Anka kuşunun kanadında bir ressam: Berkan BAYCAN...

Güncelleme Tarihi:

Anka kuşunun kanadında bir ressam: Berkan BAYCAN...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 15:15

Yeniköy'de boğaz kıyısında bulunan Sait Halim Paşa Yalısı, Kadim Kentlerin büyülü resimlerine ev sahipliği yaptı. Kendine özgü Puantilist tarzı ile büyük beğeni toplayan ressam Berkan Baycan'ın eserlerini sergilediği gecede iş, siyaset, sanat ve medya camiasının önemli isimleri yer aldı...

Haberin Devamı

Çocukluğunu Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında geçiren, binlerce yıllık kültürün destanları ve hikayeleri ile büyüyen Berkan Baycan, dünya kültür mirasının kadim kentlerini tuvaline yansıtıyor. Baycan'ın resimlerinde antik kent harabelerinin, tabletler üzerindeki çivi yazılarının, Anadolu'nun göğsünde korunan gizemli duvar resimlerinin izlerini bulmak mümkün. Sodom ve Gomora eserindeki gibi noktalama tekniği ile kimi zaman zifiri karanlık bir gökyüzüne yıldızlardan resmedilmiş gibi görünse de; ressam tüm tablolarını kuş bakışı bir gözlemle hayal ediyor. Sanat eleştirmenleri Berkan Baycan'ın, Mezopotamya'nın kadim varlığı Anka kuşunun kanadında yolculuk yaptığını ve antik kentleri gökyüzünden bakarak, özgün bir yorumla tuvale aktardığını belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Aston Martin'in sponsorluğunda gerçekleşen tanıtım gecesinde sanatçı 13 eserini konuklarla paylaştı. Berkan Baycan yoğun ilgi gören ve eleştirmenlerden tam not alan lansmanda yeni eserleri ile birlikte yurt içi ve yurt dışında açacağı sergilere hazırlık yaptığı bilgisini de verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!