Arabesk müziğe dönüş yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Arabesk müziğe dönüş yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 10:31

Bir dönem altın çağını yaşayan daha sonra da çeşitli sanatçılar tarafından kötülenen arabesk müziği, yeniden popüler oldu.

Haberin Devamı

Rock müzikten pop müziğe kadar birçok sanatçı, arabesk müziğin hit olmuş şarkılarını yeni albümlerine koydu. Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay’ın seslendirdiği arabesk şarkılar, bir dönem müzik dünyasını kasıp kavuruyordu. O dönemde bu “acılı” şarkıların, Türk müziğine katkıları, ünlü müzisyenleri karşı karşıya getirmişti. Bazıları halkın nabzını yansıttığını söylerken, kimileri de sert bir şekilde karşı çıkıyordu. Hatta “acısız” arabesk şarkıları da yapılmaya başlanmıştı.

Arabesk müziğin popülerliğini yitirmesiyle birlikte pop müzik sanatçılarının yeni albümleri yeni kuşağı peşinden koşturmaya başladı. Ancak son dönemde arabesk müziğin hit şarkıları yeniden gündeme geldi. Hatta bu şarkılar sadece pop müzik sanatçıları tarafından değil, rock müzik sanatçıları tarafından da seslendirilmeye başladı.

Haberin Devamı

Anadolu rock müziğin ünlü temsilcisi Kıraç, Mahmut Tuncer’in 1987 yılında piyasaya çıkan “Yeter-Senle Ben” albümünde bulunan “Yaşamam Artık” adlı şarkısını seslendirirken, bir dönem birlikte sahneye çıktığı Funda Arar da, Bergen’in 1998 yılında çıkardığı “Acıların Kadını”nda yer alan “Benim İçin Üzülme” ile milyonları peşinden koşturdu.

Pop müziğin yeni gruplarından MP3, Neşe Karaböcek’in 1993’te yayınladığı “Bir Hüzzam Şarkı Gibi” albümünde yer alan “Pabucunu Attım Dama” adlı eseri, “Orta Şekerli” albümünde seslendirdi. Ferhat Göçer de, “Nefes-Vatan Sağolsun” filminin final sahnesinde yer alan “Götür Beni Gittiğin Yere” şarkısını single yaptı.

Kıraç-Funda Arar  Kıraç, Mahmut Tuncer’in 1987 yılındaki hit şarkısı “Yaşamam Artık”ı geçtiğimiz yıl albümüne koyup klip de çekmişti. Funda Arar da, Bergen’in 1998 yılında çıkardığı “Acıların Kadını” albümünde yer alan “Benim İçin Üzülme” adlı şarkıyı “Son Dans” albümünde kullandı.
MP3  MP3, Neşe Karaböcek’in 1993’te yayınladığı “Bir Hüzzam Şarkı Gibi” albümündeki “Pabucunu Attım Dama” adlı şarkısını seslendirdi.

Ferhat Göçer  Emrah’ın “Götür Beni Gittiğin Yere” adlı şarkısı, en çok izlenen “Nefes-Vatan Sağolsun” filminde kullanılmasıyla yeniden popüler oldu ve Ferhat Göçer tarafından seslendirildi.
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!