Aptallık endeksi

Güncelleme Tarihi:

Aptallık endeksi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 00:00

Ünlü teknik adam öğrencilerinin performansını değerlendirip maçlardan sonra internetten yayınlamaya hazırlanıyor. Ancak İngiliz basını, ‘Capello Endeksi’ adı verilen sisteme şimdiden yeni bir isim buldu.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Milli Takımı Menajeri Fabio Capello, bir bahis şirketiyle ortaklaşa futbolda eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atacak. İtalyan teknik adam, milli takım oyuncularının performanslarını değerlendirecek. Ve bu değerlendirmeleri Dünya Kupası’ndan itibaren “Capello Endeksi” adı verilen web sitesinden yayınlayacak.   
2 yılda hazırladı
Ünlü teknik adamın 2 yıldır üzerinde çalıştığı belirtilen değerlendirme sisteminde futbolcunun oyunun her yönüne etkisine bakılacak. Maçların önemine göre alınan puan da değişebilecek. Capello, kendi hazırladığı bu puanlama sistemi sayesinde futbolseverlerin milli takımı daha iyi takip edebileceğine inanıyor.
Ancak kurt teknik adamın, Dünya Kupası sırasında puanlama sisteminin yürürlükte olacağını açıklaması İngiltere’de büyük tartışmaya yol açtı. Sitede, İngiliz Milli Takımı’nın maçlarından 2 saat sonra, futbolcuların nasıl bir performans sergiledikleri tüm ayrıntılarıyla duyurulacak. Bu durumda da rakiplerin önlem alması kolaylaşacak.
Kendi kalemize gol
İşte bu görüşü savunan İngiliz basını, Fabio Capello’ya büyük tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda “kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz” denildi. Daily Mail gazetesi, Capello Endeksi’ne “Aptallık Endeksi” adını verirken, The Sun, “Fab oyunun ne?”, Independent gazetesi ise “Capello’nun kendi kalesine ilk golü” başlıklarını attı.

Haberin Devamı

Yüksek not verdiğini oynatmıyor!

ENDEKS, şimdiden fazlasıyla tartışmaya açık görünüyor. Çünkü Capello’nun oyuncularına verdiği notlar ile İngiltere Milli Takımı’ndaki seçimleri arasında büyük çelişki bulunuyor. Capello’nun vazgeçemediği Terry ve Ferdinand gibi defans oyuncuları, sitedeki notlarında Ledley King, Michael Dawson ve Sol Campbell’ın gerisinde görünüyor.

Kumar sitesi ile ortak

CAPELLO’nun oyuncu ratinglerini belirleyeceği sitenin ortaklarından birinin, online kumar patronu olması da İngiltere’de tartışma yaratıyor. Bunun üzerine İngiltere Futbol Federasyonu, “Capello Endeksi” hakkında soruşturma başlatma kararı aldı. Ancak İtalyan teknik adamın, bu uygulamadan vazgeçmeye niyeti yok.

Haberin Devamı

30 kişilik kadroyu açıkladı

Capello, Dünya Kupası’nın  30 kişilik ön kadrosunu da açıkladı. İtalyan teknik adam, 1 Haziran’a kadar 23 futbolcuya düşüreceği milli takıma Liverpool’dan Carragher’ı ilk kez çağırdı. Kadroda Gerrard, Lampard ve Rooney gibi yıldızlar da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!