Ankaraspor Futsal Ligi'nde mücadele edecek

Güncelleme Tarihi:

Ankaraspor Futsal Liginde mücadele edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 12:28

PTT 1. Lig'de oynama hakkını donduran ve A2 Ligi'nde mücadele eden Ankaraspor Kulübü, Futsal Ligi'nde de yer alma kararı aldı.

Büyükler ve 17 Yaş Altı olmak üzere bu yıl iki kategoride 31 ilde düzenlenecek Futsal Ligi'ne katılma kararı alan başkentin mavi-beyazlı ekibi, bu doğrultuda geçen sezon UEFA Futsal Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden TÜFAD Ankara Takımı'nın birçok oyuncusunu da kadrosuna kattı.
Kulüp Genel Menajeri Ender Yurtgüven, yaptığı açıklamada, futsalın dar alanda oynandığı için özellikle genç yaştaki altyapı oyuncularına teknik ve çabukluk anlamında fayda sağlayacağını ifade etti.

Bakıldığında İspanyol ve Brezilyalı dünyaca tanınmış futbolcuların kökeninin futsal olduğunun görülebileceğini kaydeden Yurtgüven, “Bu bağlamda altyapı menajerimiz Ramazan Tunç ve gençlik geliştirme direktörümüz Çağatay Şalap ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda futsalı, altyapıdaki oyuncularımızın eğitiminde kullanmayı hedefledik ve bu sporun altyapıdaki futbolcularımıza katkı sağlayacağını düşünerek, yönetim kurulumuzun onayıyla Ankaraspor'da futsal branşını kurduk” değerlendirmesini yaptı.

Büyükler kategorisinde önceki yıllarda çeşitli takımlarda kendini ispatlamış, futsal milli takım forması giymiş oyuncuları Ankaraspor çatısı altında bir araya getirdiklerini belirten Yurtgüven, şunları kaydetti:

“Amacımız doğrultusunda 17 yaş altı takımımızı da altyapıdaki oyuncularımızdan kurduk. Ankaraspor her zaman için hedefleri olan bir kulüp ve Futsal Ligi'nde de iddialı bir kadro kurarak UEFA'da Türkiye'yi temsil eden kulüp olma doğrultusunda kendimize bir yol çizerek hedef belirledik. Ankaraspor olarak Futsal Ligi'nde de Türk sporuna katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!