'dan sonra olsa bu kadar acele etmezdi. Milli Takım'ın golünde payım olduysa ne mutlu bana... İnşallah ileride bir gün Milli Takım formasıyla gol atmak da nasip olur bana..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!