Ankaragücü Yönetimi istifa kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü Yönetimi istifa kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 16:35

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Ankaragücü'nde 30 Ağustos 2009'da yapılan genel kurulu iptal etmesinin ardından apar topar toplanan Yönetim istifa kararı aldı.

Haberin Devamı

MELÄ°H GÖKÇEK: A.GÃœCÃœ KÃœME DÜŞERÂ

KAVLAK: YARGITAY'A GÄ°DECEĞİZÂ

Ankara dışında bulunan yöneticiler nedeniyle tam kadro toplanamayan ama yine de kararlarının netleştiğini dile getiren Başkan Ahmet Gökçek, şu an için istifa düşündüklerini ve 100 yıllık tarihi olan Ankaragücü'ne dinamitleri eski başkanlar Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım'ın koyduğunu söyledi.

Gökşek şöyle konuştu: "Bugün mahkemede aleyhimizi bir sonuç çıktı. Neresinden baksanız geçen haftadan itibaren iyi bir sonuç beklemiyorduk. Bunları önceden söylemiştik ama camiamızda gerçek görülmedi söylediklerimiz. Bugün Ankaragücü gibi muhteşem bir tarihe sahip kulübümüze eski başkanlar Cemay Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım dinamitleri koymuştur. Bundan sonra kulübü kesinlikle iyi günler beklemiyor. Herşey somut. Afaki hiç bir şey yok. Tam çıkışta olan bir takımdık. Yapmış oldukları ortada. Neden bu Ankaragücü düşmanlığı

Haberin Devamı

Genel kuruldan geçmemiş bir önergeyi genel kuruldan geçirdiğimizi, yasal olmayan işlemlerle 400 kişiyi üye yaptığımızı söylüyorlar. Pes diyorum. Bu şartların hepsi kamuoyunun önünde Cemal Bey, Cengiz Bey evet demediler mi?

Bu nasıl bir davranıştır. Kendilerini yalanlıyorlar. Gerçek Ankaragücülüler bunu görsünler. Niyetiniz kulübü yönetmek ise buyrun gelin diyoruz, ama gelmiyorlar. Hayır biz yönetmeyeceğiz diyorlar. O zaman Ankaragücü'nü lav etmek istiyorsunuz. 100. yılımızı rezil ettiniz. Buyrun gelin, idareyi alın, iyi niyetli iseniz anlatırsınız ama yok. Derdiniz ne o zaman ? Yazık günah değil mi yapılan bu yatırımlara.

Şimdi futbolcularımızın ödemeleri var, gelin ödeyin, biz çekilelim gidelim ama gelmiyorlar, sadece mahkeme açıyorlar...Demek ki sizin başka bir niyetiniz var. Ankara dışında olan yöneticilerimiz var. Onlarla da görüşmek zorundayım. Bu şartlarda olumlu şeyler düşünmüyoruz. Bu şartlarda çalışmanın bir anlamı yok. Devam etmeyi düşünmüyoruz. Burada yapılacak hiç bir şey yok. Yöneticilerin tamamıyla istişare etmek istiyoruz. Şu andaki karar istifa yönünde. Böyle karmaşık bir ortamda biz yokuz. Bu kulübe yazık oluyor. Bu davaları açanlar Ankaragücü'nü bitiriyorlar. Bakalım bunun altından nasıl kalkacaklar. Pazartesi'den itibaren oyuncularımızın neredeyse tamamı serbest kalacaklar istedikleri yere gidebilirler...Futbolcular bize "Başkanım siz yoksanız, Ümit hoca yoksa biz de burada durmayız" dediler...

Haberin Devamı

Futbolcular alacakları için Federasyon'a başvurdular zaten. Yaklaşık 14-15 trilyonluk bir ödeme yapılması gerekecek ki futbolcular tutulsun ve ligin ikinci yarısı için transfer hakları doğsun. Biz hala İlhan Mansız'a borçlar ödüyoruz. Devletin her makamında gelip araştırsınlar, bizim her yaptığımız transferimiz hepsi banka üzerinden yapılmıştır. Herşay net. Yüzümüz açık, anlımız ak. Bulunamayan evrak bırakmayacağız, bizden önceki yönetimler evrakları hep kaybettiler. Biz öyle yapmayacağız.

100. yılımızı mahveden iki kişinin bunun hesabını nasıl vereceklerini ömrümüz yeterse göreceğiz...Bu olayların üzerinde bizim de takibimiz bundan sonra 2-3 katı artacak. Onlar hep yargılanacaklar. Kulübün içine dinamit atanlar bakalım neler yapacaklar?

Haberin Devamı

Melih Gökçek, Ankaraspor'u elinin tersi ile iterek, 50 trilyonluk bir takımı Ankaragücü'ne bir kalemde verdi. O yüzden Melih Bey çok üzgün. O da üzülür, gerçek anlamda futbolu seven herkes üzülür. Elimizle büyütktüğümüz, 11 yıl çaba sarfettiğimiz Ankaraspor da ziyan oldu. Ankaragücü bir yerlere gelsin diye yapıldı. O yüzden çok sinirli bir şekilde toplantıdan ayrıldı. Bir daha aday olmayacağım"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!