Ankaragücü'nden sert açıklama

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücünden sert açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 15:50

Son günlerde hakkında çok sayıda iddialar ortaya atılan Ankaragücü Yönetimi, bugün düzenlediği basın toplantısı ile sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

Sarayköy Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısına basın sözcüleri Avni Kavlak, Faruk Mangırcı ve genel menajer Ender Yurtgüven katıldı.

İlk olarak Manisaspor karşısında alınan galibiyete değinen Avni Kavlak, ''İyi bir kadromuz var. Kazanacağımızı biliyorduk. Kayseri maçında seyircimiz yok ama iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz.'' dedi.

Son zamanlarda çok üstlerine gelindiğini dile getiren Kavlak, ''100. yılda camianın kenetlenmesini istiyoruz. Her ne hikmetse çok üstümüze geliyor. Suskunluğumuz yılgınlığımız yada korkmuşluğumuz değildir. Biz, 100. yılda kulübü sakin bir şekilde idare etmek için sustuk. Ama baktık cevap vermeden olmayacak. Basında inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Ankaragücü üzerinde yazılıp çizilenleri anlayamıyoruz. Doğru olmayan haberler çıkıyor. Vittek ile ilgili haberler çıkıyor. Vittek sakat. Bugün MR'ı çekilecek. Bu haftada oynamayacak. Parasını alamadığı için oynamıyor diye haberler çıkıyor. Bundan rahatsızız. Voleybol takımı katılmayacak diye haberler çıktı. Voleybol takımı lige katılacak. İyi bir takım kuracağız.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bugün yapılması planlanan fakat 2 Eylül tarihine ertelenen genel kurul hakkında açıklamada bulunan basın sözcüsü Avni Kavlak, ''Kooperatif genel kurulundan siyasi parti genel kuruluna kadar her genel kurul 2 aşamadan oluşur. Genel kurulda tüzük tadilatı yapılacak. Daha önce dediğimiz gibi MKE'den 149 kişi kulübe üye alınacak. Yönetimin 5'de 1 MKE'den olması gerekiyor. Denetleme kurulu gibi kurullarda da MKE'den olması gerekiyor. Sırf bu yüzden seçim maddesi konuldu. Başka bir amacımız yok.'' ifadelerini kullandı.

Kimsenin öküz altında buzağı aramaması gerektiğini belirten basın sözcüsü Kavlak, ''Şahin Ulu'nun iddialarının hepsi hukuksal karşılığını bulacak. Taraftarı yanlış yönlendiren iddialar bunlar. Cengiz Topel Yıldırım, Şahin Ulu'nun iddialarının ardından açıklamalarda bulundu. Aslında cevap vermeyecektir. Açıklamalar dozunu arttırdıkça bu toplantıyı yapmak zorunda kaldı. Topel'in bir telaşı var herhalde. Bazı incelemeler yapıyor. Bazı evraklar çıkardık. Onursal başkanımız genel kurulda delegelere verip savcılığa başvuracak. Topel atağa kalktı. Korkusu mu var ? Bunlar ortaya çıkacağı için mi bu açıklamaları yapıyor. Onlar ne kadar Ankaragüçlü ise biz onlardan bin kat daha Ankaragüçlüyüz. Ben çocukluğumdan bugünü bu takımın arkasındayım. Cengiz Topel Yıldırım'a soruyorum. Başkanlığı seçildikten 17 gün sonra 3 temlikte toplam 5.5 Trilyonluk temlik koydurdu mu ? O kadar parayı ne zaman verdin ? Aynı gün konulan 3 temlik için 14 Nisan'da notere onaylattırılıyor. Diğeri 18 Mayıs'ta notere onaylattırılıyor. Karar defterine 3 temlik koyduruyorsunuz, 2'si aynı gün diğeri 1 ay sonra. Bunun nedenini açıklarlar herhalde. Bizim kayıtlarımıza göre 605 milyar fazla tahsil edilmiş. Verdiği temlikten daha fazlasını almış.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cengiz Topel Yıldırım'ın göreve geldikten sonra 3 trilyonluk kredi aldığını ve daha sonra 933 milyar faiz ödendiğini ifade eden Kavlak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Bu para temlik olarak Cengiz Topel Yıldırım'ın hesabına geçirildi mi ? 1 trilyon 633 milyarlık makbuzsuz bir şekilde ödemeler yapılmış. Birçoğunun kime ödendiği bile bilinmiyor. Bunlar muhasebe kayıtlarında geçerli olmayan Tediye fişleri şeklinde yapılmış. Hiçbir imza ve resmiyeti yok. Bu paralar kime nasıl ödendi, Topel'e sormak istiyoruz. İtfaiye meydanından çok sayıda demirbaş malzeme alınmış. Bunların demirbaşa işlenmesi gerekiyor. Bunların çoğu yapılmamış. Bu faturalar naylon fatura mı ? Geldiğimizden beri alacaklarla uğraşıyoruz. Müthiş bir alacak var. Geçen yıldan beri 131 icra takibi geldi. Herhalde başka bir kulübe bu kadar icra gelmez. Kulübü ayakta duramayacak hale getirmişler. Bunların cevabını biliyoruz.''

Haberin Devamı

Eski yönetim ortalığı karıştırdığını söyleyen Faruk Mangırcı ise, ''Böyle bir kadro kurulmuş, borçlar ödenmeye başlanmış, kulüp yoluna girmeye başlamış böyle olaylar ortaya çıkıyor. Ama kimseye meydanı boş bırakmayız. İlk temlikten 154 milyar fark, ikinci temlikten fark 264 milyar, 187 milyar fark var. Toplamda 605 milyar kulüpten fazla para tahsil edilmiş. 24 Trilyon 300 bin TL 30 Ağustos 2009 itibariyle bize Cengiz Topel yönetimi devretti. Bu resmi kayıt. Tabi çok sayıda belirsiz belge de var.'' dedi.

Futbolcularla ilgili çıkan yanlış haberlerin üzüntüsünü yaşadığını belirten Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, ''Futbolcularla ilgili art niyet aranmasını anlayamıyorum. Vittek'in Dünya Kupası döneminde sıkıntısının olduğu ve gelmeyeceği söylenmişti. Milli takımda 5 dakika oynadı ve sakatlandı. Ön adalesinde 2. derece yırtık tespit edildi. 10-15 gün tedavi süreci öngörüldü. Parasını almadığı için antrenmana çıkmadığından bahsetti. Böyle bir oyuncunun Ankaragücü'nde olduğu için gurur duymak yerine, Vittek'i duvardan duvara vuruyoruz. Geçen sezon Vassell'i kazanmak için elimizden geleni yaptık. Daha önceki yönetim Vassell'e sözleşmede ona araba söz verilmiş. Q7 aldık. Köpeği sığmadığı için Range Rover istedi. Buna benzer neler yaşandı. Vittek çok karakterli bir oyuncu. Parasına almasa bile oynayacak bir oyuncu. Klukowski ile ilgili bir iddia var. Bu iddia niye bize sorulmuyor. Klukowski'nin peşinatı 1 Ekim'de ödenecek. Bu sözleşmesinde yazıyor. Bu haberlerin maksatlı çıktığını düşünüyorum. Senecky'e lisans çıkmadı doğru. Ama onunla ilgili bir tasarruf söz konusu değil. Şu anda Ankaraspor'un futbolcusu. Senecky, geçen sezen Slavia Prag'da oynamıştı. Çek Cumhuriyeti'nden transfer sertifikası gelmediği için Ankaraspor'dan buraya gelemedi.'' dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

''Vittek, burayı ve taraftarı çok seviyor. Bu haberler en çok onu üzüyor. Sözlerimize itimat edilmemesi alışkanlık haline geldi. MR'ı da burada her şey ortada. Bu konularda daha hassas olunmalı. Biz, camia olarak bir aile olmak istiyoruz. Ama gerekli desteği pek göremiyoruz. Başka şehirlerde 100. yılını kutlayan bir takıma daha değişik bir destek verilir. Çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Ne kapı dinliyoruz, ne başkasının ardından konuşuyoruz. Bu tip haberler bizi üzer ama yıldırmaz.''

Son olarak 100. yıl kutlamalarına değinen Yurtgüven, ''31 Ağustos'ta kutlamalar yapmayı planlıyorduk. Ama referandum nedeniyle yasaklara denk geldiği için bu tarihi ertelemek zorunda kaldık. Formamıza da kırmızı-beyaz forma alternatif forma seçildi. Türk bayrağı ve Turan Sanatkaragücü adı altında mücadele ederken kullanırken renkler böyleydi. Formaların üzerinde Ankaragücü'nün tarihi boyunca kullandığı 10 isim de yer alıyor.'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!