Apollon Limassol 1 - 2 Trabzonspor

Güncelleme Tarihi:

Apollon Limassol 1 - 2 Trabzonspor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 06:49

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında, Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Bordo mavilileri son dakikalarda attığı golle galibiyete taşıyan isimse genç oyuncu Yusuf Erdoğan oldu. Bu arada statta bulunan direklerde Türk Bayrağı'nın bulunmaması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 4 maçta 2 galibiyet alan ancak 2 kez de mağlup olan bordo mavililer bu sezon Avrupa'da fırtına koparmaya devam ediyor. Grup maçları öncesinde Avrupa'da oynadığı 6 maçta 5 galibiyet alan ve bir maçı berabere bitiren Trabzonspor grup maçlarına da galibiyetle başladı. Grubun diğer maçında ise Lazio evinde Leiga Varşova'yı Hernanes'in golüyle 1-0 mağlup etti.

ŞOK PENALTIYA ANINDA CEVAP
İspanyol hakem 17. dakikada Sol Bamba'nın rakibine yaptığı harekette penaltı noktasını gösterirken topun başına geçen Songoy ev sahibi ekibi öne geçirdi. Golün santrasında rakip kaleye sağdan Olcan'la yüklenen bordo mavililer Malouda'nın kafa golüyle rakibin gol sevincini kursağına dizdi.

1-1'lik eşitlik sonrası her iki takımda etkisiz bir görüntü çizerken futbol kalitesi vasatın üstüne çıkamadı. Karşılaşmaya ikinci yarıda dahil olan genç oyuncu Yusuf Erdoğan ise maçın kaderini değiştiren isim oldu. Rakip ceza sahasına harika bir ara koşu yapan Yusuf, Adrian'ın ara pasında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ POZİYONLAR

-GOL..DK.85 Genç Yusuf golünü attı ve Trabzonspor'u galibiyete taşıdı...Adrian'ın ara pasında ceza sahasına giren Yusuf düzgün bir plaseyle golünü de yaptı.
-DK.55 Trabzonspor sağ kanattan Adrian'la yüklendi. Bu oyuncunun sıfırdan yaptığı ortayı defans son anda kornere attı.
-DK.53 İkinci yarıdaki en tehlikeli pozisyonu Merkis'le Limassol yakaladı. Sağ kanattan ortalanan topa arka direkte Merkis dokundu ama top direk yanından auta çıktı.
-GOL...DK.19 Penaltı golünün hemen devamında beraberlik golünü Malouda'nın kafa golüyle bulduk. 1-1
-GOL... DK.17 Hakem Bamba'nın hareketi sonrasında düşen Abraham'ın pozisyonunda penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Songoy golü buldu. 1-0
-DK.13 Abraham'ın ceza yayı üstünde pasına Gullon bekletmeden vurdu; top üstten auta çıktı.
-DK.11 Adrian sağdan etkili geldi ve ortasını kesti ancak top Henrique'nin bir karış üstünden geçti...
-Karşılaşmaya ev sahibi ekip A.Limassol başladı.

STAT: GSP Stadyumu
HAKEMLER: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Jose Manuel Fernandez Miranda
APOLLON LİMASSOL: Vale - Stylianou, Merkis, Karipidis, Vasilliou - Sangoy, Gullion, Hamdani, Konstantinou (Dk.77 Roberto) - Papoulis, Abraham (Dk. 68 Meriem)
TRABZONSPOR: Onur - Bosingwa (Dk.82 Zeki Yavru), Mustafa, Bamba, Aykut Demir - Olcan, Zokora, Colman (Dk. 46 Aykut Akgün), Malouda - Adrian, Henrique (Dk. 77 Yusuf)
GOLLER: Dk. 17 Sangoy (Pen) (Apollon Limassol), Dk. 19 Malouda, Dk. 86 Yusuf (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 17 Bamba, Dk. 59 Bosingwa, Dk. 72 Mustafa (Trabzonspor), Dk. 81 Sangoy, Dk. 89 Vasilliou (Apollon Limassol)

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAĞI ASILMADI

Trabzonspor’un Apollon Limassol ile oynadığı maçı izleyen Rum taraftarlar maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağından çok Yunanistan bayrağı açtı. Tribünlerde az sayıdaki Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı dikkat çekerken, Rum taraftarlar kale arkasında ise, "Burada sadece biz varız" pankartı açarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Türk taraftarlara gönderme yaptı.

Zaman zaman iki takım taraftarları arasında sözlü atışmalar yaşandı ve ortam da gerildi. Kale arkasında bulunan Rum taraftarların tamamen üstlerindeki t-shirtleri çıkararak takımlarına destek vermesi de dikkat çekti. Maç öncesi bordo - mavili futbolcular sahaya çıkarken Rum taraftarların bazıları futbolculara sözlü sataşma da bulundu. Takımlar sahaya seramoni için çıktığında ise futbolcuların arkasında kalan tribünde dev bir Yunanistan bayrağı açıldı.

Haberin Devamı

Statta bulunan direklerde de Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yerine Yunanistan bayrağı asılırken, direklere Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı asılmadı.


BAKMADAN GEÇME!