Arap Baharı’nın sanatsal günlüğü

Güncelleme Tarihi:

Arap Baharı’nın sanatsal günlüğü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 12:31

Arap ve Afrika Modernizmi’nin yaşayan en önemli temsilcilerinden 1930 Sudan doğumlu Ibrahim El Salahi, ‘Arap Baharı Günlükleri’ başlıklı sergisiyle Galerist proje mekanı STUDIO’da 1 Eylül–3 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiyeli ziyaretçilerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Uzun zamandır İngiltere’de yaşayan ve Arap Baharı’nı başlatan olaylar cerayan ettiği sırada yaşını almış bir sanatçı olan El Salahi, yaşananları medya üzerinden gözlemler. İnançlı bir Müslüman ve eski bir siyasi tutuklu olan sanatçı, anti-diktatör devrim ruhu, ani bir patlamayla Arap dünyasında yayıldığı zaman şu sözleri söyler: “...Arap Baharı yaşandığı zaman memnun oldum... çünkü o kocaman bir adaletsizliği ve bir otorite piramidini yıktı... Güç bildiğimiz gibi aç gözlülüğü doğurur ve aç gözlülük yozlaşmayı, adaletsizliği ve eşitsizliği doğurur.”

Sudanlı sanatçının, Arap Baharı’nın yarattığı enerjiye sanatsal cevabı niteliğindeki çalışması, aslında 46 mürekkep çiziminden oluşan bir karalama defteri. ‘Arap Baharı Günlükleri’ adını verdiği desenler, sanatçının Tate Modern’deki retrospektifinin (2013) ardından ilk defa Galerist Studio’da sergileniyor.

Haberin Devamı

Galerist Studio Adres: Müellif Sokağı No: 7 Beyoğlu İstanbul

Arap Baharı’nın sanatsal günlüğü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!