Arda Turan'ın ameliyat tartışması

Güncelleme Tarihi:

Arda Turanın ameliyat tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 09:56

Sol kasığındaki ağrılar nedeniyle Sivasspor maçı kadrosundan çıkartılan Arda Turan için Galatasaray’ın eski sağlık kurulu başkanı Prof. .Dr. Mehmet Kurtoğlu, ilginç bir tespitte bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’DAKİ AMELİYATI VE AMELİYAT YÖNETİMİ YANLIŞ

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Kurtoğlu, “Arda’nın sakatlığıyla ilgili eksik bir teşhis söz konusu; bunun yanı sıra başka bir şey daha söz konusu. Biz ameliyat tekniği olarak onun Almanya’da geçirdiği ameliyatı tercih etmiyoruz. İçeriden bir örtünün konulmasının sporcularda çok daha faydalı bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de fıtık ile ilgili hiçbir şey yapılamıyormuş gibi Almanya’ya götürülüp, bize son derece ters gelecek bir ameliyatın yapılmasını baştan beri tuhaf karşıladık. İnanamadığımız olaydı” dedi.

ARDA İÇİN AMELİYAT KARARI ÇOK ÖNCE VERİLMELİYDİ

Galatasaray’da görev yaptığı dönemde de Arda’nın benzer bir sakatlığı olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, “Benim zamanımda da Arda’nın bu tür sakatlıkları olduğunda tetkik yaptık ve ciddi bir sakatlık bulmadık. Pupisin çok ileri olmayan safhasını yaşıyordu. Dolayısıyla rehabilitasyon ve fizik tedavi ile sahada kalmasına karar verdik. Eğer çok problemli bir hâle gelirse, o zaman kasık fıtığı ameliyatıyla birlikte, pupis ameliyatı da düşünülür. Bu sorunu yaşayan pek çok oyuncumuz olmuştur. Ama ameliyat kararı baştan verilmeliydi. Hepsi sahaya belli süre içerisinde dönmüştür. Bu süre 3-4 aydan fazla olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ARDA’NIN SAĞLIK DURUMUNUN İYİ YÖNETİLMESİ GEREKİR

Genç futbolcunun sakatlığı konusunda tam bilgili ve cesur olmak gerektiğini belirten Mehmet Kurtoğlu, “Benim bahsettiğim türdeki ameliyatları 30 yaş grubu futbolculara yaptık hepsi de sahaya dönebilmişti. Arda, deyince genç bir yıldızdan bahsediyoruz. Mutlâka bunları atlatacaktır; ama onun sağlık sorununun iyi yönetilmesi gerekir. Teşhisinin kesinlik kazanması gerekir. İlave ameliyat gerekiyorsa onların yapılması gerekir. Fazla da uzatmadan Arda için cesur bir karar almak gerekir. Ben Arda’nın bu sorundan kurtulabileceğini düşünüyorum” dedi. 

PUPİS NEDİR?

Mehmet Kurtoğlu, Pupis ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Pupis, vücudun anatomisi de dahil olmak üzere, yoğun antrenman teknikleri ve temposundan ya da bunların hepsinden kaynaklanır. Genellikle orta saha oyuncularında, çok yorulan ve uzun top oynayan futbolcular da bu sakatlık görülür

Haberin Devamı

Kasık ağrıları en zor olanlardan bir tanesidir. Kasık adaleleri ve karın adalelerinde ufak tefek yırtılmalar. Aynı tip ağrıları yaparlar. Bunların bir tanesi değil, bir kaçı bir arada bulanabilir. Bunları ayırt etmek ve kesin sonuç çıkarmak bir tecrübe, bir ustalık meselesidir. İyi bir yönetim ister.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!