Ankaragücü dağılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü dağılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 00:00

Kulübe üyeliği geçersiz sayılan Ahmet Gökçek başkanlığı bırakacak. Kadroda yer alan tam 23 futbolcu serbest kalacak.

ANKARA 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ankaragücü’nde Ahmet Gökçek’in başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kurulunu iptal etti. Başta Melih Gökçek ve Ahmet Gökçek olmak üzere 432 kişinin üyeliklerini “yok sayan” bu karar sonucu sarı lacivertli takım dağılma noktasına geldi.

Eski yöneticileri suçlayan Amet Gökçek, “A.Gücü, Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım’ın açmış olduğu davalar yüzünden büyük bir karanlık çukura itilmiştir. Her 2 başkan da çıkıp ‘kayyuma talip değiliz, biz asla yönetmeyeceğiz’ dediler. Hem yönetime talip olmayıp, hem de bu davaları açarak A.Gücü’nü nereye götürmek istediklerini sormak lazım” dedi. Büyük kaos yaşayan Başkent ekibinde ilk etapta 13 futbolcu alacaklarının ödenmesi için federasyona başvururken, 26 Aralık’a kadar ödeme yapılmaması durumunda, 23 futbolcunun serbest kalacağı öğrenildi. Başkan Gökçek, teknik direktör Ümit Özat‘ın da görevi bırakacağını açıklarken şunları söyledi:

14 milyon TL yatırılmayacak

“Futbolcuların kulüpte kalmaları için yaklaşık 14 milyon liralık bir prim yatması gerekiyor. Ben bu yatırımı yaptırmayı nasıl yöneticilerimden isteyebilirim? Göreve devam etmeme yönünde karar aldık. Tabii ki bu nihai karar değil. Son görüşmeleri yaptıktan sonra kamuoyuna kararımızı açıklayacağız.”

Melih Gökçek: Küme düşeriz

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A.Gücü’nün kongresinin iptaline ilişkin, “Yazık oldu, bu sene herhalde küme düşer, durum bunu gösteriyor” dedi. Bu durumda futbolcuların tamamının serbest kaldığını, kulübün yeniden transfer yapması gerekeceğini ifade eden Gökçek, “Cemal Aydın ile Cengiz Topel’e hayırlı olsun!” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!